Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Cefin Trucks, anunță semnarea contractelor de furnizare a unei flote de 103 Autobasculante Ford Trucks 3542D. Câștigător al licitației publice cu numărul 170049 din 24.09.2016, atribuită în luna iulie 2018, având ca obiect furnizarea de Autobasculante 6×4 dotate cu lamă pentru zăpadă și răspânditor de materiale antiderapante, Cefin Trucks va livra 103 Autobasculante Ford Trucks 3542D până la finele anului. Flota de 103 vehicule comerciale este constituită din 5 loturi, valoarea contractelor se ridică la peste 9.800.000 euro și include atât livrarea vehiculelor comerciale cât și un pachet de servicii asociat care urmează să se deruleze pe parcursul următorilor 2 ani.

“Ne bucurăm de impactul pe care l-au avut vehiculele comerciale Ford Trucks destinate domeniului construcții pe piața din România. Ne încadrăm, de altfel, în trendul care se manifestă și pe alte piețe de desfacere Ford Trucks, la nivel internațional, de a câștiga poziția de leader pe segment.” declară Selim Yazici, Managing Director Eastern Europe & Balkans, Ford Trucks.

“Vehiculele Comerciale Ford Trucks destinate domeniului Construcții au înregistrat în prima jumătate a anului o cotă de piață de 23%, iar în lunile Iulie și August vânzările noastre în acest domeniul au accelerat, ceea ce mă face să fiu convins că vom finaliza anul 2018 ca leader de piața pe acest segment.” declară Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks

”Suntem mândri că după livrarea primelor 16 unități 8×4 către CNAIR, anunțăm astăzi câștigarea licitației și semnarea contractelor pentru încă 103 AutoBasculante Ford Trucks 6×4. CNAIR este cel mai mare client Ford Trucks în România, iar câștigarea acestei licitații confirmă o dată în plus calitatea și competitivitatea produselor și serviciilor pe care le oferim.” adaugă Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks.

“Cele 103 Autobasculante Ford Trucks 3542D dotate cu răspânditoare de materiale antiderapante și lame pentru zăpada, ne vor fi foarte utile în special pe timp de iarnă. Acestea vor fi livrate către cele 7 Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri si vor permite ca activitatea noastră să fie mai eficientă.

Această nouă achiziție ne va da posibilitatea să desfășurăm activități de deszăpezire în cazuri de urgență sau atunci când contractele încheiate cu terți nu mai sunt operaționale. ” declară Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR S.A.

“Vom putea totodată să suplimentăm numărul de utilaje de deszăpezire în bazele unde nu se poate asigura numărul necesar de utilaje dar să și creștem eficiența activității de deszăpezire pe autostrăzi și drumuri naționale, datorită capacității mari a RSP-ului, care permite împrăștierea de materiale pe distante mari, între două alimentări cu materiale antiderapante.

Avantajele derivă inclusiv din reducerea costurilor activităților de deszăpezire, deoarece pe lângă consumul redus de carburanți sunt diminuați și timpii de încărcare cu materiale antiderapante sau timpii inactivi.

În plus autobasculanta în sine se poate folosi pentru transportul de materiale diverse la lucrări sau reparații de drumuri pe timp de vară. Și aici există o serie de avantaje care derivă din capacitatea mare a benei și posibilitatea descărcării materialelor transportate în spații restrânse datorită razei mai mici de bracare.” adaugă Alin Șerbănescu,

“Trebuie să precizez că achiziția acestor noi vehicule se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014 și pus în aplicare de Direcția Mecanizare.

Cu această etapă am ajuns la peste 850 de utilaje noi care contribuie la modernizarea flotei CNAIR astfel încât reparațiile și întreținerea rețelei naționale de drumuri și autostrăzi să se poată desfășura în parametrii eficienți și moderni.” mai declară Alin Șerbănescu.