ARMONIE TEHNOLOGICÃ

Este aproape imposibil să nu interacționezi cu un anumit tip de tehnologie, chiar și dacă ne-am dori acest lucru. Am putea merge în vârful muntelui, departe de orașe unde noaptea, fără interferențe sau poluare de lumină, putem vedea cerul înstelat cel mai bine, iar dacă privim către constelațiile pe care le-au putut admira și strămoșii noștri, înaintea acestora vom vedea cu siguranță niște obiecte stranii, similare cu stelele, care se plimbă nestingherite pe cer – sateliții care asigură conectivitatea planetei, dar probabil și câteva avioane care parcă plutesc pe o mare de stele, la fel cum au făcut-o atâtea mii de ani vapoarele pe oceane planetei. Promisiunea tehnologiei la început probabil a fost reprezentată printr-un ajutor pentru oameni, iar cu ajutorul tehnologiilor va fi realizată o îmbunătățire a armoniei omului cu natura. Având în vedere că trăim tot în natură, doar separați de mediul natural de diverse materiale de construcții, nu este absurd de a presupune că o îmbunătățire a acestei relații prin intermediul tehnologiilor avansate este un scop de sine stătător. Acest fapt este chiar reprezentat de însăși tehnologia, pornind de la modul de creație și design până la modul de utilizare și comunicarea cu alte tipuri de tehnologii. Cele mai de succes companii din lume care produc tehnologii sunt și cele care au o armonie între toate aceste elemente, astfel produsele sunt mai ușor de folosit, comunică mai bine cu alte tipuri de produse, sunt mai intuitive, mai rezistente și, nu în ultimul rând, sunt cost-effective, atât în producție, cât și achiziție sau post-achiziție. 

Aceste proprietăți nu sunt decât proprietățile lumii naturale, care este de departe cea mai eficientă și productivă entitate pe care o cunoaștem, unde nimic nu se pierde, totul se transformă și totul este armonizat. Nu există pierderi și nimic nu este fără un scop sau sens, dar având în vedere complexitatea nu putem vedea totdeauna un scop sau o cauză, ci doar un fenomen. 

Trăim într-o lume a fenomenelor și am putea spune că și tehnologia poate reprezenta un fenomen la fel precum o furtună sau ninsoarea, adică procese repetitive care se succed unul pe celălalt, într-o armonie perfectă. 

Cu bine,

Editor-In-Chief

Ciprian Rotaru