CLEANSPACE TECHNOLOGY – EXPERȚI ÎN PROTECȚIA RESPIRATORIE

CleanSpace Technology este expert în protecția respiratorie de generația următoare.  Aparatele de respirat CleanSpace sunt considerate o revoluție în domeniul protecției respiratorii, deoarece, chiar dacă oferă întreaga protecție a unui dispozitiv pentru respirarea de aer purificat (PAPR), nu sunt prevăzute cu centuri, baterii și furtunuri, fiind mai confortabile și mai ușor de folosit. Respiratoarele CleanSpace sunt aparate respiratorii cu presiune pozitivă, cu o greutate mică, ce oferă cea mai înaltă protecție, confort și soluții rentabile pentru de protecția respiratorie.

Aparatele de respirat CleanSpace sunt disponibile în patru modele, în funcție de cerințele industriei în care sunt folosite:

• CleanSpace EX prezintă o siguranță intrinsecă, astfel încât să poată fi purtate în medii potențial explozive, precum exploatarea minieră;

• CleanSpace Ultra au clasa IP 66, prezentând toleranță la apă și fiind perfecte pentru zidari care desfășoară operații de tăiere în mediu umed;

• CleanSpace 2 pot fi utilizate într-o varietate de aplicații industriale, în care toleranța la apă sau siguranța intrinsecă nu este necesară;

• CleanSpace HALO sunt create special pentru sectoarele medical, farmaceutic și de laborator.

Easy Engineering: În ce a constat cercetarea din spatele proiectării produselor/soluțiilor?

CleanSpace: CleanSpace Technology, o companie din Australia care proiectează și produce aparate de respirat de generație următoare, s-a aflat în prim planul pandemiei COVID-19. Tehnologia brevetată care stă la baza tuturor aparatelor de respirat CleanSpace a fost proiectată de ingineri biomedicali de la fosta companie ResMed, care este lider mondial în domeniul dispozitivelor CPAP.

E.E: Care sunt aspectele cheie ale procesului de dezvoltare a produsului/soluției?

CleanSpace: Până la CleanSpace, tehnologia pentru măști nu se schimbase de 30 de ani. Dispozitivele tradiționale erau, de obicei, inconfortabile, se încingeau și furnizau niveluri reduse de protecție. Industrii precum exploatarea minieră, metalurgică și de zidărie, în care lucrătorii sunt expuși la agenți de contaminare nocivi, precum praf de cărbune, bioxid de silice și fum de sudură, au apreciat alternativa la aceste dispozitive.

E.E: Cât de repede vă adaptați produsele/soluțiile la diferite cerințe?

CleanSpace: Viziunea inginerilor a fost să creeze aparate de respirat care oferă un nivel înalt de protecție într-un sistem confortabil, ușor de utilizat. În ultimii zece ani, compania a protejat cu succes lucrătorii din diverse sectoare.

„Tehnologia noastră a fost și încă este considerată inovatoare. Unul dintre principalele motive pentru care oamenii nu se protejează este gradul de conformitate scăzut. Dacă măștile sunt incomode sau nu pot fi puse rapid și ușor, pur și simplu nu sunt folosite”, spune dr. Alex Birrell, CEO CleanSpace Technology.

E.E: Care sunt cele mai frecvente cerințe din partea clienților?

CleanSpace: Principalele cerințe sunt menținerea conformității și productivității pentru lucrătorii care poartă protecție respiratorie personală din cauza mediului solicitant:

• Perioade lungi de uzură și flexibilitate: lucrătorii aveau nevoie de protecție timp de 6 ore (unii dintre ei până la 8 ore) zilnic. Între timp, managerii și inginerii au avut nevoie de RPE pentru perioade scurte de timp, dar acestea trebuiau să fie ușor de pus/scos în timp ce se deplasau prin zonele contaminate de la fața locului.  

• Sarcini ce implică mobilitate și efort ridicat: Structura fizică a șantierelor mari și întreținerea de rutină înseamnă că lucrătorii sunt foarte activi și au nevoie de echipamente ușoare și de mobilitate în jurul echipamentului. 

