FORD TRUCKS CONCUREAZA LA RALIUL DAKAR CEL MAI DIFICIL MARATON DE OFF-ROAD DIN LUME

VDR Truck Racing, echipa de raliu sprijinită de Ford Trucks, concurează pentru prima dată în Raliul Dakar din 2019. Două vehicule Ford Trucks din seria Ford Trucks Construction au fost special concepute pentru cea mai dificilă cursă din lume. Acestea vor fi conduse de Yves Rutten și Peter Van Delm, cei doi au concurat pentru prima dată în raliul Dakar în 2009.

Raliul începe în orașul Lima din Peru, America de Sud și are loc între 6 și 17 ianuarie 2019. VDR Truck Racing, echipa belgiană susținută de Ford Trucks, concureaza și în acest eveniment. Echipa îi reunește pe Yves Rutten și Peter Van Delm, care vor fi în cursă cu vehiculele Ford Trucks pentru prima dată.

Ford Trucks și echipa belgiană VDR Truck Racing și-au unit forțele pentru a dezvolta două camioane ce concurează în cea mai dificilă cursă din lume. Vehiculele trimise de Ford Trucks la Raliul Dakar din 2019 au fost proiectate cu sprijinul inginerilor Ford Trucks, în timp ce echipamentul de curse a fost fabricat în atelierul VDR Racing din Belgia. Camioanele au fost apoi asamblate de inginerii Ford Trucks și echipa tehnică VDR Truck Racing, înainte de a fi testate în condiții reale pentru a le pregăti pentru cea mai dificilă cursă din lume.

“Ford Trucks susține sporturile cu motor din întreaga lume”

Vicepreședintele Ford Trucks, Serhan Turfan, explică sprijinul acordat de Ford Trucks pentru sporturile cu motor ce se desfăşoară la nivel global. “Fiind unul dintre cei mai mari producători de pe piața mondială a vehiculelor utilitare grele, Ford Trucks combină experiența de 60 de ani de producție a camioanelor cu capacitatea de a dezvolta produse care să răspundă cerințelor pieței. În timp ce continuăm să creștem ca marcă internațională în Orientul Mijlociu, Africa și Europa, investim și susținem motorsporturile. Ca atare, am colaborat cu VDR Truck Racing începând din anul 2016. În cadrul acestui parteneriat, vehiculele Ford Trucks vor concura pentru prima dată în Raliul

Dakar. După ce am supus vehiculele noastre testelor care imită condițiile din cursă, suntem încrezători că puterea și durabilitatea lor vor contribui la reuşita în Raliul Dakar. Suntem foarte bucuroși să colaborăm cu VDR Truck Racing, o echipă cu succes la nivel mondial. VDR Truck Racing și-a pus încrederea în Ford Trucks pentru a participa la cea mai dificilă cursă din lume cu vehiculele noastre și le dorim succes “.

În afară de cele două camioane, Ford Trucks oferă tot echipamentul necesar în deșert de către echipa VDR Truck Racing – doi șoferi, patru co-piloti și un echipaj tehnic de opt persoane. Echipa va fi, de asemenea, însoțită de un vehicul de service Ford Trucks.

Cel de-al 41-lea Raliu Dakar are loc în America de Sud. Spre deosebire de anii precedenți, în acest an trece doar prin Peru. Raliul a început cu o ceremonie de start pe data de 6 ianuarie 2019 și durează 11 zile. Începând din Lima, raliul este format din 10 etape. Traseul ce trece prin deserturile din Peru se va sfârşi în Lima pe data de 17 ianuarie.

Informații tehnice:

– Chassis: U-shape frame 10 mm thick / sub frame brackets for axle mounting;

– Cabine: Ford cargo / modified with race seats, race pedal box and steering column, roll cage;

– Rear body work: Kevlar carbon side panels mounted on a tubular frame;

– Axles: BASE studio independent axles with double wishbones

– Brakes: double calibres / corner;

– Engine: Ford eco torque 10L rebuild for racing;

– Engine power : 730 PS / 2400Nm Max rpm 2700;

– Vehicle weight: 7300 KG;

– Tyres: Bridgestone;

– Rims: Hutchinson bead locks.