INTERVIU KOBOLD

Înfiinţată ȋn anul 1980 de Dipl. Ing. Klaus J. Kobold, compania a devenit un nume bine-cunoscut astăzi la nivel internațional, ȋn tehnologia de măsurare şi control. Cu birouri şi unități de producție ȋn mai mult de 30 de țări, Kobold Messring GmbH se dedică dezvoltării, producerii şi vânzării celor mai bune dispozitive pentru monitorizarea, măsurarea şi controlul parametrilor fizici precum debitul, presiunea, nivelul sau temperatura, utilizate în multe domenii industriale: https://www.kobold.com/en.

Easy Engineering: Care sunt noutăţile pentru anul 2019 în materie de produse noi?

Kobold: Aducem periodic îmbunătăţiri produselor aflate în portofoiu şi în paralel inginerii noştri proiectează produse noi, inovative, ce vin să întâmpine necesităţile clienţilor noştri. Dintre aceste produse amintim: debitmetre cu inducţie magnetică, senzori de nivel ultrasonic sau radar, senzori sau traductori de presiune sau temperatura electronici.

E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?

Kobold: Aşa cum am menţionat mai devreme, producem o gamă variată de dispozitive de măsură a debitului, presiunii, nivelului, temperatura dar şi o gamă de dispozitive de analiza. În funcţie de soluţia dorită de client, necesităţile impuse de tipul şi proprietăţile mediumului măsurat, conexiunile de proces limbajul de comunicare şi alte astfel de considerente, dispozitivele sunt selectate în special pe baza principiului de funcţionare. Astfel producem de la debitmetre simple – cu arie variabilă, cu rotor, roti ovale, melc, piston, calorimetrice până la cele ultrasonice, inducţie magnetică, Coriolis sau Vortex. Asta doar pentru debit. Lista poate continua astfel şi pentru celelalte categorii de produse.

E.E: În ce stadiu se afla piaţa în care activaţi, la momentul actual?

Kobold: Din punctul nostru de vedere, în acest moment piaţa este în ușoară revenire după o perioadă de recul. Lipsa inginerilor automatişti, inclinați să se îndrepte mai mult către producţia de soft, restrânge uşor marja de dezvoltare a pieţei astfel încât în această zonă suntem predominant o piaţă de piese de schimb în detrimentul dezvoltării sau producţiei.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

Kobold: MIM şi MIS – debitmetre inductiv-magnetice compacte sunt un exemplu în acest sens. MIM este un debitmetru compact, fabricat total din inox, cu un ecran color ce se roteşte în funcţie de poziţia de montaj, ce poate monitoriza, contoriza total / parţial sau doza. Acesta dispune de ieșiri configurabile, poate de asemenea măsură şi temperatura. MIS este soluţia similară pentru diametre nominale mai mari.

E.E: Ce estimări aveţi pentru anul 2019?

Kobold: În general ne ferim să facem estimări. Încercam să producem aceleaşi produse de calitate şi speram că 2019 să fie un an mai bun ca cel precedent. Primul trimestru ne oferă premisele unui optimism moderat în acest sens.