Discovery Channel sărbătorește în weekend-ul 6 – 7 iulie 10 ani de când a luat naștere programul care a demontat cele mai răspândite și controversate mituri urbane din toată lumea – Vânătorii de mituri. Cu această ocazie, Discovery Channel va difuza unele dintre cele mai trăznite experimente din primele 8 sezoane ale emisiunii, pe parcursul cărora Adam Savage si Jamie Hyneman își arată măiestria în a îmbina știința cu divertismentul.

Sâmbătă, 6 iulie

11.00 – 12.00 – Vânătorii de mituri

(Sezonul 1): Chevrolet cu reacţie

Ar putea o rachetă să transforme un Chevrolet din ’67 într-un adevărat războinic pe roți care poate merge cu 480 km/h? Vezi cum s-au descurcat Adam și Jamie cu primul lor experiment realizat în 2003.

12.00 – 13.00 – Vânătorii de mituri

(Sezonul 2): Toaleta care explodează

Dacă o substanţă inflamabilă este pulverizată într-un vas de toaletă, un chibrit aprins face vasul să explodeze? În plus, aflaţi dacă asasinii pot folosi gloanţe de gheaţă.

 

13.00 – 14.00 – Vânătorii de mituri

(Sezonul 3): Dacă faci pipi pe şina de tren

Dacă urinezi pe șina de tren există pericolul de electrocutare? Adam și Jamie cercetează acest mit cu mare interes.

 

14.00 – 15.00 – Vânătorii de mituri

(Sezonul 4): Racheta confederată

Războiul Civil american a fost purtat cu baionete, muschete şi tunuri. Dar oare asta a fost tot ? Nu, susţin Vânătorii de Mituri. Adam, Jamie şi echipa demarează o investigaţie.

 

Duminică, 7 iulie

11.00 – 12.00 – Vânătorii de mituri

(Sezonul 5): Episod special de sărbători

Mituri despre curcani, inclusiv “Poţi găti un curcan la un radio cu microunde”? Şi poţi împiedica un brad de Crăciun să se scuture folosind Viagra, spray de păr sau înălbitor?

 

12.00 – 13.00 – Vânătorii de mituri

(Sezonul 6): Mituri din Alaska

Alaska este unul dintre cele mai dure

locuri din lume. Pentru “Vânătorii de

mituri”, este însă habitatul ideal de testare a unor legende de prin partea locului.

 

13.00- 14.00 Vânătorii de mituri

(Sezonul 7): Demenţa miturilor

Adam şi Jamie abordează idei propuse de telespectatori “pe foc automat”: se poate aprinde un chibrit cu un glonţ ? Uzi patul dacă, în timp ce dormi, ţi se bagă mâna în apă?

 

14.00 – 15.00 – Vânătorii de mituri

(Sezonul 8): Gheaţa albastră

Adam şi Jamie testează un mit exploziv din filme, cu reviste şi prăjitoare de pâine. Kari, Grant şi Tory se avântă în văzduh, explorând misterul distrugătoarelor gheţuri albastre.