BMW I3S, DEBUT PE PIATA DIN ROMANIA

După prezentarea în premieră la Salonul Internaţional Auto de la Frankfurt (IAA 2017), noul BMW i3s îşi face debutul e piaţa mondială, inclusiv în România, unde este disponibil pentru comenzi. Deja primii 4 clienţi aşteaptă livrărirea primelor modele până la sfârşitul acestui an.

În acest an BMW Group intenţionează să livreze peste 100.000 de modele electrificate la nivel mondial. Unul din trei modele electrice şi unul din trei modele plug-in hybrid vândute în România aparţin BMW Group. Până în luna octombire inclusiv au fost livrate 65 de modele BMW i3 şi 32 de modele plug-in hybrid, iar piața a ajuns la un total de 295 de automobile electrificate (hibride plug-in şi electrice).

„Cel mai important factor în dezvoltarea electromobilităţii sunt primii clienţi, cu adevărat pionieri ai noii tehnologii. Avem deja 100 de automobile electrice în piaţă, ceea ce arată că acest tip de automobile poate funcţiona perfect şi pe piaţa din România. Rezultatul primelor 10 luni în ceea ce priveşte livările de BMW i3 este aroape de 2 ori mai mare faţă de întreg anul 2016.

Iniţiativa Guvernului de a sprijini vânzările de automobile electrice s-a dovedit deosebit de importantă în a susţine lansarea pieţei. Nu numai că reprezintă un sprijin financiar important la achiziţie, dar a generat o dezbatere  consistentă despre dezvoltarea electromobilităţii. Pe de altă parte, pe teremen mediu, piaţa riscă să devină captivă acestui program, iar o reducere bruscă, nu graduală a subvenţiei, poate crea un şoc masiv în piaţă. Este nevoie de o planificare multianuală strategică a <<Rabla Plus>>”, explică Dana Popescu, brand manager BMW i Romania.

Noile BMW i3 şi BMW i3s

Lansarea BMW i3s vine o dată cu o actualizare importantă pentru BMW i3 care include un nou sistem de operare BMW iDrive, un design revizuit pentru o imagine mai sportivă şi mai elegantă, dar şi o extindere importantă a sistemelor de asistenţă.

Ca element distinctiv de designe xterior, BMW i Black Belt, care se întinde de la capotă peste acoperiş până în spatele automobilului, este completată acum de montanţii A şi de benzile de acoperiş, care au tot o finisare de culoare neagră. Gama de culori pentru restul caroseriei a fost extinsă pentru a include Melbourne Red metalizat şi Imperial Blue metalizat. Pe lângă aceste două culori noi, clienţii pot alege şi nuanţele nemetalizate Capparis White şi Fluid Black, precum şi din Protonic Blue metalizat şi Mineral Gray metalizat.

Restilizarea barelor faţă şi spate accentuează lăţimea automobilului, întărind percepţia dinamică. O bandă decorativă cromată, care acoperă întreaga lungime a spatelui, şi poziţionarea denumirii modelului şi a emblemei eDrive pe marginile exterioare ale hayonului sunt alte elemente de desing care întăresc percepţia lăţimii automobilului.

Noile BMW i3 şi BMW i3s sunt echipate standard cu faruri LED integrale, care folosesc unități LED atât pentru faza scurtă şi cea lungă, cât şi pentru luminile de zi. Noile indicatoare de semnalizare sunt dotate şi ele cu tehnologie LED şi sunt integrate în bara frontală sub forma unor benzi orizontale. Acest lucru înseamnă că LED-urile sunt utilizate acum pentru toate funcţiile de iluminare în partea frontală a automobilului, aşa cum se întâmpla deja cu blocurile optice spate, acoperite cu sticlă.

Noul BMW i3s vine echipat standard cu suspensie sport, care include o reducere cu 10 milimetri a gărzii la sol.