DCIM

HAAS RECYCLING-SYSTEMS – TEHNOLOGIE SI CALITATE DE 30 DE ANI

Volker Haas (Director General) a început 1989 cu producerea de tocătoare de lemn tip tambur și tehnologie de transport într-un mic garaj dublu. Aceasta a fost piatra de temelie a companiei, care este cunoscută în întreaga lume astăzi. În 2019 HAAS a sărbătorit a 30-a aniversare și este nu numai un producător căutat la nivel internațional de instalații mobile și staționare de deșeuri de lemn și instalații de reciclare a deșeurilor, ci și un important angajator regional.

Site-ul companiei de 8,5 hectare, cu trei hale moderne de producție, propriul atelier de vopsitorie și o clădire administrativă cu patru etaje este situat în Westerwald, Germania.

Volker Haas gestionează în prezent compania. După ce și-a încheiat studiile, Sascha Kloft a preluat vânzările internaționale la HAAS și a promovat divizia de echipamente mobile HAAS. Începând cu 2015, sprijină Volker Haas ca al doilea director general și va conduce în viitor moştenirea HAAS.Pentru mai multe detalii, am vorbit cu Daniel Cristian Mechereş, Mechanical and Biological Treatment Specialist, HAAS.

 Easy Engineering: Care sunt gamele de produse tranzacționate?

Daniel Cristian Mechereş: În primele zile ale companiei, HAAS obișnuia să furnizeze componente individuale, ulterior, de asemenea, instalații complete pentru prelucrarea lemnului. La sfârșitul anilor 90, gama de produse a fost extinsă pentru a include mașini pentru mărunțirea și sortarea deșeurilor și, pe lângă instalațiile staționare, de atunci au fost oferite și echipamente mobile.

Instalații de tratare a deșeurilor de lemn cu un grad de curățare de 99 la sută sunt deja instalate. Noi, la HAAS, am primit deja premii speciale de două ori de către ISB Success, în cadrul programului său de promovare a inovației.

E.E: Care sunt principalele domenii de activitate ale companiei?

D.C.M: Sunt apreciate în mod deosebit flagship-ul HAAS, tocătorul primar cu dublu ax “HAAS TYRON” și hamermill-ul “ARTHOS” – care a fost disponibil ca versiune mobilă pentru prima dată din 2018.

Cu o staţie HAAS, primiți o soluție personalizată, ajustată pentru nevoile și cerințele dvs. personale. Pentru diverse aplicaţii de genul: deșeuri de lemn și biomasă, deșeuri și RDF, PVC și materiale plastice, gater și lemn rezidual și aplicații speciale, cum ar fi aluminiu, HAAS vă oferă soluții personalizate și generalităţi de creștere a eficienței pentru instalațiile de reciclare existente. Profitați de cunoștințele noastre în faza de proiectare, dezvoltare / producție, livrare, montare și pornire.

 E.E: Care sunt cele mai inovative produse comercializate?

D.C.M:Unele dintre primele instalaţii HAAS sunt încă funcționale astăzi după aproape 30 de ani și continuă să își îndeplinească sarcinile în mod fiabil. Am dori să păstrăm această motivație, acest spirit de echipă și, bineînțeles, standardele de calitate ale produselor noastre pentru viitor. Am dori să păstrăm ceea ce am obținut și să îl aducem mai departe în pași mici, bine considerați. Sectorul tehnologiei mobile, în special, ne oferă în continuare un potențial ridicat.

 E.E: Ce estimări aveţi pentru 2020?

D.C.M: HAAS și-a sărbătorit cea de-a 30-a aniversare în 2019 și suntem mândri că am obținut o performanță grozavă ca echipă. Dificultățile apărute în trecut ne-au arătat parțial calea din nou sau ne-au ajutat să obținem idei noi.

Așteptările noastre pentru 2020 sunt dominate de situația economică extrem de dificilă și de restricțiile personale cauzate de răspândirea coronavirusului. Sperăm ca toți angajații, partenerii de afaceri și prietenii să rămână sănătoși și să ne întâlnim cu toții din nou la IFAT, la München, în septembrie.

 E.E: Pe piața românească aveţi deja echipamente și instalații în funcțiune, există un contact direct disponibil pentru părțile interesate din România?

D.C.M: HAAS a furnizat în România câteva tocătoare mobile şi staţionare şi două linii complete pentru prelucrarea deşeului menajer. Pentru informaţii suplimentare contactaţi distribuitorul nostru local:

 

Contact SC INSTALIZA SRL

Tel: +40 770 104 388

E-mail: cristian.mecheres@gmail.com; office@instaliza.ro

Web: www.instaliza.ro

Adress: 6th Pelinului Street, 410235 Oradea, Romania