INTERVIU INDUSTRIAL EXIM

Industrial Exim Group SRL este o societate cu capital integral privat, înfiinţată în anul 2003 şi are ca domeniu de activitate furnizarea de produse destinate prelucrărilor mecanice, oferind în acelaşi timp, servicii de consultanţă şi asistenţă tehnică de specialitate.

Easy Engineering: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei?

Industrial Exim: Domeniile centrale de activitate ale companiei sunt cel naval, aerospaţial, auto şi energetic. Am încercat ca în toţi acești ani să fim pregătiţi pentru aproape orice domeniu.

Easy Engineering: Care sunt gamele de produse comercializate?

Industrial Exim: Gama produselor oferite sunt:

– Scule aşchietoare monobloc şi cu plăcute amovibile pentru găurire, filetare, frezare, strunjire, etc- Walter
– Pânza banda bimetalică – M42, X51, Siclone, Carbide Tooth Set etc. – Simonds
– Freze de biax şi produse abrazive (discuri lamelar frontale, minidiscuri abrazive, inele abrazive etc.)- Garryson
– Scule pneumatice – Ata Tools
– Sisteme de broşare – Poliangolar

E.E: In ce stadiu se afla piața în care activați?

Industrial Exim: Tendinţele pieţei duc către o automatizare tot mai mare, spre roboţi complecşi, gata să înlocuiască omul pentru diverse operaţii, dar această trecere va mai dura cel puţin 10 ani.

În momentul actual, piața se află în continuă creştere.Multi clienţi au accesat fonduri europene, acest fapt facilitand dezvoltarea atelierelor tehnice existente. Au achiziționat utilaje performante și au oferit angajaților traininguri de specialitate.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

Industrial Exim: Producătorii pe care îi reprezantam în România au fiecare  game de produse inovatoare. De exemplu, Walter este recunoscut pentru frezele superioare din punct de vedere calitativ şi la care inginerii Walter aduc in mod constant îmbunătăţiri. Garryson este renumit pentru frezele de biax performante, folosite în industria aerospaţială, navală etc.

E.E: Care sunt noutățile pentru anul 2019 în materie de produse comercializate?

Industrial Exim: În piaţă, puţini sunt cei care vin cu ceva inovator. Marea majoritate a producătorilor încearcă să îmbunătăţească produsele existente, și să le ofere cel mai inalt nivel de performanță si conformitate cu cerintele pieței.

E.E: Ce estimări aveți pentru anul 2019?

Industrial Exim: Echipa Industrial şi-a propus ca anul 2019 să fie un an inedit, care să încununeze cei 15 ani de existență pe piaţa românească.