Lucrând eficient în aplicații extrem de provocatoare, datorită accesoriilor durabile – aceasta este ideea din spatele tehnologiei cu carbură de la Bosch. Noile lame de ferăstrău “Endurance for Wood and Metal Demolition”, “Speed for Wood” și “Endurance for HardNail Pallets” acoperă o gamă mai largă de aplicații.

Aceste noi adăugări oferă avantaje majore profesioniștilor din diferite domenii, cum ar fi prelucrătorii de lemn, dulgherii, specialiști în construcții uscate și acoperișuri, instalatori, electricieni și experți în HVAC: carbura selectată și tehnologia specială de sudură permit o tăiere sigură fiind de până la 20 de ori mai durabilă decât produsele bi-metalice. Acest lucru înseamnă că materialele dure, precum oțelul de înaltă rezistență și aliaje de oțel, dar și materialele abrazive, pot fi prelucrate – gamele de aplicare care în prezent nu sunt acoperite de produsele bi-metalice convenționale.

Optimizat pentru lucrări de demolare

Gama “Endurance for Wood and Metal Demolition” a fost special concepută pentru lucrări de demolare din lemn cu metal. Pânza de ferăstrău cu piston alternativ este potrivită pentru tăierea componentelor acoperite cu șuruburi și cuie încastrate în ele, de exemplu plăci de carcasă. Îmbinarea dinților de carbură din lamă este întărită pentru a permite pânzei de ferăstrău să reziste acestor sarcini. În plus, dinții sunt distanțați mai departe, ceea ce crește viteza de tăiere. Lama rezistă forțelor de îndoire datorită dinților individual sudați. Tehnologia cu carbură permite, de asemenea, o funcționare fiabilă atunci când lama de ferăstrău intră în contact cu gips, mortar sau cărămizi.

Cea mai rapidă pânză de ferăstrău pentru lemn

Cu “Speed for Wood”, Bosch oferă prima paletă de ferăstrău cu carbură optimizată pentru tăieri rapide în lemn gros. Se poate tăia puternic prin lemn de stejar, fag, verde, lemn uscat, rădăcini și chiar bucăți mari de lemn de construcție. Designul lamei asigură o viteză extremă: distanța mare de opt milimetri între fiecare dinte îndepărtează praful în mod eficient. Utilizarea tehnologiei cu carbură permite, de asemenea, menținerea vitezei mari de tăiere și împiedică scăderea acesteia după fiecare tăiere, ca în cazul lamelor de ferăstrău din bi-metal sau oțel.

Special proiectat pentru repararea paleților

“Endurance for HardNail Palets” este prima lamă de ferăstrău din carbură dedicată pentru reparația profesională a paleților. Un număr tot mai mare de paleți se construiesc cu cuie întărite – până acum, îndepărtarea pieselor deteriorate cu lame bi-metalice a dus la uzura extrem de ridicată a lamei. Acestea sunt punctele forte “Endurance for HardNail Pallets”. Dinții individuali din carbură de tungsten au o distanțare constantă a dinților de trei milimetri și sunt, prin urmare, concepuți pentru a rezista sarcinilor mari implicate în activitățile de tăiere. Un material de înaltă calitate și o grosime a materialului de doar un milimetru fac lama deosebit de flexibilă. Tijele din carbură de wolfram sudate și arborele întărit fac și ele lama extrem de durabilă. Rezultatul: cuiele, chiar și întărite, pot fi tăiate eficient.

All-rounder: “Endurance for Heavy Duty”

Lemn, metal, cărămidă, plastic, gresie, materiale de construcție uscate – “Endurance for Heavy Duty” taie prin multe materiale diferite fără supraîncălzire, datorită tehnologiei cu carbură. Adaptorul PowerChange Plus, care face parte din sistem, a fost, de asemenea, optimizat pentru această aplicație: acum are un arbore mai puternic și un burghiu pilot mai precis. În plus, este singurul produs de acest tip de pe piață care permite schimbarea accesoriilor fără a fi nevoie de unelte. Cu un singur click se poziționează și este gata de utilizare pe adaptor. În plus, orificiul de centrare protejează dinții și împiedică ruperea burghiului din cauza înclinării. Gama include 20 de dimensiuni de la 20 la 127 milimetri și acoperă toate aplicațiile comune.