INTERVIU BRINDUSTRY

BRINDUSTRY este furnizor de soluții complete pentru industria românească – soluții și mașini pentru spălarea pieselor (mașini de spălat cu ultrasunete, prin pulverizare, mașini cu bandă și personalizate, automatizări cu roboți), filtrarea aerului industrial(specializați în rezolvarea problemelor cu ceață de emulsie și ulei), separarea uleiului rezidual din emulsii, filtrarea apelor de proces sau emulsii, reducerea cheltuielilor cu spanul de la prelucrările mecanice prin așchiere CNC și altele. Compania reprezintă în România cinci producători de top din Germania și Danemarca de echipamente industriale, cu ajutorul cărora îmbunătățesc activitatea fabricilor de producție.

Easy Engineering: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei?

BRINDUSTRY: Domeniul principal de activitate este comerțul cu ridicată al mașinilor și echipamentelor. Impreuna cu partenerii noștri, oferim soluții la cheie (alegerea celei mai bune soluții la problema avută, producție echipamente, montaj, punere în funcțiune, garanție și post garanție) .

E.E: Care sunt noutățile pentru anul 2019 în materie de produse noi?

BRINDUSTRY:Odată cu lansarea site-ului www.anmasi.ro, lansăm pe piață din România o gamă completă de sisteme de filtrare centralizate sau individuale, folosite la filtrarea apelor de spălare, lichide de răcire (emulsii) de la mașinile cu comandă numerică CNC, filtrarea lichidelor corozive, acizi, ape sărate, etc.Aceste sisteme ajută fabricile de producție să își prelungească durata de viață a fluidelor, reducând astfel cheltuielile cu firmele care colectează ape uzate, dar în același timp își îmbunătățesc și procesul de producție.

E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?

BRINDUSTRY: Comercializăm mașini de spălat piese cu ultrasunete, prin pulverizare, cu coș rotativ, cu bandă, linii automate; Sisteme de filtrare lichide proces: ape folosite la spălarea pieselor, emulsii și uleiuri de la mașini CNC; Echipamente pentru extracția și filtrarea vaporilor de emulsie și ulei; Sisteme pentru procesarea spanului: mărunțire span, brichetare span, transport span, centrifugare span pentru a recupera uleiurile în vederea refolosirii.

E.E: În ce stadiu se află piață în care activați, la momentul actual?

BRINDUSTRY: În România sunt foarte multe fabrici care vor să se extindă datorită comenzilor tot mai mari pe care le au, dar se lovesc de problemele cu lipsa forței de muncă (sau forță de muncă slab pregătită) și infrastructură. Cel mai important segment al industriei românești este sectorul auto, care reprezintă 13% din PIB.

În ciuda lipsei predictibilității mediului politic, economic și social, domeniul auto o să aibă o creștere constanța în România, asta pentru că suntem cea mai atractivă țară pe acest segment din regiune.

E.E: Ce ne puteți spune despre tendințele pieței?

BRINDUSTRY: În ultimii ani am observat un interes tot mai crescut al clienților în reducerea cheltuielilor inutile pe care le au. Acești bani pot fi investiți în ceva mai bun, cum ar fi echipa. Am observat că sunt foarte multe cheltuieli care se pot elimina foarte ușor, doar că nimeni nu și-a pus până acum problema asta. Tocmai de aceea prin BRINDUSTRY am creat un ecosistem de firme, cu ajutorul cărora putem îmbunătăți foarte mult activitatea fabricilor.

De exemplu la echipamentele de filtrare vapori ulei, sunt filtre HEPA sau alte materiale filtrante care se schimbă și mai repede de 3 săptămâni, generând astfel cheltuieli foarte mari, înmulțite cu numărul de echipamente de filtrare pe care le au. Noi având echipamente de filtrare cu tehnologii patentate, filtrele se spală la aproximativ 6 luni de zile, neavând cheltuieli, astfel amortizarea se face și în 17 luni de la achiziție.

Un alt exemplu este cel cu filtrarea lichidelor de proces. În funcție de aplicație, de exemplu există ape de spălare a pieselor, lichide de răcire de la mașini CNC care dacă nu sunt filtrate corespunzător, sunt date destul de repede la firmele care colectează ape uzate. În aceste ape de proces se găsesc particule solide și metalice, uleiuri reziduale (ulei de suprafață), mizerii, vopsea, span, etc.

Putem reduce cheltuielile în această zona cu până la 95%.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

BRINDUSTRY: Am adus în România cele mai performanțe echipamente de extracție și filtrare vapori ulei (ceață ulei) și emulsie de la prelucrările mecanice prin așchiere CNC, fabricate de REVEN în Germania, începând cu 1905. Acestea sunt dotate cu separatorul mecanic de particule X-CYCLONE, astfel nu există filtre care se schimbă, motoarele au consum din clasa A de energie, sunt fabricate 100% din inox, au contor de ore și bazin de colectare emulsie filtrată.

Clienții REVEN nu au cheltuieli deloc după achiziția unui astfel de echipament. Ceilalți cheltuie zeci de mii de euro anual pe consumabile, la care se adaugă consumul mare de curent. Cel mai cumpărat echipament REVEN este seria C, care este disponibil pentru debite începând de la 500 m3/h până la 5000 m3/h https://www.reven.ro/sistem-filtrare-vapori-ulei-și-emulsie/

Mașinile de spălat piese fabricate de ANMASI din Danemarca, sunt concepute și produse în jurul clienților. Suntem foarte interesați atât de rezultatul final (piese curate conform cerințelor), cât și de cheltuielile pe termen lung pe care le au clienții cu mașinile. Astfel sunt cea mai bună alegere pe care o poate face cineva. Acestea sunt fabricate din cele mai bune componente de la producători de renume, sunt izolate fonic și termic pentru reducerea zgomotului și a cheltuielilor cu energia, tehnologiile de spălare sunt gândite astfel încât un ciclu să dureze cât mai puțin, dar cu rezultate foarte bune.

Sistemele de filtrare a apelor de proces produse tot de ANMASI din Danemarca, sunt gândite astfel încât clienții să aibă cheltuieli reduse cu materialul filtrant folosit, dar în același timp să obțină și cea mai bună filtrare posibilă. Construcția lor este una specială, iar automatizarea și senzorii cu care sunt dotate, elimina timpul pierdut cu monitorizarea lor de către un operator.

E.E: Ce estimări aveți pentru anul 2019?

BRINDUSTRY: În 2019 o să menținem creșterea organică a companiei BRINDUSTRY, prin dublarea cifrei de afaceri și creșterea cu 20% a clienților noi, deoarece clienții sunt foarte mulțumiți de abordarea noastră de până acum, pentru problemele pe care le au.În prezent colaborăm cu peste 60 de fabrici din România.