De când a fost fondată de Wilhelm și Marie Harting în anul 1945 în Germania, HARTING este deținută 100% de către familie, având în prezent peste 5000 de angajați în toată lumea.
HARTING România şi-a început activitatea în anul 2003 la Sibiu în sectorul de asamblare componente auto precum şi producția de conectori industriali inaugurând în anul 2007 un nou sediu de producție în Parcul Industrial Vest. Din 2009 este prezentă în România şi prin intermediul unei reprezentanțe comerciale care deservește clienți pe întreg teritoriul României, cu toată gama de produse dezvoltate de către HARTING în cele 14 unități de producție la nivel global.
Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților, compania HARTING operează în 44 de filiale şi unităţi de producţie acoperind 5 continente Europa, Asia, America, Australia si Africa de Sud. Fiecare locație dispune de echipamente şi proceduri comune pentru a oferi servicii complete tuturor clienţilor locali şi globali.
Compania HARTING Technology Group este furnizor de soluţii inteligente pentru industrie, fiind lider mondial în producţia de conectori industriali.
Produsele HARTING Technology Group sunt utilizate pentru diverse aplicaţii din domeniul electric şi energetic, auto şi transporturi feroviare, medical, dispozitive industriale, automatizări, transmisii radio, sisteme de calcul integrate şi telecomunicaţii.
Easy Engineerig: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei?
HARTING: Transport – Furnizăm tehnologia de conectare pentru transmiterea de date, semnale și energie electrică în aplicațiile feroviare. Folosim această tehnologie pentru structurile de bază Ethernet și infrastructurile de date (de exemplu, pentru senzori și sisteme de informații pentru pasageri) De asemenea, suntem specializați în aplicații de mare putere, cum ar fi interfețele pentru motoarele de antrenare.
Tehnologie de automatizare – Pentru a fi potrivită pentru automatizare, o tehnologie de conectare trebuie să fie flexibilă expandabilă, robustă și fiabilă. Conectorii noștri standardizați și interfețele personalizate acceptă proiectarea modulară a liniilor de producție. Acestea contribuie esențial la reducerea timpilor de dezvoltare, la facilitarea transportului și la instalarea și întreținerea atât mai ușoară cât și mai rapidă.
Robotică – Tendințe robotizate: miniaturizare și modularizare. Vă sprijinim cu soluții extrem de eficiente, cum ar fi conectorii modulari care transmit putere și semnale între dulapul de control și robot. Portofoliul nostru include, de asemenea, interfețe de date ușor de conectat pentru conectarea tehnologiei de acționare și a senzorilor la capul robotului.
Utilaje – Furnizăm interfețe, componente și ansambluri de cabluri standardizate (de ex. EUROMAP) sau personalizate pentru a transmite date, semnale și putere. Soluțiile noastre permit mașinile și sistemele să fie concepute modular și flexibil pentru industria plastică și a ambalajelor. Integrate în sistemele IoT moderne, aceste soluții contribuie la crearea unor procese de producție mai eficiente pentru cerințele de fabricație de mâine. Oferim interfețe electromecanice, optice și pneumatice, precum și ansambluri de cabluri pentru industria mașinilor-unelte. Conexiunile de alimentare, control, semnal și date pot fi configurate conform unei soluții standard sau personalizate. Aplicațiile posibile includ module de mașini, unități funcționale, mașini compacte și aplicații de manipulare complexă
Energia eoliană necesită conexiuni fiabile pentru a asigura generarea de energie și comunicarea datelor. Conectoarele sunt utilizate pentru a conecta componente de mare putere în instalațiile de generare. De asemenea, asigură transportul de date și transmiterea semnalului necesare pentru monitorizarea instalațiilor. Instalatorii și operatorii de turbine eoliene sunt sub presiune semnificativă pentru a economisi timp și costuri. O turbină eoliană care nu este pregătită pentru utilizare nu produce energie electrică și nu realizează compensații de alimentare a rețelei. Turbinele eoliene sunt proiectate cu modularitate crescândă. Acest lucru ajută la creșterea flexibilității construcției lor, accelerând totodată procesul de înlocuire a componentelor.
