BOSCH FORTA EXTREMA

Bosch este primul furnizor din lume care a implementat un sistem ce permite transferul de energie inductivă pentru sculele electrice cu acumulator. Odată cu lansarea “sistemului de încărcare fără fir”, Bosch deschide o nouă dimensiune în tehnologia de încărcare și furnizează  noi modalități de a face instrumentele fără fir eficiente și economice atât din punct de vedere a costurilor cât și a timpului de utilizare.

“Suntem convinși că noua tehnologie pe care am lansat-o este un succes întrucât vorbim de un pionierat, așa cum a fost cu prima integrare de baterie cu celule litiu-ion într-o șurubelniță cu acumulator – o tehnologie care a fost cunoscută înainte de 2003 numai la telefoane mobile, dar care a fost integrată la unelte electrice fără fir astfel că, în momentul actual 83 la sută din toate uneltele fără fir de pe piața din Europa sunt echipate cu acumulatori cu baterii litiu-ion”, a explicat Henk Becker, membru al conducerii executive a diviziei Power Tools Bosch. Bosch va lansa “Sistemul de încărcare fără fir” în toamna anului 2014, prin introducerea pe piață a încărcătorului profesional GAL 1.830 W și bateriei GBA 18 V 2.0 Ah. Bosch intenționează să adauge mai multe componente de sistem ca parte dintr-o serie de expansiune pe termen lung la “sistemul de încărcare fără fir”.

Principiul de funcționare

Tehnologia, care este deja folosită pentru alte dispozitive cum ar fi stații de încărcare pentru periuțe de dinți electrice și recent în telefonia mobilă, se bazează pe transferul de energie fără contact. Un câmp magnetic alternativ este generat în emițător folosind o bobină.

Receptorul conține, de asemenea, o bobină care este penetrată de câmpul magnetic alternativ. Aceasta induce o tensiune și generează un flux de curent. Acest lucru înseamnă că încărcătorul emite un câmp magnetic care este primit de către baterie și transformat în curent de încărcare. Cu toate acestea, puterea transferată este de peste 50 ori mai mare decât cea utilizată în periuțe de dinți electrice obișnuite.

Avantaje

Comercianții profesioniști care folosesc sculele electrice cu acumulator au întotdeauna nevoie de timp pentru a încărca sursa de energie. O gamă importantă cu aplicabilitate de scule electrice cu acumulator este producția semi-industrială, cum ar fi fabricarea mobilei, industria electrică sau construcția vehiculelor. Transferul de energie de contact este benefic în special în aceste aplicații deoarece elimină necesitatea pentru o a doua baterie sau de stații de încărcare industriale scumpe.

Caracteristici:

• Sunt mai ușor de utilizat deoarece bateriile rămân în instrument și nu e nevoie de întrerupere din lucru pentru a le încărca. Rezultatul este că instrumentele sunt mereu gata pentru a fi utilizate.

• Flexibilitate completă, deoarece bateriile continuă sa fie compatibile cu toate instrumentele din această clasă.

• Stații de încărcare foarte robuste, care nu mai au puncte de contact și sunt, prin urmare, mai durabile și mai rezistente la factori externi ca apă, praf și murdărie.

Primele componente ale sistemului: încărcător și baterie de 18 V

Bosch va începe noua eră a “Sistemului de încărcare fără fir” cu încărcătorul GAL 1830 W Professional și bateria GBA 18 V 2.0 Ah-MW B.

GAL 1830 W Professional este extrem de compact și în prezent reprezintă cel mai mic încărcător disponibil pe piața de baterii litiu-ion de 18 volți.