FELO – UN BRAND DE SUCCES CU O ISTORIE DE PESTE 138 DE ANI

Felo, unul din principalii specialişti la nivel mondial în domeniul fabricării de şurubelniţe şi biţuri pentru maşinile de înşurubat electrice, este o afacere începută în 1878, de către familia Holland-Letz, şi continuată pe parcursul a 5 generaţii până în ziua de azi. Este o companie cu tradiţie ce are peste 250 de angajaţi, produsele Felo fiind vândute astăzi în peste 55 de ţări din lume.

În România, Felo este prezentă prin intermediul importatorilor încă din 2006, la momentul actual reprezentând unul dintre cei mai de succes jucători în domeniul şurubelniţelor şi biţurilor de calitate superioară. Aceste trăsături sunt completate de calitatea superioară a produselor companiei, exprimată şi de garanţia de 15 ani pe care o oferă, şi de faptul că au rămas unul dintre ultimii producători din domeniu ce produce încă în Germania, în ciuda tendinţelor din ce în ce mai mari de externalizare a celorlalte companii de pe piață.

Echipa Easy Engineering a stat de voba cu Cătălin Veveriţă, Export Manager, Felo pentru mai multe informaţii legate de produsele companiei.

Easy Engineering: Care sunt gamele de produse comercializate?

Cătălin Veveriţă: În catalogul nostru de peste 200 de pagini se pot regăsi 3 game complete de şurubelniţe, diferenţiate în funcţie de tipul de mâner, având astfel posibilitatea de a oferi tuturor utilizatorilor produsele noastre de calitate, dar ţinând cont şi de bugetele lor.

De asemenea, producem şi o gamă extensivă de biţuri şi adaptori magnetici, de cea mai înaltă calitate şi aici evidenţiindu-se multiple inovaţii cum ar fi adaptorul autoreglabil Star, adaptorul 4Impact, dar şi biţurile TiN, produse unice inovate de către Felo pentru a uşura munca utilizatorilor finali şi a spori durata de viaţă a biţurilor.

Nu în cele din urmă, suntem şi primii în ceea ce priveşte seturile de şurubelniţe cu lame interschimbabile, oferind într-un spaţiu foarte compact multiple configurări ce oferă utilizatorilor mobilitate sporită, cum ar fi sistemele Smart sau trusele izolate pt munca până la 1000V E-Smart, dedicate electricienilor

E.E: Cum se realizează vânzarea produselor?

C.V: Produsele sunt vândute exclusiv prin intermediul importatorilor noştri, firma Felo având o politică clară de a nu furniza produse direct utilizatorilor finali.

E.E: Aveţi acoperire naţională?

C.V: În România avem acoperire naţională, atât prin intermediul unuia din cei mai mari jucători de pe piaţa de unelte, scule şi organe de asamblare, prezent în ţara cu o reţea de peste 60 de agenţi, cât şi prin intermediul unor importanţi importatori şi stockisti zonali.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse?

C.V: După cum v-am menţionat anterior, inovaţia este o parte foarte importantă în cadrul firmei noastre, având până astăzi peste 300 de brevete în domeniu.

Printre cele mai importante inovaţii, menţionez:

Şurubelniţele Rgonic – primele şurubelniţe la nivel mondial unde mânerul se adaptează la foma mâinii, modelându-se după mâna fiecăruia.

Sistemele Smart  – un sistem versatil de lame interschimbabile ce oferă utilizatorului posibilitatea de a avea în interiorul unei cutii cu dimensiuni extrem de reduse 24 de şurubelniţe, 24 de şurubelniţe cu mâner în T şi 24 de biţuri de înaltă calitate de 150 mm lungime, deci în total 72 de scule diferite.

Sistemul E Smart  – primul sistem de lame interschimbabile din lume dedicată electricienilor.

Aceeaşi cutie, cu dimensiuni extrem de reduse, produsă tot în Germania şi denumită generic Strongbox oferă electricienilor 12  şurubelniţe izolate, pentru lucrul până la 1000V, cât şi 12 şurubelniţe de precizie izolate.

Adaptorul autoreglabil Star – protejează biţurile împotriva calităţii scăzute a şuruburilor, asigurându-se că bitul va fi 100% în contact cu şurubul, datorită sistemului bazat pe doi magneţi foarte puternici şi un arc foarte bine dozat.Oferă utilizatorului posibilitatea de a lucra cu o singură mână când înşurubează, reţinând şi fixând pe şurubelniţa electrică şuruburi cu lungimi de până la 30-35 de cm.

Adaptorul 4 Impact – produs pentru maşinile de înşurubat electrice cu impact, este bazat pe o tehnologie inovativă cu trei zone diferite de amortizare ce absorb vârfurile de intensitate date de către maşină la sfârşitul înşurubării, protejând bitii de la spargere şi oferind până la 500 de ori mai multă durata de viaţă acestora.

Biţurile TiN- produs patentat de către Felo, ele sunt tratate cu nitrură de Titaniu, oferind utilizatorilor o durată de viaţă de până la 60 de ori mai mare comparativ cu biţurile similare din gama Industry de la Felo.

felo text

E.E: Ce cotă de piaţă deţineţi?

C.V: În ciuda istoriei de peste 138 de ani a firmei, brand-ul Felo este încă relativ tânăr, focusul asupra promovării brand-ului devenind o politică a firmei doar cu un deceniu jumătate în urmă, aşa că putem considera că mai avem o cale lungă în faţa noastră, firma fiind binecunoscută în domeniu pentru numeroasele Private Label pe care le producem. În România, în domeniul şurubelniţelor de calitate aş considera că suntem unul din cele mai bine reprezentate brand-uri germane, iar în domeniul biţurilor şi adaptorilor magnetici  aş spune că suntem pe primul loc .

E.E: Ce concluzii aveţi anul 2015?

C.V: Anul 2015 a fost un an foarte bun, urmând trend-ul ultimilor cinci ani, la nivel mondial produsele Felo au câştigat 7 pieţe noi de desfacere, iar în România am continuat creşterea, atingând, datorită eforturilor susţinute ale partenerilor noştri, target-ul prognozat.

E.E: Ce estimări aveţi pentru 2016?

C.V: Pentru anul în curs, primul trimestru s-a încheiat deja foarte pozitiv, România fiind una din pieţele cu cea mai surprinzătoare creştere pentru mine raportat la cele 14 ţări de care mă ocup, şi acum că în cele din urmă a venit sezonul cald, contez să continuăm cu acest trend şi să avem încă un an record. Ca întotdeauna, partenerii noştri din România sunt baza a tot ceea ce construim, şi ei s-au arătat destul de optimişti în legătură cu tendinţele pieţei în general, şi ale mărcii Felo în special.