E.E: Care sunt noutățile pentru anul 2020 in materie de produse noi?
HARTING: Standardul pentru IIoT – Single-Pair Ethernet (SPE)( https://youtu.be/Zh9bJmqmXb4 ) va revoluționa industria. Niciodată nu a fost mai ușor să se conecteze chiar și senzorii mici la Internet. SPE este tehnologia care duce Ethernetul până la lucrurile mici în sectorul industrial. Astfel a fost creat Internetul Obiectelor Industriale. Cheia pentru aplicarea cablării universale pentru SPE este standardizarea. IEEE802.3, care definește SPE, a luat o decizie: propunerea HARTING, care este standardizată în IEC 63171-6, se aplică în prezent tuturor cerințelor industriale.
Compania HARTING a recunoscut trendul privind cablarea ca singură pereche, a definit standardele consultând utilizatorii și a implementat în prezent interfețele industriale HARTING T1 în serie.. Trei etape importante, care indică utilizatorilor noștri că SPE nu este numai un fenomen pe termen scurt, ci și un standard care protejează investiția – o tehnologie care este interesantă din mai multe puncte de vedere.
Han® 1A: Han® 1A oferă un sistem de conector dreptunghiular compact, robust și aplicabil în mod universal pentru transmisie în alimentarea cu toate elementele vitale ale Industriei 4.0 (date, putere, semnale). Utilizatorii pot folosi conectorul corelat cu un inventar redus de componente pentru a produce toate interfețele necesare, de ex. pentru acționările de mărime mică sau medie.
Cu Han® 1A, compania HARTING continuă trendul spre miniaturizare în sectorul industrial. Adesea acționările tot mai mici necesită interfețe tot mai reduse, de ex. în inginerie și robotică. Seria nouă de conector reflectă trendul cu prize și inserții potrivite. Cu ajutorul conectorilor de plastic Han® 1A se poate realiza și ecranarea necesară pentru conexiunea motorului. Seria urmează principiul modular Han®. Clientul poate combina în mod flexibil corpurile de izolație, contactele, prizele și sistemele de blocare la interfețe și obține grade de protecție în conformitate cu cerințele sale. O soluție IP20 cu numai două componente poate fi deja asamblată pentru utilizare în zonele protejate în industrie (riglele mașini și canalele de alimentare). Este necesar un efort foarte mic pentru a o face o soluție rezistentă la apă și praf, cu acoperiri de etanșare cu un singur fir, care, în schimb permite dispozitivului de prindere și altor scule robotizate să fie alimentate în manieră conectabilă. Se poate extinde rapid gradul de protecție la IP65, cu ajutorul elementelor de priză suplimentare.
E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?
HARTING: HARTING dezvoltă, produce şi vinde conectori electrici şi electronici, terminații dispozitive, componente de rețea precum şi armături cablu pentru rețele sau utilaje sau pentru aplicații de date şi putere.
Conectori industriali (https://youtu.be/SAUQKZg2qGY )
Un conector industrial complet este format din: protecție intrare cablu, carcasa, modul tata, modul mama si accesorii. Cu configuratorul nostru online, puteți configura, salva și gestiona singur conectorul dvs. industrial.
