INGINERIE EXTREMA – NOUL HONDA JET

HondaJet a ajuns din Japonia în Europa pentru ediția cu număru 15 a European Business Aviation Convention and Exhibition (EBACE) în Geneva, Elveția, în perioada 19-21 mai. Pentru prima dată, HondaJet a fost expusă la Aeroportul Internațional din Geneva ca parte a Honda Aircraft Company, la cel mai mare eveniment business aviatic din Europa.

HondaJet plănuiește un tur demonstrativ special cu distribuitorii HondaJet în Europa. Zborurile demonstrative vor avea loc în orașele mari din șase țări, inclusiv Elveția (Geneva), U.K (Farnborough și Birmingham), Belgia (Antwerp), Franța (Paris), Germania (Munich, Hamburg) și Polonia (Varșovia).

„Suntem foarte încântați să aducem HondaJet la EBACE și să prezentăm capacitățile sale de performanță, în Europa”, afirmă CEO al Honda Aircraft Company, Michimasa Fujino. „HondaJet are un recurs larg în această regiune cu viteza sa, eficiența superioară și gama care conectează majoritatea orașelor din Europa și Marea Britanie”, a mai adăugat acesta.

honda jet text1

HondaJet este cel mai avansat avion business ușor din lume, având cele mai bune avantaje în ceea ce privește performanța, confortul, calitatea și eficiența. De asemenea, Honda Jet este unul dintre cele mai rapide, silențioase și eficiente în privința consumului de carburant din clasa sa. Acesta include multe inovații tehnologice în ceea ce privește designul, inclusiv Over-The-Wing-Engine Mont (OTWEM) – montarea motoarelor pe aripi, configurație care îmbunătățește drastic performanța și eficiența în consumul de carburant, prin reducerea rezistenței aerodinamice. Designul OTWEM reduce, de asemenea, sunetul în interiorul cabinei, minimizează zgomotul de fundal și permite pentru cea mai spațioasă cabină din clasa sa, o mare capacitate de depozitare a bagajelor, dar și o toaletă privată.

Honda Jet este alimentat cu două motoare cu reacție eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, GE Honda HF-120, iar cabina de pilotaj este echipată cu cea mai sofisticată sticlă. Această sticlă de ultimă generație, Garmin G3000 personalizată de Honda, este compusă din trei straturi de câte 14 inch fiecare și dispozitive de control duale touch-screen. Avionul HondaJet este primul avion Honda comercial, ridicând reputația companiei la performanțe superioare de eficiență, calitate și valoare.

honda jet text2

„Premiul pentru inovație în aeronautică”

Consiliul Internațional de Științe Aeronautice (ICAS) a înmânat Premiul pentru Inovație în Aeronautică, Președintelui și CEO al Honda Aircraft, Michimasa Fujino, în timpul Congresului ICAS, care a fost ținut în St. Petersburg, Rusia. Fujimo a fost recunoscut de către ICAS pentru contribuțiile sale în proiectarea și dezvoltarea modelului HondaJet și pentru configurația optimă a motorului Over-The-Wing Engine Mount.

„Sunt onorat să primesc această prestigioasă recunoaștere în aeronautică”, afirmă CEO Honda Aircraft, Michimasa Fujino. „Am avut o viziune de a proiecta un avion de înaltă tehnologie care ar putea stabili un nou standard în zona de business a aviației. Pentru a avea abilitățile Honda de cercetare și dezvoltare recunoscute la nivel mondial de companiile aerospațiale cele mai respectate, este un lucru foarte important pentru mine”, afirmă acesta.

Fujino a fost recunoscut de ICAS pentru configurarea HondaJet Over-The-Wing Engine Mount (OTWEM) și pentru conducerea departamentului de dezvoltare și de producție al HondaJet. Configurația optimă a lui Fujino pentru OTWEM crește aeoridnamica navei la viteze mari pentru sporind semnificant eficiența consumului de combustibil. Conform ICAS, premiul recunoaște realizările în dezvoltarea și introducerea conceptelor de inovație în programele majore ale aeronavelor.