VOLKSWAGEN AMAROK CASTIGA PREMIUL AUTOVEHICULUL COMERCIAL GERMAN 2014

Maeștri în diferite meserii şi antreprenorii au ales, prin compararea directă a pick-up-urilor disponibile în Germania, pe locul întâi Amarok, modelul mărcii Volkswagen Autovehicule Comerciale. În acest sens, juriul a făcut evaluările printr-un test static, precum şi unul dinamic, cu manevrare uşoară în off-road. Ei au evaluat mai întâi cabina şoferului şi spaţiul de încărcare, precum şi designul şi caracterul ecologic. Puncte au fost acordate, printre altele, pentru spaţii de depozitare, operare, finisaje, siguranță, precum şi posibilitatea de a aplica reclame pe maşină.

Au fost, de asemenea, evaluate motorul, transmisia şi conduita la condus. Autovehiculele au fost încărcate cu jumătate din sarcina utilă posibilă. În evaluarea finală a fost luat în considerare şi rezultatul calculului de rentabilitate. Boxa de transport a modelului Amarok Cabină Dublă are cele mai mari dimensiuni din clasa sa.

Antreprenorii s-au înscris pentru testări în urma invitaţiei revistelor germane de specialitate. Volkswagen Autovehicule Comerciale a câştigat acum premiul pentru a şasea oară, după ce l-a mai obţinut în anii 1992, 1996, 2000, 2008 şi 2010.

Decernarea premiilor a avut loc în Hanovra, în 26 septembrie 2014, în cadrul salonului auto IAA Autovehicule Comerciale. Cei care au înmânat premiile sunt Matthias Wissmann, preşedintele Asociaţiei Industriei Auto (VDA) şi Alexander Holzmann, directorul grupului editorial Holzmann Medien.

Amarok este în elementul sau acolo unde alții își ating limitele. Acesta îmbină capacitățile offroad, flexibilitatea și eficiența, cum niciun alt pickup nu o face datorită tracțiunii integrale adecvate aproape oricărui fel de teren. De asemenea, Amarok este cel mai încăpător din clasa sa care permite chiar și încărcarea unor europaleți de-a curmezișul, iar mulțumită motorului de 2.0 l TDI Biturbo se stabilesc standarde noi în materie de consum de combustibil. Șasiul robust ranforsat asigură un nivel înalt de stabilitate, în orice împrejurare, oricât de dură. Automobilul trasează linii directoare și în ceea ce privește comportamentul pe drumurile clasice. În plus, interiorul de înaltă clasă și comportamentul în rulare stabilesc, de asemenea, standarde noi în materie de confort și dinamică.

Caracterul modelului Amarok este, în mod evident, sugerat de aspectul exterior impozant. Ceea ce-l face special însă, este motorul. Utilizatorul poate alege între motorul economic de 2.0 l TDI / 103 KW și cel de 2,0 l BiTDI/ 132 KW care oferă un cuplu maxim de 420 Nm, ambele cu tehnologie common rail. De asemenea, ambele versiuni au cutie manuală de viteze cu șase trepte în dotarea standard.

Motorul de 132 KW poate fi combinat, opțional, cu cutia automată de viteze cu opt trepte și caracteristici ce satisfac și cele mai exigente solicitări. Două sisteme de tracțiunea integrală 4MOTION sunt oferite ca alternativă la tracțiunea spate. Tracțiunea integrală permanentă combină avantajele caracteristicilor dinamice îmbunătățite, aplicabile pe drumurile clasice, cu abilitățile off-road. Tracțiunea integrală selectabilă 4MOTION oferă și mai multe avantaje: un reductor suplimentar, care se poate activa printr-o simplă apăsare de buton și automobilul va fi practic de neoprit pe orice tip de teren. Pe lângă varianta de tracțiune, poate fi ales și tipul de suspensie care se potrivește cel mai bine nevoilor utilizatorului, dintre cele două variante puse la dispoziție de producător. Dotarea standard cuprinde suspensii proiectate să ofere confort maxim și dinamicitate. Suspensiile „heavy duty“ pot susține o sarcină utilă mărită

Volkswagen Autovehicule Comerciale a câștigat premiul pentru cel mai bun pick-up, în cadrul salonului auto IAA Autovehicule Comerciale. Premiul Autovehiculul Comercial German 2014 a fost câștigat, pe 26 septembrie, de către Volkswagen Amarok. Din doi în doi ani, meseriaşii şi antreprenorii din diferite branşe testează în amănunt autovehicule comerciale comparabile, în cadrul unui weekend de teste. Ceea ce anterior reuşiseră Caddy şi Transporter, a reuşit acum şi fratele lor robust. Renumitul Premiu German pentru autovehicule comerciale îi aparţine, pentru următorii doi ani, modelului Amarok.