Conectori PCB ( https://youtu.be/zNSeLliwiS4 )
Dispozitivele și aplicațiile sunt din ce în ce mai mici și mai compacte. Așadar, plăcile de circuit și interioarele dispozitivelor trebuie să se apropie între ele. HARTING răspunde tendinței de miniaturizare cu soluții adecvate pentru diversele dimensiuni și aplicații care implică conexiuni PCB. Gama noastră de produse har-flex și har-flexicon oferă totul, de la șina clasică DIN-41612, care a evoluat de-a lungul anilor până la soluții de pasare foarte mici de 1,27 mm. Cu toate acestea, conectorii PCB sunt mai mult decât o simplă interfață importantă pentru conectarea plăcilor de circuit imprimat între ele într-un dispozitiv. Fiecare dispozitiv se bazează pe intrări și ieșiri, care sunt în mod normal implementate folosind conectori cu priză circulară, metrici, cu RJ45 sau ix Industrial. Aici, soclul conectorului conduce de obicei de la placa de circuit direct prin peretele carcasei; stabilește o conexiune protejată IP20-IP67 pentru interfața dispozitivului. Pe lângă conectorii noștri clasici de PCB, HARTING oferă și o gamă versatilă de prize PCB pentru orice aplicație. Toți conectorii HARTING pentru plăci de circuite imprimate.
Conectori de interfață (https://youtu.be/wqh6ALMa_ps )
Tehnologia noastră de conectare a dispozitivelor modulare poate satisface cele mai dificile solicitări și este absolut de încredere. HARTING urmărește în mod constant tendința de miniaturizare, astfel încât clienții noștri să poată satisface cerințele pentru dispozitive mai mici. Scopul nostru este să oferim mai multe performanțe în interfețe mai mici. Pentru toate zonele de cablare industrială. Fie soluții IP20 pentru aplicații de rețea sau conectori rezistenți la apă, care pot rezista chiar și la cele mai grele condiții de mediu. Oferim un portofoliu versatil de produse care este mai mic, mai rapid și robust în același timp. Întotdeauna interfața adecvată pentru a furniza date, semnal și alimentare direct până la aplicația dvs.
Switch-uri Ethernet (https://youtu.be/JjnCwsC0ZBY )
Rețelele din instalațiile moderne de producție devin din ce în ce mai complexe. Comutatoarele Ethernet neadministrate din seria Ha-VIS eCon vă oferă acum alte modele noi cu porturi de cablu RJ45 și fibră optică pentru a permite configurarea și extinderea eficientă a rețelelor Ethernet. Familiile Ha-VIS eCon 2000 și 3000 vă permit să reacționați optim la fiecare situație spațială și de aplicare.
RFID
Sistemele RFID UHF (identificarea frecvenței radio) de la HARTING identifică containere, mașini, scule, trenuri, piese din beton și alte active situate în medii industriale dure și exigente.
Tehnologia UHF RFID permite automatizarea controlată precis, procesele transparente, perioadele de oprire reduse și, astfel, costurile reduse. Lumea nu este alcătuită doar din linii drepte. De asemenea, are margini, colțuri și curbe. Și este limitat: Adesea nu există loc pentru echipamente suplimentare. HARTING oferă produse și soluții care fac posibilă urmărirea și urmărirea mărfurilor și mărfurilor în aceste medii.
Cablaje de sistem
Cablarea sistemului HARTING îndeplinește cele mai diverse cerințe din industrie, sectorul eolian și piața feroviară. Pe lângă o gamă largă de cutii de acționare pentru senzori, oferim și soluții gata de transmisie de date, semnal și putere. În funcție de aplicația dvs., puteți utiliza conectori care pot fi asamblați la fața locului, precum și variante supra-modelate cu carcase din plastic sau metal. Pe lângă soluțiile standardizate, oferim și variante personalizate, adaptate cu precizie pentru a răspunde cerințelor dvs. individuale.
E.E: In ce stadiu se afla piața in care activați, la momentul actual?
HARTING: In contextual actual Unele sectoare industriale au înregistrat creșteri de la începutul anului 2020,cum ar fi cel transporturilor feroviare, cel automatizărilor si robotică ,precum si sectorul medical. In schimb, industria automotive a înregistrat cele mai mari scăderi de la începutul acestui an.
E.E: Ce ne puteți spune despre tendințele pieței?
