Easy Engineering: Ce produse/soluții noi aveți pentru clienții dumneavoastră?

ELECTROGLOBAL: Cuvântul digitalizare este prezent pe buzele tuturor de câțiva ani, însă acum, mai mult ca niciodată, ne definește noul stil de viața și schimba modul în care muncim, interacționăm, învățăm și facem achiziții.

Pentru a rămâne competitivi într-o lume în care tehnologia atinge într-un mod atât de profund toate aspectele vieții, industria trebuie să fie promotorul noilor tendințe.

Misiunea noastră este să ne susținem partenerii să se adapteze și să prospere de-a lungul acestui parcurs asigurându-ne că sunt în permanență pregătiți în fața provocărilor pe care noua eră a digitalizării le va aduce. În acest sens propunem produse de ultimă generație, a căror calitate este dovedită în mod incontestabil de baza instalată existentă. Ne încredem în tehnologia Siemens, lider mondial în inovații industriale. Concepte precum Digital Enterprise, TIA Portal, Mindsphere, IoT sunt sinonime cu eficiența, inovația, excelența – elemente cheie în implementarea Fabricii Digitale.

Siemens oferă produse pentru toate etapele creării Fabricii Digitale.

Din întreg lanțul de dezvoltare al ”Fabricii Digitale”, nivelul de operare este cel în care specialiștii noștri cu experiență împreună cu produsele partenerului nostru Siemens, vor aduce schimbarea inevitabilă și necesară pentru a pătrunde în universul digitalizării.

Doriţi să vă configuraţi soluţia optimă de digitalizare pentru procesul tehnologic derulat?

Trimiteți acum o solicitare către echipa noastră de specialiști: https://www.electroglobal.ro/contact/formular-de-contact

E.E: Cum au reacționat colaboratorii dumneavoastră la noile condiții de muncă?

ELECTROGLOBAL: De la izbucnirea epidemiei de coronavirus în Electroglobal am luat decizii axate pe trei direcții: pentru protecția colegilor, a clienților și a furnizorilor, precum și pentru a ne continua business-ul. În acest moment, suntem focusați să ne protejăm angajații, comunitatea în care ne desfășuram activitatea și totodată să susținem economia naționala. În orice situație critică există învingători și învinși. Noi ne-am propus să facem parte din prima categorie.

E.E: Ce ne puteţi spune despre tendinţele pieţei?

ELECTROGLOBAL: Piața locală se află sub influența nesiguranței persoanelor cu putere de decizie și a întregii populații. Nu numai consumul, dar și investițiile au scăzut semnificativ. Va fi un proces lung de recâștigare a încrederii în viitor.

Semnele declinului in producția industriala  au început sa apară de anul trecut. Pandemia a agravat fatal alunecarea într-o criză de durată. Vom avea nevoie de multă răbdare și de inovație.

Piețele internaționale sunt într-o criză profundă. Lanțurile sistemice de producție, logistică și transport sunt dereglate.

Avem de-a face cu o criză multisectorială. Din păcate, sectoarele economice de baza (industria auto, construcția de mașini, instalații industriale, imobiliare etc.) suferă cel mai mult.

Credem că în următorii doi ani, lipsa poftei de investiții și consum va caracteriza piețele. Orice criză este, în același timp, o oportunitate. Acei jucători din economie care vor găsi soluții inteligente pentru a evada într-un viitor al tehnologiei vor fi câștigătorii crizei.

E.E: În ce stadiu se află piața în care activați, la momentul actual?

ELECTROGLOBAL: După ani de continua creștere, mulți beneficiari ai Electroglobal se confruntă acum cu perioade economice incerte. Avem avantajul unui domeniu larg de servicii și produse, putându-ne astfel poziționa ca un partener fiabil, în special în astfel de situații.

E.E: Ce estimări aveți pentru anul 2020?

ELECTROGLOBAL: Este destul de dificil să facem estimări pentru acest an, pentru că traversăm o perioadă plină de incertitudini, care afectează toate sectoarele economice și toate industriile. Probabil vom înregistra anul acesta o scădere fata de cifra de afaceri a anului trecut însă speram sa fie mai mica decât media întregii piețe.

Vrem să jucăm un rol important în digitalizarea industriei românești. Am făcut pași decisivi pentru a ne poziționa ca integratori de sisteme capabili sa deruleze proiecte mari la cheie.