AUTOVEHICULELE MULTIFUNCTIONALE PERSONALIZATE PENTRU INTRETINEREA DRUMURILOR, SOLUTIA PERFECTA PENTRU TOATE SEZOANELE

Întreţinerea drumurilor poate deveni o activitate cu maxim de randament şi eficienţă atunci când se utilizează autovehicule multifuncţionale. Proiectate şi produse în UE de către producători de renume, ele pot fi utilizate la întreţinerea drumurilor, atât vara cât şi iarna.

Acest lucru este posibil datorită accesoriilor multiple ce pot fi ataşate şasiului, în funcţie de anotimpul în care se practică întreţinerea drumurilor: în timpul iernii freză, lamă de deszăpezire, răspânditor material antiderapant etc; iar vara, cu acelaşi şasiu se pot utiliza accesorii cum ar fi perie frontală şi echipamente de stropire drumuri, echipamente de cosire etc. Astfel, autovehiculele multifuncţionale se diferenţiază faţă de altele printr-o eficienţă maximă de utilizare, asigurând un radament maxim al investiției alocate. În plus, au o manevrabilitate şi capacitate sporită de rulare în teren accidentat şi teren cu aderenţă scăzută (drumuri acoperite de gheaţă şi zăpadă), precum şi în condiţii de vreme defavorabilă (rulaj la temperaturi scăzute, vânt, căderi masive de zăpadă).

Echipamente profesioniale pentru performanțe superioare și costuri reduse de exploatare

Utilajele si echipamentele comercializate şi integrate pe piaţa românească de Grădinariu, nu implică doar un raport calitate-preț avantajos pentru produse la cele mai înalte standarde de calitate. Din contră, parteneriatele solide dezvoltate asigură accesul beneficiarilor la consultanţă tehnică specializată, atât în faza premergătoare achiziţiei precum şi ulterior, în orice moment al utilizării lor.

Grădinariu, de peste 25 de ani lider al soluțiilor multifuncționale în România, are o vastă experiență în integrarea soluțiilor și echipamentelor complexe destinate întreținerii drumurilor pe timp de vară sau de iarnă.

În calitate de distribuitor autorizat al tuturor mărcilor europene consacrate producătoare de accesorii şi utilaje în domeniu, Grădinariu are un service propriu, unde sunt pregătite pentru livrare utilajele şi se asigură lucrările de mentenanţă.

Compania oferă municipalităților și autorităților publice, dar și companiilor private, autospeciale multifuncționale echipate cu echipamente de deszăpezire și combatere a poleiului. Indiferent că este vorba de autovehicule Ford Ranger, Isuzu D-max, Toyota Hilux, Nissan Navara, Mitsubishi L200 (sau oricare altele) sau șașiuri de diferite puteri sau configurări și compatibilități tehnice, cheia alegerii potrivite stă în selecția accesoriilor potrivite care fac diferența în utilizare.

Autovehicule multifuncționale de capacitate mică pentru întreținerea drumurilor

Pentru străzile înguste – mai ales din cartierele aglomerate, pentru parcări exterioare și pentru aleile pietonale din parcuri, Grădinariu oferă autovehicule de capacități mici dotate cu echipamente de deszăpezire, inclusiv kituri de montaj pentru răspânditoare de material antiderapant (Hiltip IceStriker) sau lame pentru deszăpezire. În această echipare autovehiculul este omologat pentru circulația pe drumurile publice.

În plus, pe lângă accesoriile pentru întreținerea drumurilor în sezonul de iarnă, încă de la achiziție sau ulterior pe întreaga durată de viată a mașinii, vă puteți asigura de funcționalitate completă pe parcursul întregului an, printr-o gamă extinsă de accesorii adaptate capacităților acestor autovehicule:

 • perii frontale cu lățime de lucru cuprinsă între 2300 ăi 3000 mm;
 • sisteme de cosire acostamente cu lățime de lucru cuprinsă între 1000 și 3000 mm;
 • capete pentru tăiere crengi sau toaletarea copacilor cu lățime de lucru cuprinsă între 1300 și 2200 mm;
 • freze pentru decolmatarea șanțurilor cu diametru de 600 – 650 mm;
 • capete de spălare și igienizare pentru tuneluri și indicatoare rutiere;
 • perii abrazive pentru eliminarea vegetației crescute în acostamente;
 • pompă de epuismente sau pompă de evacuare pentru zone inundate;
 • tocătoare de crengi cu diametru material de tocat cuprins intre 200 și 250 mm;
 • macarale pliabile cu sarcini de ridicare între 2000 și 7000 kg;
 • bazine pentru transport apă cu volum cuprins între 1000 și 7000 litri;
 • pompe de apă de înaltă și joasă presiune deservite prin rampe cu duze pentru stropirea șau spălarea drumurilor publice.

Autovehicule multifuncționale de mare capacitate pentru întreținerea drumurilor

Atunci când vorbim de utilaje complexe pentru întreținerea drumurilor și bulevardelor din orașe și spații medii și mari, gama de alegere se extinde proporțional, gradul de versatilitate fiind mult mai mare. De asemenea, parametrii ce trebuie avuți în vedere pentru a face o selecție optimă din punct de vedere al funcționalității se schimbă.

Aceste autovehicule de mare capacitate, având o masă maximă autorizată de până la 18t, și ampatamente de până la 3.600mm pot fi echipate cu o diversitate de echipamente cu acționare hidraulică, destinate întreținerii drumurilor.

Chiar și în selecția accesoriilor multifuncționale sunt multiple criterii ce trebuie avute în considerare: de la materialele tuturor pieselor componente ce trebuie sa asigure o perioadă de viață îndelungată în medii corozive, până la capacități adaptabile la diferite vehicule grele. Specialiștii Grădinariu vă pot sprijini cu o soluție proprie pentru a evita riscul supraîncărcării prin integrarea unei platforme de încărcare.

Esențial în cazul echipamentelor și utilajelor multifuncționale este ușurința în utilizare și transferul între accesorii. Este important ca întregul echipament să fie automatizat pentru controlul facil din interiorul cabinei.

Un alt beneficiu ce trebuie avut în vedere utilajele de mare capacitate pentru întreținerea drumurilor este consumul de combustibil. Din acest punct de vedere devine extrem de importantă reducerea încărcării axei față a sașiului și materialul din care este fabricat orice accesoriu interschimbabil.

Pentru informaţii despre selecția sau achiziţionarea unui echipament multifuncțional, modernizarea unuia existent sau extinderea capacităţilor celui pe care îl aveţi în dotare, echipa Grădinariu vă stă la dispoziţie: www.gradinariu.ro.