Sustainable Urban Building Contest 2013

Construction21 și Mitropolitan Solutions organizează un nou concurs on-line la nivel European. Orașele și autoritățile locale din întreaga lume au ceva în comun: ele trebuie să devină așa-numitele “orașe inteligente”.

 

Tendința tot mai mare de urbanizare  forțează orașele să modernizeze infrastructura existentă și să dezvolte forme de infrastructură complet noi. Prin urmare, planificatorii urbani, arhitecții, experții tehnici și factorii de decizie au nevoie de soluții practice inteligente, care utilizează resurse eficient, sigur, cu emisii reduse și de calitate. Viitoarele sisteme de infrastructură trebuie să fie inteligente, autonome și interconectate pentru a face față creșterii rapide a  populației urbane asigurând o înaltă calitate a vieții.

Clădirile sunt un factor important în această dezvoltare urbană, și “Concursul Construcțiilor Urbane Durabile” urmărește să abordeze acest aspect. Cu scopul de a promova soluțiile celor mai bune practici, rugăm solicitanții ce doresc să înscrie clădiri în concurs să prezinte soluții care sunt deja fezabile și reprezintă realitatea de astăzi.

 

Pentru clădirile care sunt deja finalizate, arătați-ne:

1. Cum  pot fi integrate aceste clădiri în

infrastructurile “orașului viitorului” ?

2. Cum pot aduce aceste clădiri o contribuție pozitivă la infrastructurile “orașului viitorului” ?

3. Cum pot contribui aceste clădiri la îmbunătățirea calității vieții într-un oraș?

 

Perioada înscriere: 21 Ianuarie – 22 Februarie

Votare:  25 Februarie – 11 Martie

Anunţare câștigător: 13 Martie

 

Detalii concurs, reguli precum și procedura de votare sunt disponibile pe:

www.construction21.eu/romania

 

Premiul I:

Câștigătorii vor obține ca premiu posibilitatea  să prezinte soluțiile propuse ca fiind cele mai bune practici la Târgul Metropolitan Solutions la Hanovra, 8 – 12 Aprilie 2013. Mitropolitan Solutions este o platformă pentru aplicații și soluții pentru orașe și metropole, și a crescut în mod semnificativ de la lansarea sa în 2011. În aprilie 2012, mai mult de 70 de expozanți și-au prezentat ofertele pe 3.000 de metri pătrați. Începând  cu 2013 expoziția va prezenta un concept inovator de imersiune în “orașul viitorului”. În loc de pasaje obișnuite de expoziție, vizitatorii se plimbă pe străzile iluminate cu sisteme de iluminare stradală. Pereții cu imagini panoramice afișează produsele anticipative și soluții de dezvoltare urbană. Vizitatorii sunt aduși în spaţiul expoziţional cu mașini electrice.