ELBI ELECTRIC & LIGHTING – CONCLUZII PENTRU ANUL 2020

Elbi Electric & Lighting este unul dintre cei mai importanți distribuitori naționali de echipamente electrice cu peste 16.000 de produse în portofoliu și afaceri anuale de 50 de milioane de euro.

În pofida situației generate de pandemia de Covid-19, în acest an, vânzările Elbi s-au menținut, în mare parte, la niveluri superioare celor din 2019, cu excepția celor două luni din primăvară în care a fost menținută Starea de Urgență. Compania tranzacționează lunar peste 10.000 de articole distincte. În cele două luni din primăvară, aferente Stării de Urgență declarate de Guvernul României, vânzările s-au diminuat sensibil. În restul perioadei, am obținut cifre superioare comparativ cu 2019, trend ce estimăm că se va menține până la finalul acestui an.

Easy Engineering: Ce produse/servicii noi au fost lansate anul acesta?

ELBI ELECTRIC & LIGHTING: În contextul actual, mai degrabă am intensificat ritmul de realizare pentru proiectele pe care le aveam în plan. Astfel, pe lângă planurile de extindere a rețelei logistice, lucrăm, ca întotdeauna, la diversificarea portofoliului de produse curent, și a brandurilor proprii: Solentis, Total Green, Novelite, Erste, Inlet. De asemenea, suntem conectați la nevoile contemporane din zona IoT și urmează să lansăm o nouă gamă de produse smart control. Împreună cu partenerii noștri am lansat campania „Alege corect ! Alege LED”, cu scopul de a face cunoscut mult mai bine în rândul populației, avantajele și importanța utilizării iluminatului cu LED.

Easy Engineering: Care a fost cea mai mare provocare în această perioadă?

ELBI ELECTRIC & LIGHTING: Cea mai mare provocare a acestei perioade o reprezintă lipsa de predictibilitate a ecosistemului în care ne mișcăm, cu diversele turbulențe prea bine cunoscute: pandemice, sociale, economice etc. Concret, acestea se manifestă și le simțim în diverse forme de reticență sau inerție din partea clienților, furnizorilor, băncilor etc.

Easy Engineering: Care a fost cel mai însemnat proiect de anul acesta?

ELBI ELECTRIC & LIGHTING: În perioada următoare vom demara un amplu proiect de extindere a capacității logistice, la nivel național. Compania se află în negocieri avansate pentru construcția unui depozit logistic centralizat ultramodern, cu o suprafață de aproximativ 20.000 mp, precum și a unei rețele Elbi de magazine și spații logistice profesionale locale, cu o suprafețe de aproximativ 1.500 mp fiecare. În următorii patru ani, compania are în plan să-și mărească rețeaua de magazine cu 30 de unități.

Easy Engineering: Un scurt mesaj pentru colaboratori de sfârșit de an.

ELBI ELECTRIC & LIGHTING: Ca toată lumea, sperăm ca 2021 să vină cu o soluționare a actualei crize medicale cauzată de noul virus Covid-19, și lucrurile să revină cât mai repede la „normal”.

Mulțumim partenerilor pentru încrederea acordată și pentru colaborarea pe care am avut-o în anul care tocmai se încheie. Tutor, le adresăm cele mai frumoase gânduri,  le dorim succes în dezvoltarea proiectelor și afacerilor în care sunt implicați și așteptăm să ne revedem cu bine în 2021 cu noi provocări și proiecte de succes.

Sărbători fericite și La mulți ani!