Mașina de tuns iarba de la Honda a reușit să intre în cartea recordurilor după ce a atins viteza de 187,6 km/h, doborând astfel recordul de viteză. Aceasta a devenit cea mai rapidă din lume, vechiul record fiind de numai 45 km/h.

Mașina de tuns iarba, Honda Mean Mower, a fost echipată cu un motor de 1.000 cmc, capabil să dezvolte 109 cai putere. Condusă de un pilot pe o pistă din Tarragona, Spania, mașina de tuns gazonul a reușit să atingă o viteză maximă de 187.60 km/h, reușind astfel să înregistreze un nou record mondial.

„Suntem cu toții încântați să deținem un titlu Guinness World Records și aș dori să le mulțumesc tuturor celor care au fost implicați în ceea ce a fost încă de la început un proiect provocator și incredibil de incitant. Cu modelul Mean Mower am vrut să demonstrăm că Honda are spirit de inovație și că putem să folosim performanța pe care o deținem la sportul cu motor și pentru alte aplicații”, a declarat Kate Saxton, Director PR, Comunicații Europene.

Mean Mower are componente customizate

Mașina de tuns gazonul Honda Mean Mower reprezintă opera inginerească a diviziei britanice a mărcii Honda, împreună cu partenerul său tehnic din campionatul britanic de turing BTCC, Team Dynamics. Echipa a folosit un model de șasiu complet nou, din oțel, pentru a oferi o platformă puternică, sigură, dar foarte ușoară, un motor Honda VTR Firestorm de 1.000 cmc, împreună cu o suspensie personalizată și roți de la un ATV.

Taie iarba cu o viteză de 24 km/h

Fiecare efort a fost făcut astfel încât vehiculul să-și păstreze cât mai mult din aspectul de mașină de tuns original. Modelul a fost bazat pe mașina de tuns iarba Honda HF2620. Aceasta îşi respectă originile, putând tăia iarba la o viteză de 24 km/h (viteză dublă faţă de HF2620 standard), datorită cablului din oţel de 3 mm, care se roteşte cu o viteză de 4.000 rpm. Unicul neajuns constă în containerul pentru depozitarea ierbii, care nu mai poate fi folosit, pentru că acolo şi-au găsit locul rezervorul mărit de combustibil şi radiatoarele pentru răcirea uleiului şi lichidului de răcire din motor. Mașina de tuns iarba a mai fost dotată cu un sistem de evacuare Scorpion, iar pentru siguranța acestuia, a fost instalat un volan Sparco şi un scaun de tip scoică-Cobra.

“Ne-am simțit minunat să stabilim, în sfârșit, un record mondial oficial. A fost superb. Singura problemă a fost rezistența la vânt. Simțeam cum mi se smulge capul de pe umeri”, a declarat pilotul.

Această operă inginerească are un timp de accelerare, de la 0 la 100 km/h în doar 4 secunde.

Maşina de tuns iarba care a intrat în Cartea Recordurilor a fost condusă și de celebrul Stig, din emisiunea britanică Top Gear. Sting a reușit să atingă cu ea 160 km/h.

About The Author