ALFA CLUJ, CELE MAI INOVATOARE PRODUSE DIN PORTOFOLIU

ALFA CLUJ SRL este o societate românească cu capital privat străin, înfiinţată în anul 1996 de către un grup de investitori din Ungaria. Societatea face parte dintr-un grup de firme specializate în furnizarea de tehnică de încărcare-descărcare şi manipulare a mărfurilor, precum şi logistica depozitelor.

Cifra de afaceri a firmei pe anul 2019 a depăşit 6,2 milioane euro, cu un număr de 56 angajaţi.

Produsele oferite de ALFA CLUJ pe piată se grupează în 4 divizii:

1. Uşi industriale şi sisteme de andocare (Divizia Investiţionale), grupă ce cuprinde toată gama de uşi industriale: uşi secţionale pline sau vitrate, uşi rezistente la foc (batante, culisante, secţionale, tip rulou), uşi frigorifice batante sau culisante, uşi tip rulou cu sau fără izolare termică, uşi cu deschidere rapidă pentru interior sau exterior.

De asemenea dintre produsele comercializate de această divizie fac parte produsele din PVC (perdele şi uşi dublu-batante) şi sistemele de andocare, constând în principiu din:

  • Egalizatoarele de rampă: hidraulice sau manuale, basculante sau telescopice, staţionare sau glisante, Obturatoarele termice, Termoboxuri, Blocatoare de roţi. Sisteme de protecţie a angajaţilor la lucrul la rampă, Ventilatoare industriale speciale de volum mare şi viteză mică

Divizia mai oferă: automatizări pentru porţi, bariere şi sisteme de limitare a circulaţiei. Brandul sub care uşile secţionale şi sistemele de andocare sunt promovate pe piaţă se numeşte AlfaDoors, brand propriu şi marcă înregistrată a ALFA CLUJ SRL.

2. Accesorii şi dispozitive de ridicare transpaleţi şi stivuitoare manuale, chingi de ridicare, chingi de ancoraj, dispozitive de ridicare din material textil, cablu metalic sau lanţ (toate acestea realizate în atelierul propriu de producţie la Cluj Napoca). La această grupă se adaugă: cricuri cu cremalieră, palane cu lanţ, diverse cărucioare pentru uz industrial, cleşti pentru manevrarea diferitelor sarcini şi alte accesorii metalice pentru  ridicare. Toate acestea se  comercializează  pe piaţa românească şi în ţările din jur sub marca  Gutman, brand propriu ALFA CLUJ SRL.

3. Logistică şi depozitare de mărfuri industriale: rafturi industriale, electrostivuitoare, transpaleţi electrici, dispozitive ataşabile stivuitoarelor pentru diverse manevre, mese hidraulice, dulapuri de vestiar, dispensere de paleţi, sisteme de parcare multietajată. Brandul sub care acestea se comercializează se numeşte AlfaLogistik, brand  propriu ALFA CLUJ SRL.

4. Sisteme de gestionare/prelucrare a deşeurilor. Brandul sub care acestea se comercializează se numeşte Alfa Recycling, brand  propriu ALFA CLUJ SRL. Acest departament oferă prese hidraulice de balotat manuale, semiautomate şi automate, linii conveioare de transport al deşeurilor, tocătoare, perforatoare de PET-uri, sisteme complexe de colectare, măcinare şi transport al diverselor tipuri de deşeuri, precum şi alte soluţii tehnice moderne.

Toate produsele enumerate mai sus sunt susţinute de un Departament de Service performant, bine instruit şi cu o largă experienţă practică, pregătit să acorde sprijinul necesar în mentenanţa şi reparaţia tuturor produselor livrate de noi atât în perioada de garanţie cât şi post-garanţie.

Easy Engineering: Cât de importantă este inovația în domeniu dvs. de activitate?

