BOSCH, SOLUTII EFICIENTE PENTRU PERFORARE

Noua mașină de găurit HSS PointTeQ

Noua mașină de găurit metale ”HSS PointTeQ” de la Bosch permite profesioniștilor precum instalatorii, electricienii, lăcătușii sau inginerii mecanici să își atingă obiectivele de lucru foarte rapid. Burghiul său cu auto-reglare ajută mașina de găurit să nu alunece de pe piesa de prelucrat și asigură o găurire ușoară și eficientă. Acest lucru duce la o viteză mai mare de găurire față de alte mașini de găurit de pe piață.

Indiferent dacă utilizatorul dorește să realizeze găuri de degajare pentru racorduri înșurubate, cabluri și țevi de trecere sau găuri de bază pentru filete și îmbinări cu nituri, toate aceste aplicații pe metal pot fi efectuate rapid și eficient.

Creșterea productivității și a duratei de viață

Viteza rapidă de găurire a „HSS PointTeQ” reduce fricțiunea cu materialul, iar vârful se încălzește mai puțin decât cele ale mașinilor de găurit metale standard. Vârful nu se tocește atât de rapid, iar uzura este redusă – aceasta asigurând o productivitate mai mare și o durată mai mare de viață a mașini de găurit. În plus, șanțul burghiului este acoperit oxidat pentru a reduce frecarea și, prin urmare, accelerează îndepărtarea fragmentelor, făcând munca mai ușoară și mai productivă.

Durata de viață mai mare la perforarea betonului armat

O durată mai mare de viață și rezistență crescută pentru perforarea chiar și în cele mai dificile condiții – noul burghiu de ciocan perforator Bosch SDS plus-7X este perfect în acest scop. Burghiul este prevăzut cu un cap din carbură de tungsten complet cu patru tăișuri și, astfel, poate asigura o durată mai mare de viață decât modelele oferite de alți producători.

Burghiul este fabricat cu ajutorul tehnologiei Bosch unice de sudare prin difuzie, care asigură o legătură puternică între cap și canelură. Această legătură este extrem de robustă și durabilă și, de asemenea, extraordinar de rezistentă la modificările de temperatură: spre deosebire de burghiele obișnuite, burghiul de ciocan perforator Bosch SDS plus-7X nu este afectat de temperaturi care depășesc 400 de grade și care pot să apară la perforarea betonului armat.

Perforare eficientă în beton armat

Comparativ cu burghiele de ciocan perforator cu un design al capului cu margini de tăiere înclinate, caracterul specific al burghiului SDS plus-7X constă în capul său din carbură cu margini de tăiere plate dispuse la 180 de grade. Această geometrie permite transferul maxim al energiei de impact, care se transformă la rândul său în eficiență sporită la perforare. Designul canalului larg cu patru caneluri asigură îndepărtarea rapidă a prafului – burghiul este expus la uzură redusă și atinge viteze mai mari de perforare.

Burghiul SDS plus-7X este prevăzut și cu un vârf de centrare extrem de ascuțit, în formă de piramidă, care asigură stabilitate la începerea perforării. În plus, marcajul uzurii pe capul burghiului oferă precizie, indicând dacă diametrul găurii se înscrie în toleranță pentru fixarea șurubului de ancorare. Burghiul de ciocan perforator este adecvat pentru perforarea în zidărie, beton și beton armat și este compatibil cu ciocanele rotopercutoare SDS plus. Gama cu designul nou cu patru tăișuri este disponibilă în prezent în diametre cuprinse între cinci și 16 milimetri.

Gama completă de burghie de ciocan perforator SDS plus-7X oferită de Bosch include burghie cu diametre de perforare cuprinse între 3,5 și 30 milimetri, acoperind astfel întregul spectru de utilizări.