INTERVIU DETOP, PROIECTE SEMNIFICATIVE DIN ANUL 2020

Detop.ro este un jucător pe piața echipamentelor industriale Premium din anul 2008. Compania a crescut de la an la an și a adăugat în portofoliul nostru cele mai bune brand-uri de echipamente. Detop.ro sunt reprezentat în România şi unitate service pentru toată gama de echipamente de sudura Miller Electric şi echipamente de tăiere cu plasmă Hypertherm. De asemenea oferă toată gama de mecanizari pentru sudura Bug-O Systems. Miller Electric, Hypertherm şi Bug-O Systems sunt fabricate în USA şi oferă o garanţie completă 36 de luni.

De asemenea, pe partea de consumabile pentru sudură, compania furnizează din stoc produse voestalpine Böhler, Elga, Hobart şi Stein.

Un alt segment important în activitatea Detop.ro sunt serviciile de mentenanță preventivă şi corectiv pentru echipamente de sudură şi tăiere cu plasmă. Compania asigură inclusiv serviciile de calibrare/validare anuală.

Easy Engineering: Care au fost cele mai vândute produse anul acesta?

Detop.ro: În ultima perioadă ne-am axat pe 3 zone principale:

  1. Echipamente pentru sectorul naval;
  • Surse multiproces cu tehnologie ArcReach şi derulatorare utilizabile la până 140m distanţă;
  • Surse sudura MMA şi craituire arc-aer;
  • Mecanizări Bug-o.

  1. Echipamente pentru constructorii de schimbătoare pentru căldura şi vase sub presiune
  • Aparate de sudură TIG/WIG Miller gama Dynasty şi Maxstar care pot să ofere până la 800A curent sudura DC sau AC/DC;
  • Surse multiproces cu amperaj până la 800A, utilizate la sudură cu electrod învelit, placare sau craituire arc-aer;
  • Măşti de aer cu aducţiune Miller Electric gama PAPR.

  1. Echipamente pentru sectorul Oil&Gas cu un accent principal pe zona magistralelor de gaz
  • Aparate de sudură cu tehnologie RMD pentru sudură rădăcina în regim semi-automat folosind sârmă plină sau sârmă tubulară cu pulber metalice;
  • Mecanizări sudura BUG-O Systems pentru straturile de umplere, având control automat al înălțimii;
  • Sursa sudura portabile pentru sudură cu electrod învelit bazic şi electrod celulozic.

Având o echipă tehnică cu experiență şi rezultate foarte bune în proiecte realizate în ultimii 12 ani, putem să participăm activ împreună cu beneficiarul la stabilirea tipului de echipamente necesare încă din faza de proiect. Căutam să avem o relație de parteneriat pe termen lung, aşa că investim mult timp în găsirea soluţiei optime pentru procesul de fabricaţie.

E.E: Care sunt cele mai semnificative proiecte din anul 2020?

Detop.ro: Suntem angrenaţi în mai multe proiecte mari în domeniul Oil&Gas şi Vase sub presiune.

Proiectul BRUA şi continuarea acestuia ne-au oferit posibilitatea să introducem pe piață echipamente moderne care au crescut productivitatea partenerilor noştri cu până la 300%.

Un exemplu este utilizarea procedeului RMD (Regulated Metal Deposition) la sudarea stratului de radacina al magistralelor de gaz împreună cu mecanizarea straturilor de umplere care duce la creşterea productivității cu 250-300% faţă de sudura cu electrod învelit.

E.E: Ce soluții / produse au fost folosite în cadrul proiectelor?

Detop.ro: Am încercat de fiecare dată să introducem tehnologii noi care să mărească productivitatea şi să ofere un rezultat de calitate constant.

Câteva exemple notabile sunt:

În mod normal comunicarea între sursa de sudură şi derulator se face printr-un cablu de comandă care are 7-10 fire. Acest tip de comunicare este afectat în momentul în care sunt necesare distanţe mari între sursă şi derulator. De asemenea este un  element cu risc frecvent de întrerupere.

Cu ArcReach toate aceste probleme sunt eliminate pentru că sursă şi derulatorul comunica direct prin cablul de sudură. În acest fel utilizatorul poate oricând să mărească distanţa de lucru până la 140m doar prin achiziţionarea cablului de sudură.

  • RMD – Regulated Metal Depozition

O problemă des întâlnită în Pipeline este timpul de realizare al sudurii de rădăcină, care uzual este realizată în regim TIG sau cu electrod învelit. Prin introducerea procedeului RMD am reuşit să reducem sub 50% timpul necesar acestei etape.

Derulatoarele Miller Electric Smart Feeder includ şi tehnologia ArcReach, din acest motiv putem să poziţionăm doar derulatorul în cort şi sursa de sudură rămâne lângă generatorul de curent.

  • AutoLine – tehnologie alimentare multi-tensiune

Toate sursele de sudură Miller Electric sunt dotate cu bloc de alimentare AutoLine care permite funcţionarea în condiţii optime pe toată plajă de tensiune 208-575V.  Dispar în acest fel riscurile cauzate de fluctuaţiile de curent.

E.E: Ce prognoze aveţi pentru anul 2021?

Detop.ro: Anul 2021 îl vedem foarte dificil pentru producătorii de mici dimensiuni. Scăderea proiectelor începe să fie din ce în ce mai vizibilă şi volumul de lucrări pe care marii producători îl subcontractează este diminuat.

Bugetăm creştere pe departamentul de service prin adăugarea de noi clienţi cu volum mare de echipamente în portofoliu. Timpul de răspuns de maxim 24 ore la intervențiile on-site ne aduce în mod constant noi cereri.

Estimez că o să fie o creştere a marilor proiecte de retehnologizare bazate pe fonduri europene. În acest fel există şanse reale ca industria din România să devină mai competitiva prin adoptarea ultimelor tehnologii apărute.