Autodesk VRED Professional 2016 SP1

CONCEPT CAR-UL ELECTRIC REVOLUTIONAR DE LA VOLKSWAGEN DEBUTEAZA LA PARIS MOTOR SHOW

Volkswagen demarează drumul spre viitor, la Paris Motor Show cu o premieră mondială a modelului vizionar I.D., o mașină electrică extrem de automatizată care va fi capabilă să acopere o distanță de 249 (400km) la 373 (600km) de mile cu o singură încărcare a bateriei. Versiunea de producție a modelului I.D. urmează să fie lansat în 2020, la un preț pe picior de egalitate cu modelul Golf, comparabil din punct de vedere al puterii și al echipărilor.

Volkswagen merge chiar mai departe cu acest concept car: în modul “I.D. Pilot “, este capabil să conducă complet autonom, o tehnologie care ar trebui să fie gata pentru producția de serie în 2025. Volkswagen a stabilit, de asemenea, obiectivul de a vinde un milion de mașini electrice pe an, până în 2025 și versiunea de producție a acestui vehicul va aduce o contribuție decisivă în această direcție de dezvoltare a e-mobilității.

Compania a făcut mobilitatea electrică si automatizarea completă de conducere similară cu limbajul de design exterior si interior: de asemenea, mediul de conducere convențional a fost transformat în centru interactiv al unui salon mobil sau un spațiu suprem versatil deschis. Spațiul generos al acestei zone și funcționalitatea intuitivă permit utilizatorilor o experiență de mobilitate într-un mod complet nou.

I.D. reprezintă lumea “a doua zi după ziua de mâine”. Dar, ultima generație de e-Golf, cu o autonomie de până la 186 mile (300km – pe ciclul european) și noul mod de control prin gesturi, va fi pe drum “mâine”. Lumea de “astăzi” este vizibilă și în modelele moderne actuale, cum ar fi noul Tiguan, care a lansat digitalizarea interioară, cu al său Activ Info Display și head-up display. Tiguan, e-Golf și conceptul  I.D. pun la punct împreună drumul din prezent spre viitor la standul Volkswagen.

Autodesk VRED Professional 2016 SP1
Autodesk VRED Professional 2016 SP1

I.D. este primul vehicul de prezentare a noului limbaj de design Volkswagen pentru vehiculele electrice compacte. Design-ul interior și exterior reprezintă avanpremiera anului 2020 deoarece, în timp ce vehiculul este în prezent un concept, I.D. este așteptat să fie pe drumurile noastre în următorii patru ani, iar capacitatea sa de conducere complet autonomă ne oferă o imagine clară a anului 2025. Astfel, I.D. reprezintă standardul pentru strategia de brand progresiv Volkswagen numit “Think New”.

Un concept de vehicul pentru o nouă eră

I.D. Volkswagen este primul concept car compact bazat pe noua arhitectură MEB a vehiculului. MEB vine de la Modularer Elektrifizierungsbaukasten (“kit modular Electric Drive”) și a fost conceput pentru vehicule pur electrice. Inovativul MEB corespunde cu cerințele de mobilitate cheie ale viitorului. Acesta este motivul pentru care noua arhitectură a vehiculului I.D. este considerată a fi o piatră de hotar în dezvoltarea de autoturisme Volkswagen AG, în timp ce oferă simultan baza pentru dezvoltarea mai multor mașini complet electrice. Conceptul din spatele I.D. garantează cel mai bun confort, utilizarea optimă a spațiului, siguranță și o maximă sustenabilitate, redefinind, astfel, parametrii de “condus”, “spațiu” și “confort”.