ALFA CLUJ: Domeniul nostru de activitate priveşte transportul, manipularea şi transportul diverselor bunuri. Acest domeniu este unul extrem de dinamic, practic apare câte o noutate la fiecare câteva luni. Informatizarea accelerată şi aplicarea soluţiilor electronice este de asemenea o caracteristică tot mai evidentă a acestui domeniu de activitate. În consecinţă, inovaţia nu numai că este importantă în acest domeniu, ci este chiar esenţială, vitală pentru supravieţuirea în piaţă. Toată lumea îşi doreşte ca bunurile sale să ajungă cât mai repede, în siguranţă şi cu costuri minime la destinatar, iar costurile de manipulare şi depozitare să se reducă în permanenţă. În acelaşi timp, siguranţa utilizatorului, protecţia muncii în general impun tot mai multe cerinţe privitor la produsele noastre.

E.E: Care este gama de produse cea mai de succes?

ALFA CLUJ: Putem afirma că gama de produse cu cel mai accentuat succes în ultima vreme o reprezintă accesoriile pentru dotarea rampelor de încărcare-descărcare.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse?

ALFA CLUJ: Produse cum ar fi blocatoarele de roţi (dispozitive electro-hidraulice destinate a împiedica plecarea inopinată a unui camion de la rampa de încărcare), barierele flexibile (practic vorbim de un fel de gard mobil din material sintetic, ce are rolul de a împiedica căderea în gol a unui motostivuitor de la rampă, atunci când nu avem un camion la încărcare) sau semafoarele inteligente (amplasate la intersecţiile unor căi de circulaţie industriale) sunt soluţii inovatoare  menite a creşte securitatea în muncă.

E.E: Ce caracteristici au aceste produse?

ALFA CLUJ: Aceste produse înglobează tehnologie de ultimă oră (senzori de prezenţă, comandă de la ecran tactil-în cazul blocatoarelor de roţi, radar şi senzori de mişcare pentru semafoarele inteligente, senzor de blocare pentru a evita înlăturarea neautorizată a barierei-în cazul barierelor flexibile, ş.a.m.d.) şi reprezintă soluţii tehnice verificate şi aplicate pe scară largă în Europa şi nu numai.

E.E: Cum îmbunătățesc produsele activitățile clienților?

ALFA CLUJ: Activitatea clientului este în mod evident influenţată pozitiv prin creşterea securităţii în muncă şi reducerea riscului producerii unor accidente. Forţa de muncă la noi ca şi pretutindeni devine tot mai scumpă şi mai pretenţioasă. Oamenii au pretenţii justificate în ce priveşte securitatea lor în muncă, doresc joburi sigure, fără riscuri, iar patronii îşi doresc în mod evident să nu fie nevoiţi să suporte consecinţele unor accidente, cereri de despăgubiri, etc.

E.E: Ce noi produse urmează să lansați/ați lansat recent?

ALFA CLUJ: Pe lângă produsele enumerate mai sus şi care sunt deja lansate pe piaţă, avem în vedere şi alte soluţii inovatoare cum ar fi: reflectoarele speciale pentru iluminarea rampei şi a camionului, cu senzor de detectare a direcţiei de mişcare, ventilatoare de rampă care să asigure o circulaţie a aerului în camion în timpul încărcării-descărcării, sau ventilatoarele de volum mare şi turaţie mică (HVLS) care omogenizează temperatura aerului în halele industriale reducând astfel costurile cu energia termică, indiferent dacă vorbim de încălzire sau răcire, şi multe altele.

E.E: În ce direcții credeți că ar trebui sa evolueze inovația în viitor, având în vedere situația curentă?

ALFA CLUJ: Pe o piaţă a muncii tot mai pretenţioasă, inovaţia va trebui în mod cert să ducă spre reducerea efortului uman în lucru, să elimine tot mai mult posibilitatea unor erori umane, să creeeze locuri de muncă agreabile, cu un climat plăcut şi sigur. Compania noastră este devotată acestui deziderat, toate soluţiile şi produsele noastre au menirea de a satisface aceste cerinţe.