CHICAGO PNEUMATIC – PUTERE SI EFICIENTA

Producătorul internaţional de echipamente pentru construcţii, Chicago Pheumatic, a lansat recent noul compresor de aer portabil CPS 2.0, care combină calitatea cu robusteţea într-un mod eficient dar şi ecologic. Compresorul, care va fi disponibil începând cu această lună, a fost conceput pentru utilizarea pe şantiere şi în medii foarte solicitante unde este necesară o sursă convenabilă şi de încredere de aer comprimat.

“În dezvoltarea acestui compresor mobil inovator, noi am ţintit spre a livra <<puterea simplicităţii>>”, a afimat Wim Thijs, Product Marketing Manager al Chicago Pneumatic. “Aşadar, am făcut tot ce am putut pentru a ne asigura că CPS 2.0 este uşor de utilizat şi de întreținut. Are o construcţie robustă şi o durată lungă de viaţă, chiar şi în cele mai dificile condiţii de operare. Pe scurt, am proiectat acest compresor pentru a oferi utilizatorilor o sursă convenabilă de alimentare pneumatică oriunde au nevoie.”

Pentru o mai mare versatilitate, compresorul poate fi poziţionat în mod stabil oriunde este nevoie, chiar şi pe cele mai dificile suprafeţe, datorită gărzii la sol ridicate, lucru ce îi permite o uşoară remorcare. De asemenea, este dotat şi cu un punct de ridicare, astfel încât să poată fi deplasat cu o macara în poziţie, dacă acest lucru este necesar.

Noul compresor este dotat cu un panou de control simplu, dar eficient care încorporează: un comutator de pornire, un contor ale orelor de funcţionare şi un indicator al presiunii, asigurând o pornire fără probleme.

Alte caracteristici cheie ale compresorului includ un cadru special care previne scurgerea uleiului, lichidului de răcire sau a combustibilului pe pământ şi un unghi mare de deschidere al capacului principal pentru a oferi un acces facil la toate componentele importante, facilitând operaţiunile de întreţinere.

De asemenea, au fost luate măsuri stricte pentru a maximiza fiabilitatea sistemului de alimentare cu combustibil. Rezervorul pentru combustibil este acum translucid şi are 28 de litri, fiind marcat cu gradaţii de cinci litri pentru a permite verificarea uşoară a nivelului de combustibil. În plus, rezervorul este detaşabil pentru a putea fi curăţat cu uşurinţă, are o deschidere mare de umplere şi este dotat cu un filtru special împotriva contaminării. Rezervorul este completat de filtrul de combustibil care funcţionează împreună cu pompa de combustibil pentru a asigura o pornire rapidă.

Noul compresor mobil de la Chicago Pneumatic, CPS 2.0, utilizează un motor Kubota ce dezvoltă un maxim de 3.400 rpm. Acesta are o presiune de lucru de 7 bari şi un debit de aer de 2 mc pe minut.

Chicago Pneumatic oferă o gamă largă de scule pneumatice potrivite pentru utilizarea alături de compresorul CPS 2.0 precum: ciocane pneumatice, spărgătoare de rocă sau vibratoare pentru beton.

De-a lungul anilor, Chicago Pneumatic a crescut, în special, prin intermediul inovaţiilor aduse, întotdeauna insistând pe calitate şi fiabilitate. Astfel, numele Chicago Pneumatic a devenit cunoscut şi apreciat de utilizatorii din întreaga lume pentru uneltele sale durabile şi fiabile, care fac muncile grele zilnice să fie mai uşoare. Astăzi, Chicago Pneumatic, reprezintă un brand global care produce scule ce pot fi folosite pentru nenumărate aplicaţii industriale.

Fondată cu peste 100 ani în urmă, Chicago Pneumatic are o istorie puternică. Totul a început în anul 1889, atunci când fondatorul, John W. Duntley şi-a dat seama că, în special lucrătorii din construcţii, au nevoie de mai multe tipuri de scule, în funcţie de diverse aplicaţii, dar care din păcate încă nu erau disponibile în perioada aceea. Astfel, a fondat Chicago Pneumatic Tool Company, pornind într-o misiune de-o viaţă, pentru a furniza mai multe tipuri de scule pentru toate industriile, necesare utilizatorilor pentru a avea succes.