EIT FORUM AUTO ESTIMEAZA O CIFRA DE AFACERI DE 30 DE MILIOANE DE EURO PENTRU 2018

În calitate de reprezentant oficial Volvo Cars pe plan local, EIT Forum Auto a susținut creșterea vânzărilor auto pe plan local, cu 484 unități comercializate în 2017, în creștere cu 20% față de anul 2016. Cel mai bine vândute modele au fost XC60, cu 206 unități, dintre care 94 unități sunt reprezentate de noul model lansat în septembrie 2017 și cel mai mare SUV din gama XC90, cu 113 unități.

„Dezvoltarea EIT Forum Auto pe parcursul întregului an s-a datorat în mare măsură lansării de noi modele, precum XC60 și V90 Cross Country, dar și a modelului XC90.

Volvo se bucură de o popularitate în creștere, schimbările majore evidente la nivel de produs fiind principalul resort. Pentru anul 2018 ne dorim menținerea trendului ascedent și mizăm pe modelele deja cunoscute – SUV-urile XC60 și XC90, dar și pe noul Volvo XC40”, a declarat Mihai Dumitrescu, Director Marketing și Comunicare EIT Forum Auto.

EIT Forum Auto colaborează, în prezent, cu șase dealeri autorizați din București (2), Constanța, Cluj, Timișoara și Iași, peste 60% din volumul total al vânzărilor naționale de autoturisme Volvo derulându-se prin Primus Auto, cel mai mare dealer Volvo din România.

Aproape 20 ani pe piața auto din România

EIT Forum Auto a pus bazele și susține dezvoltarea rețelei Volvo Cars la nivel național, contribuind astfel activ la ridicarea standardului în ceea ce privește piața auto din România. Receptivă la preferințele și nevoile românilor în materie de experiență auto premium, compania a introdus odată cu modele auto recunoscute și premiate la nivel global standarde noi de Marcă:

Volvo XC40 – Mașina Anului 2018 în Europa

Noul Volvo XC40, SUV-ul de dimensiuni mici, a fost numită Mașina Anului 2018 în Europa cu ocazia deschiderii celei de-a 88-a ediții a Salonului Auto de la Geneva, Elveția. Modelele XC90 și XC60 au fost numite SUV-ul Anului în America de Nord în ultimii doi ani. Modelul XC40 a fost numit Mașina Anului conform prestigioasei publicații britanice ”What Car?”.

Volvo XC60 – Cea mai sigură mașină în 2017 conform Euro NCAP. Modelul XC60 al Volvo Cars a fost numit cel mai performant off-roader de mari dimensiuni și mașina cu cele mai bune performanțe generale în 2017 în cadrul celebrelor premii pentru siguranță Euro NCAP 2017 la secțiunea ”Cel mai bun în clasă”. XC60 a înregistrat un scor aproape perfect, cu 98% la categoria ”Adult Occupant” și în clasa mașinilor mari off-road a dovedit un avantaj clar la categoria ”Safety Assist” cu un scor de 95% – cu 20% mai mult decât cel mai apropiat competitor din clasă, întărind poziția Volvo Cars ca lider în siguranța auto. XC60 a câștigat și premiul UK’s 2017 Car Tech pentru ”Cea mai sigură mașină”, ”Cea mai bună tehnologie pentru siguranță” și ”Cea mai bună navigație prin satelit”. De asemenea, a fost ales SUV-ul premium al anului în cadrul premiilor UK’s Professional Driver 2017 Car of the Year.

XC90 a fost numit, în 2015, cel mai performant off-roader de mari dimensiuni și mașina cu cele mai bune performanțe generale în acel an. Volvo V40 este un alt câștigător al edițiilor anterioare Euro NCAP, în clasa ”Small Family”.