HARTING: Industria se afla la un punct de cotitura acum, având in vedere noile reguli de distanțare sociala la locul de munca impuse de criza sanitara globala declanșata in decembrie 2019. Trendul la nivel global e unul descendent, previziunile referitoare la producția industriala sunt in scădere pana la sfârșitul acestui an, dar sunt semne ca cererea va creste din noi spre sfârșitul anului 2020.
E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?
HARTING: MICA (Modular Industry Computing Architecture) combină hardware-ul compatibil cu industria și software-ul bazat pe surse deschise pentru a îndeplini sarcini descentralizate în domeniu. Platforma MICA se bazează pe un sistem Linux securizat, iar aplicațiile rulează în containere software independente. Feroneria MICA este robustă, potrivită pentru utilizare industrială și instalată într-o carcasă compactă din aluminiu IP67. În funcție de aplicație, diferite module hardware și aplicații software pot fi combinate dintr-un sistem modular și extinse cu propriile elemente hardware și software. Cu computerul MICA Edge, puteți înregistra valori măsurate, cum ar fi temperatura, presiunea, vibrațiile și alte valori ale senzorului și le puteți evalua automat prin monitorizarea permanentă a condițiilor mașinilor dvs. Chiar și cu instalațiile dvs. existente. Pachetele de soluții MICA prefabricate și de calitate industrială, cum ar fi kitul IoT, pot fi instalate în mai puțin de o oră și pot furniza primele date imediat. Puteți extinde și adapta soluțiile cu senzori suplimentari sau cu propriul software.
HARTING IIC MICA le permite clienților și partenerilor noștri să realizeze rapid și rapid proiecte ale industriei integrate, cu cheltuieli și întreruperi minime.
HARTING IIC MICA oferă un set complet de instrumente de module hardware și software personalizabile și expandabile, precum și API-uri și metode care permit clienților să-și integreze propriul hardware și software folosind platforma software unică de calcul virtual virtual de lider al industriei HARTING.
MICA este o platformă completă pentru proiecte de industrie integrată, compusă dintr-un set de instrumente de module hardware și software. Folosind acest set de instrumente, clienții pot specifica și dezvolta propriul produs sau soluție personalizat.
Spre deosebire de Raspberry Pi, Beaglebone sau mini PC-uri bazate pe ATX, hardware-ul MICA vine într-o carcasă compactă, industrială, închisă ecologic, din carcasă din aluminiu, cu conectori standard pentru industrie.
Întregul sistem este proiectat pentru a fi ușor extensibil cu componente hardware și software suplimentare proiectate sau specificate de client. De exemplu, toate plăcile de circuit comunică prin interfețe USB standard, astfel încât plăcile de circuite personalizate pot fi proiectate și integrate de către client, HARTING sau furnizorii terți. Adăugarea aplicațiilor software proprii este, de asemenea, ușoară și sigură datorită noului nostru limbaj de programare tehnologie agnostică virtuală de calcul virtual. Acest lucru vă permite să dezvoltați noi aplicații software rapid utilizând limbajul de programare și IDE-ul ales.
E.E: Ce estimări aveți pentru anul 2020?
HARTING: Pentru HARTING Technology Group, deschiderea de facilități de producție suplimentare și extinderile fabricilor în întreaga lume este etapa logică următoare în strategia de creștere a companiei. În Chennai, India, zona de producție s-a dublat la aproximativ 2.400 metri pătrați. Asamblările cablu și prizele pentru conectorul Han® B sunt produse acolo.
Capacitatea a fost semnificativ extinsă, de asemenea, în Sibiu, România, cu o suprafață totală a fabricii care a crescut până la 12.000 metri pătrați. În prezent se produc conectori industriali electrici și electronici, cabluri de putere e-mobility, conectori de comunicații și conectori hibrizi, în plus față de senzorii de curent industriali și feroviari. În sfârșit, a fost deschisă o unitate de producție în vecinătatea orașului polonez Bydgoszcz, unde filiala HARTING Customised Solutions (HCS) produce, în prezent, produse și soluţii pentru tehnologia mecanică și de instalaţii.