ALFA TEST: ECHIPAMENTE DE TOP DIN DOMENIUL TESTARII ELECTRICE SI AUTOMATIZARILOR INDUSTRIALE

Alfa Test este o companie specializată în procese de automatizare, inspecţie şi testare pentru industria electronică şi automotive. Alfa Test este distribuitor pentru echipamente de top din domeniul testării electrice şi automatizărilor industriale, precum Teradyne, General Electric, Universal Robots, Mobile Industrial Robots, Takaya şi Mirtec. De asemenea, prin intermediul echipei tehnice, Alfa Test oferă suport tehnic profesional pentru echipamentele din portofoliu: service, instalare, mentenanţa, training.

Easy Engineering: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei?

Alfa Test: Principalele domenii de activitate sunt focusate pe două direcţii:

Livrarea de echipamente şi soluţii de inspecţie şi testare pentru industria electronică şi automotive.

Livrarea de roboţi colaborativi Universal Robots şi servicii de consultanţă şi training aferente acestor echipamente. Pentru a veni în întâmpinarea clienţilor noştri, Alfa Test dispune de 2 traineri certificaţi de Universal Robots şi de singurul centru de training autorizat din România.

Easy Engineering: Care sunt noutăţile pentru anul 2020 în materie de produse noi?

Alfa Test: Referitor la roboţii colaborativi Universal Robots, noutatea o reprezintă nouă gamă de roboţi – eSeries, care datorită noilor funcţii hardware şi software oferă o mai bună flexibilitate şi o gamă mai largă de aplicatibilitate a acestora în automatizarea proceselor de producţie. De asemenea, noul robot UR16e devine unul dintre cei mai puternici roboţi colaborativi de pe piaţa având un payload de 16 kg şi o rază de acţiune de 900 mm.

Easy Engineering: Care sunt gamele de produse comercializate?

Alfa Test: Produsele din portofoliul Alfa Test sunt: roboţi colaborativi Universal Robots, roboţi logistici MiR, echipamente de testare ICT Teradyne, echipamente de inspecţie X-Ray de la General Electric precum şi accesorii pentru toate aceste echipamente.

Easy Engineering: În ce stadiu se afla piaţa în care activaţi, la momentul actual?

Alfa Test: În acest moment piaţa este în proces de maturizare pentru zona de automatizări, iar acest lucru se datorează prezenţei Alfa Test pe piaţă şi a promovării roboţilor colaborativi Universal Robots.

Pentru zona de echipamente de testare şi inspecţie, piaţa este una matura, dat fiind faptul că România este una din cele mai puternice tari în ceea ce priveşte fabricarea plăcilor electronice, mai ales în segmentul automotive.

Easy Engineering: Ce ne puteţi spune despre tendinţele pieţei?

Alfa Test: Tendinţele pieţei sunt în creştere, iar acest lucru este puternic influenţat de suportul tehnic pe care companiile că Alfa Test îl oferă clienţilor. Livrarea de echipamente industriale nu este definită doar de procesul de distribuţie, ci şi de serviciile cu valoare adăugată de tip „after sales” pe care le oferim partenerilor şi clienţilor noştri.

Ca şi exemplu, având o echipă dedicată roboţilor Universal Robots, Alfa Test oferă suport tehnic clienţilor pe bază de contracte de service, ceea ce oferă o siguranţă pentru zonele de producţie din cadrul marilor companii.

Easy Engineering: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

Alfa Test: Toate echipamentele din portofoliul Alfa Test sunt locul 1 sau 2 mondial pe zonele dedicate, dar din punct de vedere inovativ, doresc să menţionez roboţii colaborativi Universal Robots şi roboţii logistici MiR.

Roboţii UR sunt destinaţi automatizării proceselor de producţie, cum ar fi: manipulare produse, asamblare, înşurubare, sudura, lipire, etc.

Roboţii MiR sunt destinaţi automatizării proceselor logistice din cadrul fabricilor, cum ar fi: transport materie primă către liniile de fabricaţie sau transport produs finit de la linia de fabricaţie către depozit.

De asemenea, combinaţia dintre aceste două echipamente, MiR şi UR duce la o soluţie de braţ robotic mobil, care oferă o flexibilitate mai mare şi un cost mai redus al proceselor de producţie.

Easy Engineering: Ce estimări aveţi pentru anul 2020?

Alfa Test: Având în vedere trendul pozitiv din ultimii ani şi maturizarea pieţei, estimăm o creştere de aproximativ 25-30% a pieţei de roboţi colaborativi Universal Robots în România.

 

ALFA TEST

Cermena 22, Timişoara, 300110, România

+40 (729) 007 919

+40 (356) 401 687

sales@alfatest.ro

www.alfatest.ro

Paul Olariu – Area Sales Manager

paul.olariu@alfatest.ro