TEHNOLOGII MISTICE

Există o lume nevăzută în spatele celei pe care o percepem cu ajutorul simțurilor noastre sau, mai bine zis, chiar întregi cosmos-uri întregi care există în paralel. Cu ajutorul unui bio-computer înglobat într-o mașinărie complexă cu senzori foarte avansați – adică mintea noastră – în corp împreună cu cele cinci simțuri, ne raportăm zilnic și percepem mediul înconjurător, iar în funcție de diverși parametri prestabiliți reacționăm în moduri extrem de complexe la diverși stimuli. În funcție de acești stimuli ne creăm o imagine despre cum arată mediul nostru înconjurător, tragem concluzii, creăm concepte facem estimări șamd. Tehnologiile de ultimă generație din ziua de astăzi nu fac decât să încerce să reproducă acest sistem pe care îl cunoaștem destul de bine, un sistem foarte familiar în care ne naștem și pe care, dacă suntem îndeajuns de deschiși către nou, poate îi vom cunoaște în mai mici detalii, dar mai important decât funcțiile sale sunt cauzele. Întrebarea “cum este fabricat?” ar trebui să se transforme în “de ce este fabricat?”, astfel adevăratele cauze pentru funcțiile noastre ar putea fi aflate. 

Trăim într-o lume a fenomenelor, iar de-a lungul timpului au putut fi observate unele inexplicabile, acestea fiind considerate magice, chiar mistice. Dacă cineva din trecut, să zicem din anii 1700, ar fi să observe un oraș modern al zilelor noastre, nu ar fi decât uimit de ceea ce ar vedea, iar tehnologiile moderne ar fi probabil considerate magie. În spatele fenomenelor de tehnologie se află în schimb o altă lume, care este la fel de deconectată de mediul înconjurător precum natura interioară a omului, percepând mediul cu ajutorul senzorilor, ar fi interesant de aflat cum văd aceste tehnologii lumea înconjurătoare, dar și pe noi într-un mod obiectiv, deoarece și noi putem vedea, într-o oarecare măsură, ceea ce văd acestea împreună cu alți parametri de funcționare, dar le percepem tot cu ajutorul unor alte simțuri. Oare cum ar arată această lume nepercepută de niciun simț? Ce culori ar avea și loc au oamenii în aceasta?

Orice fenomen pe care nu îl putem explica are în el o esență de mistic și magie, iar dacă îi putem desluși ulterior funcțiile, dar nu și cauzele, acesta rămâne în realitate la fel de misterios, cu toate că aparent poate părea ceva banal.

Cu bine,

Editor-In-Chief

Ciprian Rotaru