AFRISO înseamnă o îndelungată tradiţie în tehnica germană a măsurării. Anul acesta se împlinesc 150 de ani de când compania a început să producă primele aparate de măsură în fabrica din Schmiedefeld, Germania. Grupul AFRISO este în România de 27 de ani, activând în prezent în Bucureşti, Braşov, Constanţa şi Timişoara, cu o echipă de 250 de persoane în vânzări, producție, unitate de service, laborator metrologic pentru presiuni, laborator etalonări pentru analizoare de gaze de ardere.

AFRISO produce în fabrica din București peste 3 milioane de aparate de măsură pe an, aparate de cea mai bună calitate, distribuite de firma mamă în întreaga lume.

Easy Engineering: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei?

AFRISO: Suntem lideri de piaţă în domeniul aparatelor de măsură pentru instalaţii, oferim soluţii germane complete, de cea mai bună calitate în domeniul încălzirii, industriei, alimentării cu apă şi protecției mediului. Suntem, de asemenea, reprezentantul grupului MINOL-ZENNER în România.

Oferim cele mai complete servicii post-vânzare în domeniul aparatelor de măsură şi control – service la cele mai înalte standarde, calibrări, etalonări, verificări metrologice. Laboratorul propriu al grupului AFRISO-EURO-INDEX este singurul de acest fel, în România, acreditat RENAR şi atestat BRML, pentru analizoare de gaze de ardere respectiv presiuni.

E.E: Care sunt noutățile pentru anul 2019 în materie de produse noi?

AFRISO: Promovarea celor mai moderne tehnologii de măsurare şi de preluare automată a datelor reprezintă pentru echipa noastră o prioritate. Atât în domeniul măsurării parametrilor relevanţi ai proceselor de ardere, în special, şi din HVAC, în general, precum şi al preluării de la distanţă, wireless, a datelor de consum de apă şi energie termică, venim în 2019 cu cele mai noi tehnologii ce aduc în România nu doar economii de resurse – apă, energie, cât şi costuri mult reduse de exploatare (de exemplu pentru contorizarea apei / energiei termice), dar şi confort sporit. Dorim să promovăm toate soluţiile Zenner Smart City – ce înglobează, de exemplu, tehnologii LoRaWAN wireless de citire a contoarelor din condominii şi localităţi întregi, însă totodată ne axăm şi pe domeniul Smart Home prin tot ceea ce oferă inovativul sistem AFRISOhome. Acesta integrează aparate de măsură, control şi siguranţă în locuinţe, fără a necesita niciun fel de baterii, cabluri de conectare sau alimentare electrică. Totul pe principiul Energy Harvesting, folosind energie disponibilă nelimitat şi gratuit în mediul ambiental – solară, cinetică, presiune, diferenţe de temperatură etc.

Jubileul AFRISO 150 de ani va fi marcat, în primul rând, de bine-cunoscutele analizoare de gaze de ardere EUROLYZER STx şi MULTILYZER STx – acum în varianta aniversară, Black Edition. Calitatea premium, 100% Made în Germany a bine-cunoscutelor analizoare AFRISO este disponibilă acum în pachete promoţionale, deosebit de atractive, adresate în mod special profesioniştilor din domeniu.

E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?

AFRISO: Analizoare de gaze de ardere, aparate de măsură a presiunii, temperaturii, debitului şi consumului de apă, energie termică şi combustibil, precum şi echipamente de siguranţă şi accesorii pentru instalaţii – supape de siguranţă, aerisitoare automate, siguranţă lipsă apă. Sisteme de monitorizare şi control de la distanţă a parametrilor de siguranţă şi confort în locuinţe (Smart Home) şi contorizare apă cu preluare automatizată de date despre consum şi regim de funcţionare (Smart City).

E.E: În ce stadiu se află piaţa în care activaţi, la momentul actual?

AFRISO: Tendinţele pieţei de aparate de măsură şi control la nivel global precum şi local sunt de digitalizare şi integrare în sfera IoT. Se pune accent pe modularitate, pe soluţii inteligente însă, în același timp, precise, robuste şi de încredere. Piaţa din România se află şi ea în pas cu evoluţiile la nivel global, utilizatorii români de aparate de măsură sunt bine informaţi şi instruiţi, au aşteptări cel puţin la fel de înalte şi justificate precum cei din vestul Europei

E.E: Ce ne puteţi spune despre tendinţele pieţei?

AFRISO: Colectarea datelor măsurate în sistem automatizat, rapid, cu costuri minime dar şi securizat este o temă ce va fi de maximă actualitate în perioada următoare. Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

AFRISO: Noile analizoare de gaze din gama high-end, profesională, MULTILYZER STx, sistemul modular de aparate de măsură CAPBs, contoarele de apă şi energie termică cu preluare automată de date (LoRaWAN) de la distanţă şi sistemul Smart Home AFRISOhome.

Termodebitmetrul portabil FlowTemp® ST este un aparat unic în lume, ce ajută la verificarea preparatoarelor de apă caldă menajeră / boiler şi instant precum şi la testarea contoarelor de apă şi energie termică, fără demontarea acestora din instalaţie. Revoluţionarul FlowTemp® ST este rapid, precis, digital, verificat TÜV şi permite imprimarea buletinului direct la locul măsurării.

Sistemul modular de aparate de măsură CAPBs® de la AFRISO reprezintă cel mai eficient şi evoluat mod de a determina toţi parametrii relevanţi în domeniul instalaţiilor. Compatibilitate atât cu analizoare de gaze şi manometre digitale AFRISO, cât şi cu orice smartphone şi tabletă iOS/Android. Un modul de bază, o multitudine de capete interschimbabile, pentru orice aplicaţie HVAC, totul la calitate 100% Made în Germany.

E.E: Ce estimări aveţi pentru anul 2019?

AFRISO: Estimăm o creştere a cererii atât în privinţa produselor, cât şi a serviciilor din portofoliul nostru, în special pe segmentul noilor tehnologii de măsurare cu transmitere automatizată a datelor.

About The Author