APARATELE DE RESPIRAT CLEANSPACE – O REVOLUȚIE ÎN PROTECȚIA RESPIRATORIE

CleanSpace Technology, o companie din Australia cu sediul în Sydney, oferă sprijin la instruirea cu privire la produse, testarea ajustării și instrucțiuni referitoare la întreținere și îngrijire, prin asistență atentă oferită clienților. Contactați-ne pentru mai multe informații sau solicitați o demonstrație.

Înființată în anul 2009 de o echipă de proiectare de dispozitive medicale de clasă mondială, CleanSpace Technology este expert în protecția respiratorie de generație următoare. Aparatele de respirat CleanSpace sunt considerate o revoluție în domeniul protecției respiratorii, deoarece, în timp ce oferă întreaga protecție a unui dispozitiv pentru asigurarea respirației cu aer purificat (PAPR), nu sunt prevăzute cu centuri, baterii și furtunuri, fiind mai confortabile și mai ușor de folosit. Aparatele de respirat CleanSpace sunt cele mai ușoare și cele mai mici aparate de respirat alimentate din lume, care oferă cel mai înalt grad de protecție, de confort și soluții de protecție respiratorie eficiente din punct de vedere al costurilor.

Easy Engineering: Care sunt principalele domenii de activitate ale companiei?

CLEANSPACE: CleanSpace Technology a proiectat o gamă de aparate de respirat pentru domeniile industrial și medical, precum exploatare minieră, construcții, ape reziduale, farmaceutic și laborator. CleanSpace Technology, o companie din Australia care proiectează și produce aparate de respirat de generație următoare, s-a aflat în prim planul pandemiei COVID-19. Tehnologia brevetată care stă la baza tuturor aparatelor de respirat CleanSpace a fost proiectată de ingineri biomedicali de la fosta companie ResMed, care este lider mondial în domeniul dispozitivelor CPAP. Viziunea inginerilor a fost să creeze aparate de respirat care oferă un nivel înalt de protecție într-un sistem confortabil, ușor de utilizat. În ultimii zece ani, compania a protejat cu succes lucrătorii din diverse sectoare.

E.E: Care sunt veștile pentru anul 2020 în ceea ce privește produsele noi?

CLEANSPACE: Pandemia COVID-19 a scos în evidență dificultățile globale legate de furnizarea măștilor de unică folosință N95 și problemele larg răspândite legate de măștile ajustate necorespunzător și inconfortabile. Chestiunea confortului a fost ilustrată după cum se poate vedea în rapoartele personalului care acuză umezeala pe față, stresul provocat de căldură, semnele adânci de pe față la sfârșitul unui schimb de lucru și aburirea ochelarilor.

Aparatele de respirat CleanSpace sunt dispozitive pentru asigurarea respirației cu aer purificat (PAPR) de generație următoare. Acestea oferă un nivel înalt de protecție, aer răcoros, proaspăt pe față, împiedică aburirea ochelarilor și sunt prevăzute cu o mască perfect transparentă, care permite comunicarea cu ușurință. Toate aceste beneficii pentru confort și siguranță înseamnă un nivel mai înalt de conformitate.

E.E: Care este gama de produse comercializate?

CLEANSPACE: Aparatele de respirat CleanSpace sunt disponibile în patru modele, în funcție de cerințele industriei în care sunt folosite:

• CleanSpace EX prezintă o siguranță intrinsecă, astfel încât să poată fi purtate în medii potențial explozive, precum exploatarea minieră;

• CleanSpace Ultra au clasa IP 66, prezentând toleranță la apă și fiind perfecte pentru zidari care desfășoară operații de tăiere în mediu umed;

• CleanSpace 2 pot fi utilizate într-o varietate de aplicații industriale, în care toleranța la apă sau siguranța intrinsecă nu este necesară;

• CleanSpace HALO sunt create special pentru sectoarele medical, farmaceutic și de laborator.

E.E: În ce etapă se află piața pe care vă desfășurați în prezent activitatea?

CLEANSPACE: CleanSpace se vinde în prezent în peste 35 de țări. Furnizăm aparate de respirat de peste 10 ani sectorului industrial, cum ar fi exploatarea minieră, construcții și sudură. În ultimii câțiva ani, am dezvoltat piața pentru CleanSpace HALO, care este creat special pentru sectorul medical.

