Automatizarea a devenit un termen frecvent utilizat în ultimii ani, iar supply chain-ul este un domeniu care se adaptează rapid la soluțiile actuale. Indicatori precum performanța, productivitatea, reducerea costurilor sunt urmăriți constant de managerul de logistică/depozit pentru a aduce plus valoare afacerii în care își desfășoară activitatea zilnică.

Economie, eficiență și ecologie – acestea sunt cerințele pe care intralogistica de astăzi trebuie să le îndeplinească. Tehnologia Hänel oferă soluții pentru organizarea depozitării și manipularea materialelor, care economisește timp, spațiu de stocare și reduce costurile.

Modul de funcționare al depozitului automatizat

În funcție de aplicație, au fost dezvoltate două categorii de depozite automatizate: Hänel Rotomat și Hänel LeanLift.

Depozitul automatizat Hänel Rotomat funcționează pe principiul roții Ferris, care se traduce în faptul că mărfurile stocate sunt aduse către operator, și nu operatorul se deplasează către bunuri.

În cazul depozitului automatizat Hänel LeanLift, nucleul sistemului de depozitare este format dintr-un lift de poziționare controlat de un computer, amplasat în centrul sistemului, denumit “extractor”. În fața și în spatele extractorului sunt amplasate rafturile de depozitare. Locațiile de stocare sunt accesate automat în mod electronic prin intermediul extractorului, care stochează sau accesează containerul solicitat. Ulterior, bunurile sunt aduse către operatorul depozitului în zona de comisionare, amplasată la o înălțime ergonomică de lucru.

Majoritatea depozitelor automatizate Hänel sunt alimentate de două motoare trifazate de 400 V. Aceste motoare permit accelerații ușoare, iar frânarea este eficientă chiar și în condiții de încărcare diferită a spațiilor de depozitare.

Unitățile de control cu microprocesor oferă posibilitatea conectării la rețeaua de PC-uri și alte dispozitive periferice (display-uri, scannere, imprimante etc.), oferindu-vă o imagine de ansamblu optimă în orice moment, despre stocurile din depozitul automatizat.

Ce aduce nou o soluție de depozitare automatizată

Soluțiile de depozitare automatizată pe verticală asigură o utilizare maximă a spațiului disponibil, cu o amprentă minimă la sol. Datorită design-ului compact puteți obține astfel o creștere a capacității de depozitare cu până la 60% față de un sistem de depozitare convențional.

De asemenea capacitatea de stocare poate fi adaptată pas cu pas, iar timpii de comisionare sunt reduși considerabil.

Datorită optimizării depozitării pe verticală se obține o utilizare mai bună a volumului mărfurilor depozitate și o economie substanțială de spațiu într-un depozit.

Beneficiile aduse de investiția într-un depozit automat

Produsele Hänel pot fi implementate cu ușurință în cadrul oricărui sistem logistic și vin echipate cu un pachet software integrat pentru managementul depozitării.

Investiția într-un depozit automat vine la pachet cu mai multe beneficii:

– cu până la 60% mai multă capacitate de stocare;

– mai multe persoane pot opera mai multe unități de stocare și pot prelucra simultan operațiunile;

– reducerea considerabilă a timpilor de accesare a mărfurilor;

– unitățile de depozitare pot fi extinse sau separate ulterior;

– ergonomie în operare;

– integrare cu sistemele de tip ERP;

– fiecare metru pătrat de spațiu disponibil este utilizat într-un mod optim – esența eficienței economice;

– adaptare ușoară la cerințele operaționale;

– îmbunătățirea managementului depozitării;

– flexibilitate ridicată în vederea extinderii ulterioare.

Specialiștii Elmas vă pot oferi consultanță calificată pentru alegerea unei soluții optime care să îndeplinească cerințele dumneavoastră specifice de stocare și intralogistică.

Contactați echipa Elmas pentru mai multe informații și detalii.

www.elmas.ro