TRANSFORMÃRI DIGITALE

Nimic nu se pierde în natură, totul se transformă la un moment dat. Era enunțat acum câteva sute de ani în tratatele de chimie, făcând referire la conservarea maselor în timpul schimbării materiei. În alte cuvinte, cantitatea materiei este egală înainte și după transformare existând în realitatea doar modificări de structură. Astfel, în teorie nimic nu poate fi creat și nici distrus, doar transformat. Bineînțeles, având în vedere vastitatea universului, este foarte dificil în a afla exact unde o parte din materie va fi transferată după un anumit proces de transformare. De asemenea, multitudinea de procese care au loc simultan face să fie încă mai dificil orice calcul. Lumea digitală, fiind creată de mintea umană, reprezintă o oglindă a percepției acesteia și a raporturilor sale cu realitatea. Dacă ar fi să ne gândim la acuitatea acestei oglinzi, am putea să ne gândim la compunerea cuvântului minte care este similar cu verbul ‘a minți’. Poate strămoșii noștri au vrut să ne transmită un mesaj și anume că acest filtru poate prezenta rapoarte variabile în funcție de diverși factori de influență. 

Pentru că orice lume are nevoie de legi mecanice pentru a funcționa, într-un mod similar cu cosmosul nostru care este dependent de macrocosmos, iar schimbările din acest cosmos ne influențează viața, la fel și noi influențăm microcosmosul, adică viața celulară, dar și această nouă lume digitală, paralelă am putea spune cu microcosmosul. La fel ca în orice tip de cosmos, există legi ale naturii diferite pentru fiecare în parte și care au manifestări diferite, deci în noua lume digitală legile naturii noastre nu se aplică, existând altele cu manifestări diferite. Astfel, precum există macrocosmos și microcosmos, am putea afirma că există și un cosmos digital.

Cunoașterea mecanismelor acestei noi lumi este similară cu studiul lumii naturale, cu toate că efortul fizic este redus. Să nu uităm că eficiența acestui efort fizic a fost adaptată și eficientizată de la originile omului, iar eficiența efortului psihic este mult mai redusă prin comparație, având în vedere motive evidente de dezvoltare. 

Cu bine,

Editor Șef

Ciprian Rotaru