INTERVIU DMG MORI

DMG MORI Romania, companie aparținând grupului DMG MORI (cel mai mare producător de maşini-unelte de la nivel global) în Romania, cu un fundament stabil, o echipă consolidată şi experienţa acumulată în cei peste 10 ani de activitate intensă, sprijină companiile din domeniu prin soluţii complete de prelucrare – de la gama ‘entry-level’ la cele mai complexe soluții de prelucrare (incluzând soluţii de automatizare, robotizare, digitizare) cu accent ridicat pe calitate şi servicii.

DMG MORI, prin subsidiara din Romania (DMG MORI Romania), acoperă o gama completă de produse – 154 modele diferite de echipamente şi servicii – de la consultanţă tehnică de specialitate în alegerea soluţiei de prelucrare optimă pentru producţia, echiparea specifică corespunzătoare şi până la asigurarea serviciilor post-vânzare de cea mai înaltă calitate  – respectiv furnizarea de piese de schimb şi prestarea de servicii (mentenanţă & întreţinere, reparaţii la cerere) conform normelor în vigoare – prin specialiştii acreditaţi DMG MORI Romania.

DMG MORI a prezentat în cadrul evenimentului Open House Pfronten 2020 concepte de fabricație inovative în prelucrarea prin așchiere și în fabricația aditivă. Portofoliul expoziției a fost completat cu trei premiere mondiale: DMC 65 H monoBLOCK – un centru de prelucrare orizontal universal revoluționar, sistemul PH CELL – automatizarea modulară pentru până la 40 paleţi și LASERTEC 400 Shape – laser pentru texturarea matriţelor XXL (foarte mari).

Easy Engineering: Care sunt noutățile pentru anul 2020 in materie de produse noi?

DMG MORI: Vremurile actuale sunt provocatoare, dar deschid și oportunități pentru viitor. Evoluția către automatizare va continua la nivel global într-un mod dinamic iar ascensiunea digitalizării este doar la început.

Cu 52 de soluții de automatizare pentru manipularea pieselor și paletelor, suntem deja capabili să echipăm aproape toate mașinile proprii cu o soluție de automatizare. Highlights-urile actuale sunt in această privință tehnologia computerului gazdă, inclusiv managementul sculelor, noile soluții PH CELL și sistemele liniare de stocare a paletelor din seria constructivă LPP.

In ceea ce privește digitalizarea, ne concentrăm in prezent pe derularea conectivității integrate și pe portalul pentru clienți my DMG MORI.

DMG MORI: În domeniul tehnologiei, continuăm să promovăm o gamă cuprinzătoare pentru piața viitoare – Additive Manufacturing (Prelucrare prin depunere cu laser). Aici, prin duza de pulverizare și patul de pulbere, oferim cele două procese dominante la nivel mondial. Promovăm un portofoliu extins de pulberi și instrumente software inteligente pentru calcularea parametrilor de proces respectivi, a căror gamă este în continuă extindere.

Easy Engineering: In ce stadiu se afla piața în care activați, la momentul actual?

DMG MORI: După ani de creștere, mulți beneficiari DMG MORI se confruntă acum cu perioade economice incerte. DMG MORI are avantajul prezenței sale globale și al unui domeniu larg de servicii și produse, putându-se astfel poziționa ca un partener fiabil, în special în astfel de situații. Sprijinindu-se pe programul său special, Economic Stimulus Program, DMG MORI este capabil să ofere beneficiarilor săi, pe bază de profitabilitate, o asistență pe termen lung.

Programul de stimulare economică DMG MORI include printre altele: concepte de finanțare atractive fără ris­curi – leasing operațional oferit de DMG MORI Finance (linie de creditare proprie – contract de finanţare pe o perioadă de pană la 7 ani), răscumpărarea unei mașini pentru mai multe lichidităţi, cursuri de formare la DMG MORI Academy pentru a spori expertiza în producție. Mai mult, DMG MORI Full Service asigură producția fără griji, iar DMG MORI Used Machines oferă revizia generală a mașinilor ca o alternativă interesantă la achizițiile noi.

Easy Engineering: Ce estimări aveți pentru anul 2020?

DMG MORI: Perspectiva s-a schimbat. Mașinile, considerate anterior individual, sunt evaluate integral in funcție de partea elementară a sistemelor de creare a valorilor digitale și funcționalitatea acestora. In aceeași măsură, rolul nostru in relația client / furnizor se schimbă de la un furnizor de produse și servicii la un partener de excelență și soluții pentru tehnologii orientate spre viitor, soluții de automatizare și digitalizare.

Aspirația DMG MORI este aceea de a stabili întotdeauna noi standarde în ceea ce privește performanța și eficiența prin soluții orientate spre viitor.

Pentru orice informații suplimentare şi solicitări echipa DMG MORI Romania vă stă la dispoziție.

 

Tech Center – DMG MORI Romania

Autostrada Piteşti – Bucureşti, DN65B, km. 4+471, RO-110180

Piteşti – jud. Argeş.

Tel / Fax:  + 40 248 610 408 / + 40 248 610 409.

alexandra.nicolae@dmgmori.com.

www.dmgmori.com