Bear Grylls pune la cale experimentul suprem în materie de supraviețuire!

13 bărbați englezi, curajoși și dornici să-și testeze limitele au acceptat să fie lăsați singuri pe o insulă pustie din Pacific, timp de o lună. Vor fi complet singuri, se vor filma între ei și vor avea doar hainele pe care le poartă și câteva obiecte de strictă necesitate. Insula pare un adevărat paradis, însă dincolo de linia țărmului se poate transforma într-un adevărat infern.

Vor reuși să facă lucruri pe care le făceau strămoșii lor și să redevină vânători pentru a-și găsi hrană? Și ce vor învăța despre ei înșiși, când viața lor va fi redusă la un nivel absolut primar? Urmăriți-le povestea, spusă chiar de ei în emisiunea Insula lui Bear Grylls ce va avea premiera pe Discovery Channel, duminică, 1 martie, de la ora 22:00.

Chiar în primul episod, cei 13 bărbați își dau seama foarte repede ce sarcină enormă le revine, căci luptă din greu să facă față fluxului și apoi să-și croiască drum prin desișul de nepătruns al insulei. Rămași singuri, având doar hainele pe care le poartă și câteva unelte de bază, ei sunt deja în pericol, căci au trecut 48 de ore de când au mâncat ultima dată și trebuie să-și găsească hrană și apă cât mai rapid. În episodul al doilea, cursa pentru supraviețuire continuă. Cine va reuși să aducă în tabără ceva de mâncare, înainte să înceapă cu toții să se simtă prea slăbiți ca să mai poată vâna?

În scurt timp, concurenții descoperă că insula îi poate veni de hac și celui mai puternic om. Un membru al grupului alege să se izoleze, obligându-i pe ceilalți să decidă dacă îl vor reintegra în grup sau îl vor lăsa să rămână deoparte, ca un proscris. Pe măsură ce timpul trece, băieții se simt tot mai slăbiți și mai flămânzi. Trebuie să-și găsească forța să reziste cumva, iar tabăra se împarte în două grupuri care se iau la întrecere ca să vadă cine va reuși să găsească mai repede hrană.

discovery text

În ultimul episod, bărbații intră deja în cea de-a patra săptămână de când stau pe insulă, iar grupul lor s-a dezbinat. Nefiind uniți, nu reușesc să adune suficientă hrană cât să supraviețuiască. Viața pe insulă e tot mai grea, afectând puternic trupul și mintea fiecărui participant la acest experiment foarte dificil.

Episodul 1

Cei 13 bărbați sunt lăsați de Bear pe insulă, unde vor rămâne complet singuri, având la ei doar hainele pe care le poartă și câteva unelte de bază. Amenințați de fluxul care invadează plaja, ei se luptă să-și croiască drum prin desișul de nepătruns al insulei și realizează în scurt timp cât de dificilă este misiunea pe care și-au asumat-o.

Cei 13 nu s-au mai văzut niciodată până acum și, în timp ce încearcă să se cunoască între ei cât de cât, noaptea se lasă rapid. Spiritele se încing și apar primele îndoieli când grupul încearcă să stabilească de comun acord unde să-și găsească un adăpost pentru noapte. În final, se înțeleg să rămână într-un luminiș din junglă, unde li se reamintește foarte curând că sunt pândiți de pericole la tot pasul.

Șocul primelor ore este uitat o vreme, căci băieții ajung rostogolindu-se pe o plajă superbă. Însă deși insula are un aer paradisiac, atunci când trebuie să lupți pentru supraviețuirea zilnică, locul poate deveni un adevărat infern.

Se instalează foamea și deshidratarea, deci cei 13 sunt în mare pericol. Dacă nu vor reuși să găsească o sursă de apă și să facă focul rapid, timpul petrecut pe insulă se va încheia. Lupta se dă acum pentru simpla supraviețuire.

About The Author