INTERVIU BIBUS SES

BIBUS SES România este o companie romano-elvețiană specializată în comerţul cu echipamente industriale şi piese de schimb, oferirea de soluţii tehnice şi realizarea de sisteme mecatronice la temă, având sediul central în Timişoara, unde există un depozit şi un spaţiu de producţie, şi o reţea naţională de vânzări cu puncte de lucru în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Ramnicu-Valcea.

Fiind distribuitorul direct al producătorilor de top de componente industriale, BIBUS SES a reuşit să se impună pe piaţă prin calitatea produselor comercializate şi prin suportul tehnic oferit clienţilor.

Având un showroom dedicat sistemelor de marcare cu laser şi micropercutie fixă şi mobilă, precum şi componentelor vision de citire şi inspecţie a marcajelor, BIBUS SES oferă soluţia completă în fluxul automatizat, de la partea de proiectare până la punerea în funcţiune.

Easy Engineering: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei?

BIBUS: Compania este specializată în comerţ cu echipamente industriale şi contructii de sisteme mecatronice la temă.

E.E: Care sunt noutăţile pentru anul 2019 în materie de produse noi?

BIBUS: Ca distribuitor al unei game extinse de repere, avem noutăţi de la mai mulţi producători, precum şi oferte promoţionale! Le puteţi regăsi pe situl nostru: www.bibus.ro

E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?

BIBUS: Compania oferă o linie completă de soluții de transmisie mecanică, hidraulică, pneumatică, tehnologii de mediu, masură-control-actionari, marcare-inscriptionare, vision systems şi sisteme mecatronice la temă.

E.E: În ce stadiu se afla piaţa în care activaţi, la momentul actual?

BIBUS: BIBUS SES are în portofoliu peste 1000 de clienţi naţionali şi internaţionali din industria componentelor auto, metalurgie, cauciuc, mase plastice, construcţii de maşini speciale, prelucrări mecanice, farmaceutica, alimentară şi de mediu. Cifra este în creştere datorită faptului că suntem distribuitori direcţi ai furnizorilor de top din Europa.

E.E: Ce ne puteţi spune despre tendinţele pieţei?

BIBUS: Piaţa actuală a echipamentelor industriale se menţine în trend pozitiv, primim tot mai multe solicitări de la clienţi.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

BIBUS: Între produsele comercializate se remarcă sistemele vision, sistemele de manipulare cu vacuum, sistemele de marcare inovatoare, precum şi sistemele mecatronice la temă.

E.E: Ce estimări aveţi pentru anul 2019?

BIBUS: Estimăm o creştere a volumului de comenzi de la clienţii interni precum şi o extindere a proiectelor naţionale la nivel internaţional. Proiectul nostru unic „Magazia Automatizată” are şanse să devin un produs de serie.

Gama de produse comercializate:

BIBUS SES oferă o linie completă de soluții de transmisie mecanică: cuplaje, frâne, arbori cardanici, reductoare, screw jack-uri, unități liniare, șuruburi cu bile, ghidaje liniare profilate, rulmenți liniari, amortizoare industriale, gas springs, profile din aluminiu, conveioare, cuplaje de siguranță, axe pneumatice, precum şi componente tehnologice de mișcare, inclusiv controlere, drivere, motoare, senzori, elemente de acționare liniare, invertoare, sisteme vision și lumini, actuatoare, roți electrice, cărucioare electrice.

Prin departamentul de Tehnica Fluidelor, BIBUS SES oferă o gamă extinsă de produse pneumatice, proiectate pentru a îndeplini cerințele din fiecare sector al pieței, de produse hidraulice și electro hidraulice, pentru a răspunde tuturor aplicațiilor provenite atât din sectorul mobil, cât și din cel industrial.

Prin Tehnologia de mediu comercializează o gamă vastă de pompe de aer, suflante, pompe de vacuum, suflante cu turbină, difusere cu aer, pompe submersibile și pompe speciale. Prin aceasta, BIBUS SES oferă experiența achiziționării de la o sursă unică a echipamentul necesar, conceput pentru a se potrivi sistemelor de tratare a apelor uzate sau curate.

Compania oferă soluţii complete de inscripţionare în diverse domenii, cu sisteme de marcare prin poasonare, micropercuție, zgâriere și laser. Prin gama variată de mașini, reușim să răspundem necesităților clienților, asigurând suportul tehnic și integrarea acestor mașini în liniile de fabricație. Compania inscripționează sigle, texte fixe sau variabile, seriale, coduri 2D, logo-uri, date de fabricație, pe repere din materiale diverse, pe suprafețe plane, cilindrice sau neregulate, atât la exterior, cât și în zone greu accesibile, cu mașini în varianta de stând, integrabile sau portabile, asigurând suport tehnic în alegerea soluției potrivite.

BIBUS SES asigură soluții complete prin proiectarea și construcția de sisteme mecatronice automate pentru marcare, identificare și inspecție produse, linii automate de fabricație, magazii automatizate, sisteme de transfer vertical sau orizontal, sisteme de debitat, unități automatizate de sudură, grupuri de pompare precum și numeroase sisteme la temă.