• Temperaturi extreme de lucru: Lucrul în condiții de căldură ridicată, de exemplu, cuptoarele industriale rotative, contribuie la temperaturi în interiorul și în jurul fabricii de 45° C.   

E.E: Cum rezolvă produsele/soluțiile companiei problemele cu care clienții dvs. s-ar putea confrunta?

CleanSpace: Respiratoarele CleanSpace sunt alegerea preferată pentru protecția respiratorie personală pentru lucrătorii din mediile industriale generale. PAPR-urile CleanSpace sunt proiectate pentru protecție ridicată, confort și eficiență din punct de vedere al costurilor.

Caracteristici și avantaje:

• PAPR aprobat cu marca CE, cu filtre TM3;

• Ușor (500g / 1.1 lb) și compact;

• Tehnologie Smart AirSenist™;

• Fără furtunuri, curele sau baterii prinse în talie;

• Curățare fiabilă și rapidă;

• Reutilizabile și rentabile;

• Simplu și ușor de pus pe față;

• Durată de funcționare de până la 9 ore și încărcare rapidă.

E.E: Spuneți-ne despre inovația produselor/soluțiilor.

CleanSpace: Tehnologia AirSensit™ brevetată de CleanSpace este acționată de respirație pentru a oferi utilizatorului aer proaspăt filtrat la cerere, reducând riscurile de stres termic și oboseală respiratorie.  Tehnologia Smart AirSenist™ elimină aburirea și este ușor de purtat pe perioade lungi.

Aparatele de respirat CleanSpace sunt aprobate CE, NIOSH și AS/NZS 1716. Aparatele de respirat CleanSpace întrunesc și depășesc standardele cu o eficiență a filtrului HEPA de 99,95% P3/TM3 pentru particule de 0,3 microni și mai mari.  Durata lungă de viață a filtrului și alarma filtrului de sarcină maximă avertizează purtătorul când trebuie să schimbe filtrele, asigurând utilizarea maximă a fiecărui filtru. Mască ușor de curățat și cu întreținerea redusă a unității.  Rezistență și durabilitate.

CleanSpace oferă atât semi-măști, cât și măști faciale complete, cu un factor de protecție atribuit de 50 și 1000. Masca facială completă are, de asemenea, o clasă înaltă de impact.

Aparatele de respirat CleanSpace sunt sisteme compacte care au o perioadă de funcționare de până la opt ore și încărcare completă rapidă. Aceste dispozitive inteligente sunt ușor de acționat cu ajutorul unui sistem cu un singur buton. Datorită acestor caracteristici unice, un număr mai mare de lucrători poartă aceste aparate de respirat pe întreaga durată a schimbului de lucru, de fiecare dată.

E.E: Care sunt tendințele în proiectarea produselor/soluțiilor în zona de activitate a companiei?

CleanSpace: Indiferent de piață sau de geografie, toți lucrătorii din prima linie din industrie și sectorul medical doresc să se protejeze împotriva agenților de contaminare nocivi în suspensie. Pe măsură ce oamenii devin mai conștienți de pericolele pentru sănătate cu care se confruntă în diverse industrii și pe măsură ce multe dintre liniile directoare se înăspresc, vedem o îmbunătățire graduală a sănătății și siguranței la locul de muncă și a EIP necesare.

E.E: Care sunt estimările pentru restul anului?

CleanSpace: Odată cu pandemia COVID-19, am înregistrat o creștere a ofertei pentru lucrătorii din prima linie, care prezintă un risc mai mare de contaminare pe calea aerului. Pandemia a evidențiat limitările măștilor N95 tradiționale și a celor PAPR. Respiratoarele CleanSpace sunt disponibile în prezent în peste 35 de țări. Am furnizat aparate de respirat pe multe piețe industriale, cum ar fi minerit, construcții și suduri. În ultimii câțiva ani, am dezvoltat piața pentru CleanSpace HALO, care este proiectat special pentru sectorul medical.

www.cleanspacetechnology.com