Citroën Jumper, un adevărat record cu aproape 800.000 unităţi vândute de la lansare a fost restilizat pentru a păşi într-o nouă eră. Noul model înglobează întreaga expertiză Citroën, care se regăseşte şi la gama de autovehicule comerciale uşoare, existente pe piaţă, incluzând 4 modele distinctive şi complementare: Nemo, Berlingo, Jumpy şi Jumper.

Noul Citroën Jumper se integrează perfect în această gamă printr-un design modern focusat pe utilizarea practică, confort şi calitate de înaltă clasă, tehnologii care sporesc siguranţa şi costuri mici de întreţinere. De asemenea, acesta depăşeşte aşteptările profesioniştilor în materie de calitate, fiind testat de ingineri specializaţi pe un traseu de peste patru milioane de kilometri.

Se pot alege din mai multe versiuni de caroserie cu patru lungimi (L1, L2, L3, L4), trei ampatamente(3,00 m, 3,45 m şi 4,04 m) şi trei înălţimi (H1, H2, H3). În total opt versiuni de caroserie disponibile, cuprinse între 8 mc şi 17 mc, iar pentru transportul pasagerilor, noul model pune la dispoziţie o versiune combi cu cinci sau nouă locuri.

Modelul dispune de o gamă de şase motorizări diesel deosebit de eficiente ce garantează economii importante atât în ceea ce priveşte consumul de carburant, cât şi costurile de întreţinere: HDi 110, HDi 130, e-HDi 130 cu sistem Stop&Start, HDi 150, e-Hdi 150 cu Stop&Start şi HDi 180.

Întreaga gamă de motorizări a fost concepută pentru a rezista cu succes chiar şi la o utilizare intensivă, indiferent de condiţiile de drum şi de încărcătură.

Performanțe

Noul Citroën Jumper depăşeşte aşteptările profesioniştilor în materie de calitate, fiind testat de ingineri specializaţi pe un traseu de peste patru milioane de kilometri.

Fiabilitate

Citroën Jumper oferă fiabilitate pentru utilizarea de către profesionişti, demonstrată prin folosirea unei platforme tehnice ce a fost testată peste patru milioane de kilometri. Aceste calităţi se regăsesc pe toate versiunile modelului, de la furgon până la combi, pentru a răspunde diverselor cerinţe.

radacini text

Calitate de top

În plus faţă de recentele îmbunătăţiri ale design-ului şi motorizărilor, noul Citroën Jumper a suferit şi o serie de îmbunătăţiri tehnice, pentru o calitate superioară:

  • Sisteme de injectoare reproiectate pentru motorizările HDi 110, 130 și 150;
  • Uşi spate şi laterale consolidate (testate pe durata a 500.000 manevre de închidere/deschidere);
  • Sisteme de frânare optimizate pentru performanţă, rezistență şi reducere a zgomotului;
  • Amortizoare optimizate.

Citroën Jumper beneficiază de întreaga expertiza Citroën privind design-ul, ergonomia (conectivitate şi confort), siguranţă şi economie. Această nouă versiune oferă robusteţe şi fiabilitate de top pentru o utilizare fără griji în activitatea zilnică.

Rădăcini Motors

Apărut pe piaţă în anul 1991, Grupul Rădăcini este unul din principalii distribuitori de autoturisme din România. Rădăcini Motors a devenit importator Opel şi Chevrolet în anul 2005, prin inaugurarea unui prim showroom în Bucureşti. În prezent, reţeaua Rădăcini cuprinde un număr de locaţii (showroom-uri şi service-uri) în Bucureşti, Brăila, Braşov, Constanța şi Galaţi. În portofoliul companiei auto se regăsesc brand-urile: Opel, Volkswagen, Audi, Mazda, Suzuki Citroen, Peugeot, Honda şi Cadillac. De asemenea, experienţa dobândită în cei 23 ani de activitate este o garanţie a calităţii serviciilor pe care le oferă reţeaua Rădăcini.

Noul model a fost supus mai multor teste specifice printre care:

– 30.000 km pe suprafeţe dificile, atât încărcat cât şi gol, pentru a testa structura caroseriei, confortul şi rezistenţa;

– 1.000 operaţiuni de trecere prin apă de 10 cm, pentru a verifica etanșeitatea, precum şi o serie de teste efectuate în apă de câţiva centimetri printr-un tunel în care se stropeşte cu apă sărată pentru a verifica rezistenta la coroziune;

– peste 500 cicluri de testare pe trasee cu aderență scăzută pentru a verifica ţinuta de drum;

– 500.000 manevre de închidere a uşilor reprezentând o utilizare intensivă pe durata a 10 ani.

About The Author