Din cele mai vechi timpuri oamenii au privit cerul și s-au minunat la frumusețile văzute. În timp ce, pe timp de zi soarele încălzește Pământul și aduce lumină, pe timp de noapte se poate vedea o plajă infinită de stele. Nu este de mirare cum un asemenea “spectacol”, atât de impresionant, să nu încânte și să stârnească cât de puțin curiozitatea oricărui privitor. Conform ultimelor descoperiri omul și-a început evoluția undeva acum două milioane de ani. Este uimitor și, în același timp, impresionant de observat direcțiile imprevizibile pe care le-a luat evoluția în tot acest timp. Ce ghidează evoluția? De unde venim și încotro ne îndreptăm? Sunt doar câteva dintre întrebările la care încă nu s-au găsit răspunsuri concrete.
Am călătorit recent până în Țara Galilor pentru a participa la un proiect foarte interesant, construcția celui mai mare telescop pentru observarea spațiului, din lume. Acest imens telescop va fi de 15 ori mai puternic decât cele disponibile în momentul de față. Cu ajutorul acestuia vor putea fi observate cele mai îndepărtate stele și galaxii. Telescopul va fi amplasat undeva în munții din Chile. Vă invităm să aflați mai multe prin vizionarea video-reportajului realizat de noi, în exclusivitate pe Easy Engineering TV.
Revenind pe meleagurile mioritice, se pare ca a venit mult așteptata primăvară. Păsările au început să ciripească, iarba a început să crească, natura revine treptat la viață. Totul foarte frumos. La fel am putea spune și despre economie, care începe treptat să se dezghețe, fiind recent ieșită dintr-o iarnă grea cu multe puncte de îngheț total.
Ca prognoze pentru prima jumătate a anului, acestea rămân la fel de pozitive, precum în prima lună, dar făcând o comparație cu aceeași perioadă din anul trecut, lucrurile sunt oarecum similare. În aer circulă prudența care, într-un fel, încetinește desfășurarea normală a unor situații, ca și cum ai merge desculț printr-un râu cu multe pietre. Avansezi încet, dar sigur.
O veche zicală japoneză spunea “Acceptă-ți destinul cu curaj!”, care subliniază oarecum realitatea curentă, dar și importanța acțiunilor active, nu a celor pasive. Astfel, să privim înainte cu curaj, să spunem “Acum ori niciodată!” și să mergem „tot mai sus”.
Numai bine,
Ciprian Rotaru