Unul dintre cele mai răspândite sisteme în Europa e folosirea autogunoierelor Kombi detașabile de pe Abrollkipper – Autospeciala 20 m³ pentru colectarea deșeurilor menajere. Această construcție este simplă, dar ingenioasă. Presează cu o forță de 40 tone deșeurile încărcate. Funcționează conectată electric și hidraulic la Abrollkipper (Hook Truck). Conectarea și deconectarea pentru autospeciala de colectare a deșeurilor se face de către șofer. Este dotată cu cuple rapide și poate fi schimbată de pe un camion pe altul. Poate manipula pubele de 120 , 240 , 360 sau 1100 litrii

Cel puțin, în ceea ce privește firmele de salubritate, acum există această o soluție pentru care investiția nu poate fi pierdută niciodată. Vorbim de o gunoieră Kombi care poate fi cuplată pe Abrollkipper și funcționează cuplată la sistemul hidraulic al acestuia. Această gunoieră are forma unui prescontainer și funcționează pe același principiu. Are montat lateral un sistem de ridicare și încărcare a pubelelor. Acest sistem funcționează atât când echipamentul se află pe camion, cât și dacă autogunoiera Kombi este lăsată independentă pe sol.

Prescontainer-ul se poate lăsa la client și va funcționa cu motorul electric sau poate funcționa ca echipament mobil cuplat hidraulic la Abroll. Dacă va fi folosit cuplat la Abroll atunci se poate face colectarea stradală a deșeurilor.

De asemenea, poate fi folosit atât pentru colectarea materialelor reciclabile cât și a deșeurilor menajere. Se poate produce în diferite forme și dimensiuni pentru a putea fi transportat pe străzile înguste.

Avantaje

  • Funcționare în regim de Autogunoieră/Prescontainer;
  • Încărcător pentru pubele integrat;
  • Alimentare cu clopote și iglu deșeuri;
  • Rata de compactare de 1:3 până la 1:20;
  • Volum util 20 m³;
  • Productivitate 120 m³/oră;
  • Ușor de realizat colectarea selectivă a deșeurilor;
  • Poate fi schimbată de pe un camion pe altul – flexibilitate fără margini.

Inițial a fost creată pentru ridicarea deșeurilor colectate selectiv la sursă. Însă experiența în teren a arătat că poate face față cu succes suplinirii unei autogunoiere clasice pentru colectarea deșeurilor menajere nesortate.

Construcția este realizată din plăci și profile din oțel sudat. Opțional acestea pot fi din Hardox, oțel rezistent la abraziune sau CORTEN Steel – oțel rezistent la rugină. Sunt fabricate pe șasiul unui prescontainer. Sunt folosite în mediul civil însă își au originea în mediul militar din Germania. În principal pot fi construite până la maxim 22 m³ volum util. Rata de compactare este de 1:5 pana la 1:20 la fel ca la un prescontainer. Aceasta diferă în funcție de compoziția deșeurilor colectate. Greutatea medie înregistrată în România este de 10 tone de deșeuri la 20m³ volum util.

Se poate utiliza pentru transportul și compactarea deșeurilor menajere. Autogunoierele Sideloader sunt recipiente sudate din metal la capătul cărora este atașat tot prin sudură o gură de alimentare cu un sistem de presare cu cilindri hidraulici.

 

www.recondis.com

contact@recondis.com