IB CARGO – SERVICII EFICIENTE DE TRANSPORT

IB Cargo a fost fondată în 2008. Compania a început şi continuă ca “one stop shop” de servicii de freight forwarding, de la transport aerian de marfă, transport maritim (container plin şi grupaje), transport rutier sau proiecte speciale. După șapte ani de la înființare, IB Cargo continuă să ofere servicii complete de freight forwarding, pe care le dezvoltă permanent şi le personalizează pentru a răspunde nevoilor fiecărui client.

Echipa Easy Engineering a stat de vorba cu Catalin Putineanu, Managing Director IB Cargo, pentru mai multe informații legate de companie, acesta fiind principalul fondator al IB Cargo. În 2008, cu o experienţă de peste 10 ani la acel moment în forwarding în

Europa şi SUA, a adus alături de el doi parteneri: Interfracht Speditions GMBH, companie cu peste 40 de ani experiență internațională în domeniu şi compania de consultanță Bridge Consultant B.V., împreună construind compania IB Cargo.

Easy Engineering: Care este obiectul de activitate?

Catalin Putineanu: Principalul obiect de activitate al companiei îl reprezintă serviciile de freight forwarding internaţional. De asemenea, în fiecare zi construim servicii personalizate pentru clienţii noştri, astfel încât să răspundă nevoilor fiecăruia, indiferent că este vorba de o companie multinațională sau de un antreprenor local.

E.E: Cum a crescut compania din punct de vedere economic?

C.P: Încă de la înfiinţare, din 2008, IB Cargo a avut o creştere constantă. În ultimii patru ani, compania a înregistrat o creştere de la 5.939.000 în 2011 la 14.745.000 euro în 2014 astfel: în anul 2011: 5.939.000 Euro, în anul 2012: 8.767.000 Euro, în anul 2013: 10.257.000 Euro, iar în anul 2014: 14.745.000 Euro.

E.E: Ce probleme aţi întâlnit de-a lungul timpului?

C.P: Situaţiile neprevăzute pot apărea oricând, în orice industrie, iar important în aceste momente este găsirea unor soluţii potrivite. Astfel, flexibilitatea şi disponibilitatea de a crea soluţii personalizate sunt două calităţi foarte importante care se regăsesc la profesioniştii IB Cargo.

E.E: În ce stadiu se afla piaţa în care în care activați, la momentul actual?

C.P: În prezent, România reprezintă o piaţă în creştere atât din punct de vedere comercial, cât şi în ceea ce priveşte infrastructura. Aproximativ 70% din comerţul României se face cu Uniunea Europeană, pe cale rutieră şi cale ferată. Restul de 30% merge către Orientul Mijlociu, ţările ex-sovietice şi apoi către Asia şi America. Ultimele două sunt destinaţii pe care IB Cargo lucrează foarte mult cu transporturi maritime şi aeriene.

ib cargo text1

E.E: S-a modificat profilul clientului în ultimul timp?

C.P: Clienţii simt din ce în ce mai mult presiunea timpului, sunt într-o permanentă luptă contra cronometru. Mai mult de atât, ei au nevoi diferite, iar avantajul IB Cargo ca freight forwarder este că le oferim soluţii personalizate indiferent dacă este vorba de o companie internaţională sau de un antreprenor local. Acest lucru înseamnă că le oferim avantajul de a combina diferite tipuri de transport, precum aerian cu rutier, maritim cu rutier, dar şi faptul că ne ocupăm de toate formalităţile vamale şi documentaţia necesară. Astfel, externalizând serviciile de transport către IB Cargo, clienţii pot sta liniştiţi, concentrându-se pe activitarea lor.

În anul 2014, IB Cargo a avut peste 1.900 de clienţi pentru care am furnizat servicii de freight forwarding în toată lumea.

E.E: Spuneți-ne câte ceva despre serviciul On Board Courier.

C.P: On Board Courier este un serviciu de transport aerian de marfă foarte rapid, ceea ce înseamnă că transportul ajunge la destinaţia dorită de client în maximum 24 de ore sau 48 de ore în cazul în care sunt diferenţe de fus orar. Un client poate cere oferta oricând de la IB Cargo, 24/24/7, iar în maxim 30 minute o primeşte. După acestea, un agent IB Cargo preia marfa şi va pleca către destinaţia dorită cu primul zbor de pasageri disponibil. Pe toată durata transportului, agentul nostru însoţeşte marfa şi o livrează la destinaţie în siguranţă.

În prezent, IB Cargo are aproximativ 4-5 on board courier pe săptămână pentru companii din automotive, fashion sau electronice.

E.E: Ce servicii noi aveţi?

C.P: Câteva dintre cele mai noi servicii oferite de IB Cargo sunt On Board Courier şi grupajele maritime de export via Hamburg. Aşa cum am menţionat mai sus, On Board Courier este un serviciu perfect pentru clienţii care au transporturi urgente oriunde în lume. Grupajele maritime de export via Hamburg oferă avantajul de a înjumătăți timpul de tranzit în comparaţie cu cele realizate prin portul din Constanța unde, din cauza faptului că nu sunt mărfuri suficiente, plecările sunt mai rare. Mai mult, clienţii IB Cargo care folosesc serviciile de grupaj maritim au acum la dispoziţie şi două aplicaţii prin care îşi pot urmări marfa şi prin care pot verifica timpul de tranzit din price port din lume către România.

ib cargo text2

E.E: Care sunt planurile de viitor ale companiei?

C.P: IB Cargo generează constant soluţii personalizate de freight forwarding indiferent că este vorba de o companie multinaţională sau de antreprenori locali. De aceea, tot timpul îmbunătăţim serviciile existente şi dezvoltăm unele noi pentru a răspunde nevoilor tuturor clienţilor. Susţinem economia României, fiind aproape de exportatori şi ajutându-i să iasă şi pe alte pieţe. Odată ieşită marfa pe poarta fabricii destinaţia poate fi Japonia, Peru, sau orice alt colţ al lumii în care IB Cargo ajunge fără probleme cu orice tip de marfă: de la electronice, electrice, până la automotive şi echipamente industriale.

E.E: Ce estimări aveţi pentru restul anului 2015?

C.P: România este o piaţă în creştere, un lucru benefic pentru orice tip de afacere. În ceea ce priveşte IB Cargo, estimăm o creştere de 10% comparativ cu anul 2014.

 

IB CARGO

Soseaua Bucuresti Nord, nr. 10, 10 / F, Global City Business Park,O21, Sala 4, Voluntari, Jud. Ilfov, 077191

T: 021 528 13 00; F: 021 528 1309

orders@ibcargo.com; www.ibcargo.com