INTERVIU CYANOTECH

Compania Cyanotech a fost înființată la începutul anului 2020, având ca obiect principal de activitate comercializarea sistemelor de marcare laser. În prezent portofoliul lor de produse s-a extins cu sisteme de marcare laser 3D, sisteme de curățare laser și sisteme de sudură laser.

Easy Engineering: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei?

Cyanotech: Domeniile principale de activitate ale companiei noastre sunt comercializarea de aparatură laser, construcția de stații de lucru pentru aparatura laser și integrarea aparaturii laser.

E.E: Care sunt noutățile pentru anul 2020, în materie de produse noi?

Cyanotech: Noutățile pentru anul 2020 sunt sistemele de marcare laser 3D – Seria DynaMark, sistemele de curățare laser – Seria CyanoClean și sistemele de sudură laser – Seria CyanoWeld.

E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?

Cyanotech: Compania noastră comercializează ca și game de produse sisteme de marcare laser 2D, sisteme de marcare laser 3D, sisteme de curățare laser și sisteme de sudură laser.

E.E: În ce stadiu se află piața în care activați, la momentul actual?

Cyanotech: În momentul de față, piața în care activăm se află într-un stadiu de revenire lentă în ce privește activitatea economică. Toți clienții noștri sunt afectați într-o măsură sau alta de situația actuală, dar suntem optimiști că situația se va îmbunătăți.

E.E: Ce ne puteți spune despre tendințele pieței?

Cyanotech: Din 2018 și până în prezent piața tinde să se orienteze către sisteme de automatizare datorită lipsei de personal sau a lipsei de personal calificat. Situația actuală a afectat capacitatea economică a pieței, lucru ce cu siguranță va avea un impact asupra dezvoltării întreprinderilor. Unele companii își vor continua procesele de automatizare a producțiilor în timp ce altele se vor concentra pe relansare cu aceeași producție manuală.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

Cyanotech: Cele mai inovatoare produse comercializate sunt cu siguranță cele din seria CyanoClean, acestea revoluționând zonele unde sunt aplicate, și anume înlăturarea ruginii, depunerilor uleioase, curățarea matrițelor pentru industria de injecție mase plastice si industria producătoare de cauciucuri. De asemenea, produsele din seria CyanoWeld sporesc productivitatea în domeniul sudurii și ușurează acest proces, nefiind nevoie de calificare pentru operare.

E.E: Ce estimări aveți pentru anul 2020?

Cyanotech: Estimările noastre pentru anul 2020 sunt rezervate, întrucât majoritatea clienților noștri vor urma o tendință de relansare economică, cu minimă concentrare pe partea de investiții. Cu toate acestea, tindem să fim optimiști și să ne concentram pe clienții mai puțin afectați de situația actuală sperând să ne aflăm la sfârșitul anului într-un stadiu de creștere economică.