Alesonor este o companie de dezvoltare imobiliară, înființată în Romania în anul 2003, specializată în investiții pe termen lung în terenuri și în dezvoltarea de proprietăți. Astăzi, compania se implică activ în dezvoltarea proiectelor rezidențiale, comerciale și industriale pe întreg teritoriul României.
Principalul obiectiv al companiei este de a oferi clădiri responsabile față de mediul înconjurător și soluții de calitate care îndeplinesc toate condițiile necesare. Am stat de vorbă cu Leonidas Anastapoulos, Manager la Alesonor pentru mai multe informații.
Easy Engineering: Cine au fost fondatorii?
Leonidas Anastasopoulos: Compania Alesonor este fondată de un grup de profesionişti locali şi internaţionali, cu o vastă experiență în domeniul pieței imobiliare şi în administrarea bunurilor imobiliare, care împărtăşesc aceeaşi provocare – de a crea o afacere în care pot îmbina pasiunea, munca, designul și calitatea. Membri fondatori: Leonidas Anastasopoulos, Orestis Servetopoulos, Alexandros Skouras și Sony Mordechai.
E.E: Ce proiecte ati dezvoltat anterior?
L.A: Alături de Amber Gardens, cel mai recent proiect dezvoltat de Alesonor, am dezvoltat și proiecte rezindețiale precum Almond Tree, Clover, Magnolia și Ivy Office. În centrul a tot ceea ce facem este angajamentul nostru de a atinge standarde remarcabile în proiecte ce reunesc confortul și luxul și de a dezvolta clădiri responsabile față de mediul înconjurător. Prin urmare, proiectele noastre s-au dovedit a fi de succes chiar şi în vremuri dificile pentru piața imobiliară, după 2008. Cea mai bună dovadă a unei munci profesionale o reprezintă perioada în care au fost vândute cele mai recente 3 proiecte ale companiei, în numai 10 luni.
E.E: Care este cel mai inovator proiect construit?
L.A: Cel mai inovator proiect dezvoltat de Alesonor este Amber Gardens, primul proiect rezidențial de lux de dimensiuni mari din Romania care integrează designul bioclimatic și urmează standardele unei “case pasive”. Amber Gardens este câștigător al premiului I la prestigiosul concurs „Anuala de Arhitectură București 2013”. De asemenea, Amber Gardens a obținut prima certificare “Casă Verde” din București, acordată de Romania Green Building Council.
E.E: Cu ce se diferențiază acest tip de case de restul imobilelor?
L.A: Amber Gardens demonstrează că adevăratul lux este “verde” și de înaltă calitate. La Amber Gardens, am încorporat finisaje de calitate și am creat un spațiu de locuit mai confortabil, un mediu mai sănătos cu lumină și acustică superioare, care permite reducerea semnificativă a costurilor de energie și, de asemenea, întreținere.
E.E: Ce tehnologii inovatoare sunt utilizate?
L.A: Amber Gardens încorporează soluții arhitecturale și tehnologice avansate întâlnite la
proiectele rezidențiale de lux din întreaga Europă, oferind un nivel ridicat de confort în orice anotimp precum:
– Panouri solare: folosirea panourilor solare pentru prepararea apei calde menajere și încălzirea spațiilor de locuit este considerată una din cele mai folosite metode de reducere a consumului de energie.
– Panouri fotovoltaice: folosirea panourilor fotovoltaice pentru producerea de energie ajută la atingerea directivei de Eficiență energetică a Uniunii Europene pentru 2020: consum energetic aproape egal cu zero.
– Pompă de căldură: cu un coeficient de performanță mai mare de 3, pompa de căldură este cea mai economică și ecologică sursă de încălzire.
– Panouri radiante atât pentru încălzire cât și pentru răcire: toate camere, cu excepția băilor, au un sistem de încălzire și răcire invizibilă prin tavan care asigură un confort de neegalat prin distribuirea uniformă a căldurii pe toată suprafață locuibilă.
– Încălzirea prin pardoseală: toate băile care au materiale reci (cum ar fi gresia sau piatra naturală) au încălzire prin pardoseală pentru un grad mai mare de confort.
– Sistem de ventilație cu recuperare de căldură: într-o casă normală pentru a avea aer proaspăt aveți nevoie să deschideți fereastra. Aici, sistemul de ventilație recuperează căldura și asigură o calitate superioară a aerului interior timp de 24 de ore, precum și un consum de energie redus surprinzător.
– Sistem de protecție anti- îngheț: la intrarea în casă și în garaj sunt instalați senzori care în prezența zăpezii activează un sistem electric anti-îngheț.
– Sistem centralizat de aspirație: un sistem silențios de aspirație care nu doar curăță casa ci extrage cele mai fine particule și alergenii din aer și de pe suprafețe care sunt responsabili pentru boli precum astm sau alergii.
E.E: Cum au fost construite casele?
L.A: Casele Amber Gardens sunt construite urmărind standardul de casă pasivă, cel mai performant standard energetic din lume: clădirile care respectă acest standard consumă cu 80% mai puțină energie decât clădirile echivalente convenționale.
E.E: Care sunt certificările obținute de acest proiect?
L.A: Amber Gardens este un complex rezidențial de lux care oferă 60 de locuințe verzi de lux, individuale, concepute pentru a avea un nivel ridicat de performanță. Proiectul Amber Gardens a obtinul prima certificare “Casă Verde” din București, acordată de Romania Green Building Council. Analiza realizată confirmă că proiectul dezvoltatorului Alesonor, Amber Gardens, demonstrează că astăzi pot fi atinse cele mai ambițioase obiective ale directivei de Eficiență energetică a Uniunii Europene pentru 2020: consum energetic egal cu zero, respectând în același timp principii suplimentare, esențiale pentru clădirile verzi.
E.E: Intenționați să mai construiți și în viitor alte proiecte similare?
L.A: Da, gândim îndrăzneț spre viitor și acționăm responsabil în proiecte care reunesc designul exclusivist, frumusețea, confortul, luxul și natura. În centrul a tot ceea ce facem este angajamentul nostru de a atinge standarde remarcabile și de a dezvolta clădiri responsabile față de mediu și eficiente energetic, participând activ în promovarea proiectelor imobiliare verzi.
E.E: Când va fi finalizat proiectul?
L.A: Proiectul se află în prima fază de dezvoltare. Primele șase case sunt finalizate iar patru se află în construcție, urmând să fie finalizate în 2015. Întreaga dezvoltare este estimată să dureze 3 ani, finalizându-se astfel în 2016. Proiectul va cuprinde 60 de case verzi de lux.