Până la CleanSpace, tehnologia pentru măști nu se schimbase de 30 de ani. Dispozitivele tradiționale erau, de obicei, inconfortabile, se încingeau și furnizau niveluri reduse de protecție. Industrii precum exploatarea minieră, metalurgică și de zidărie, în care lucrătorii sunt expuși la agenți de contaminare nocivi, precum praf de cărbuni, bioxid de silice și fum de sudură, au primit cu bucurie o alternativă la aceste dispozitive.

În comparație cu măștile de unică folosință, aparatele de respirat CleanSpace oferă mai multă protecție și sunt mai economice pe măsură ce se cumulează costul cu înlocuirea măștilor de unică folosință. În contextul crizei actuale provocate de COVID-19, asigurarea unei furnizări constante a fost, de asemenea, o problemă. Măștile de unică folosință sunt bine cunoscute pentru că provoacă aburirea ochelarilor și disconfort, determinând un grad de conformitate scăzut. Atunci când sunt folosite în condiții de temperatură înaltă sau umiditate, aparatele de respirat CleanSpace furnizează aer răcoros, curat pentru utilizator și elimină aburirea și umezeala.

E.E: Ce ne puteți spune despre tendințele pieței?

CLEANSPACE: Indiferent de piață sau de geografie, toți lucrătorii din prima linie din industrie și sectorul medical doresc să se protejeze împotriva agenților de contaminare nocivi în suspensie. Pe măsură ce oamenii devin mai conștienți de pericolele pentru sănătate cu care se confruntă în diverse industrii și pe măsură ce multe dintre liniile directoare se înăspresc, vedem o îmbunătățire graduală a sănătății și siguranței la locul de muncă și a EIP necesare. În mod evident, odată cu pandemia COVID-19, am cunoscut o creștere a livrărilor către lucrătorii medicali din prima linie, care sunt expuși unui risc mai mare de a contracta virusul. Pandemia a scos în evidență neajunsurile măștilor respiratorii de unică folosință.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

CLEANSPACE: Aparatele de respirat CleanSpace sunt ușoare, ușor de aplicat, sigure și confortabile. Aceste dispozitive alimentate inteligente sunt ușor de acționat cu ajutorul unui sistem inteligent cu un singur buton. Datorită acestor caracteristici unice, un număr mai mare de lucrători poartă aceste aparate de respirat pe întreaga durată a schimbului de lucru, de fiecare dată.

Aparatele de respirat CleanSpace sunt aprobate CE, NIOSH și AS/NZS 1716. Aparatele de respirat CleanSpace întrunesc și depășesc standardele cu o eficiență a filtrului HEPA de 99,95% P3/TM3 pentru particule de 0,3 microni și mai mari. CleanSpace oferă atât semi-măști, cât și măști faciale complete, cu un factor de protecție atribuit de 50 și 1000. Masca facială completă are, de asemenea, o clasă înaltă de impact. Aparatele de respirat CleanSpace sunt sisteme compacte care au o perioadă de funcționare de până la opt ore și încărcare completă rapidă.

„Tehnologia noastră a fost și încă este considerată inovatoare. Unul dintre principalele motive pentru care oamenii nu se protejează este gradul de conformitate scăzut. Dacă măștile nu sunt confortabile sau nu pot fi aplicate rapid și ușor, atunci, pur și simplu nu sunt utilizate,” spune Dr Alex Birrell, CEO, CleanSpace Technology. „CleanSpace este unic: este un dispozitiv pentru asigurarea respirației cu aer purificat (PAPR) fără centura și furtunurile grele și incomode asociate acestui tip de dispozitive. Simplitatea acestuia, cu aerul proaspăt de pe față, face să fie preferat în locul măștii de unică folosință N95.”

CLEANSPACE TECHNOLOGY

Adresa: Unit 5, 39 Herbert St, St. Leonards NSW AUSTRALIA

TEL: +61 2 8436 4000

E-mail: sales@cleanspacetechnology.com

Website: www.cleanspacetechnology.com