Să vorbim puțin despre prescontainere. Acestea sunt containere închise care au doar o singură ușă la spate, pentru golirea materialelor. Aceste echipamente au atașat un sistem de presare a materialelor alimentate; Sistem care este conectat fie direct prin sudură fie cu articulație mecanică.

Sistemele conectate prin sudură se numesc prescontainere mobile, dezavantajul lor fiind volumul util mic de pînă la 22 m3. Avantajul este mobilitatea mare.

Sistemele conectate mecanic se numesc prescontainere statice, iar principalul avantaj este volumul mare a containerelor, de până la 40 m3. Aceste sisteme au ca particularitate de construcție partea de presare fixă și containerele schimbabile. Acesta este și dezavantajul lor, deoarece necesită instalare cu fixare cu bolțuri în beton.

Atenție însă! Aceste prescontainere nu balotează. Ambele echipamente sunt destinate compactării deșeurilor muncipale sortate/nesortate sau a materialelor reciclabile și transportul acestora pe distanțe scurte. Dacă sunteți interesați de utilaje care fac baloți, atunci accesați presele de balotat deșeuri oferite de Recondis.

Ce este un SHARKTAINER?

Un echipament tip Sharktainer este un prescontainer de 28 m3 complet mobil, cu o forță mare de presare care garantează  încărcare de minim 6 tone în cazul materialelor reciclabile.

Acesta înglobează avantajele ambelor tipuri de prescontainere:

 • Are un volum util mare;
 • Este complet mobil;
 • Nu depășește 7 metri lungime.

Secretul constructiv al acestui echipament este gura de alimentare rabatabilă. Totodată, aceasta gură oferă un avantaj operatorilor datorită capacității de 5 m3/ alimentare.

Prescontainer Shark

Sharktainer este un prescontainer pentru deșeuri, cu distribuție unică în România, efectuată de Recondis Technology. Acest echipament are o dimensiune de 28 metri cubi și poate stoca pana la 6 tone de carton.

Prescontainerele SHARK au integrat sistemul de presare direct în container și cei 28 de metri cubi ai echipamentului au doar 6.15 metri lungime. Așadar, într-o lungime a echipamentului mai mică decât norma, prescontainerele SHARK procesează mai mult material.

SHARK poate face acest lucru prin integrarea gurii de alimentare în container. Gura de alimentare a prescontainerelor SHARK este formată din peretele frontal al prescontainerului. Acesta se deschide în întregime, până la 1.1 metri față de sol, astfel formând gura de alimentare a prescontainerului. Această gură de alimentare are un volum de 5 metri cubi.

Pe lângă gura uriașă de alimentare, prescontainerul SHARK are o putere de presare de 50 tone forță.

Gura de alimentare a prescontainerelor SHARK este formată din peretele frontal al prescontainerului. Acest perete frontal funcționează ca o ușă care acționată hidraulic, este deschisă și formează gura de alimentare a prescontainerului. Având o capacitate foarte mare, de 5 metri cubi, prescontainerul poate fi alimentat cu foarte mult material odată, iar problema materialelor voluminoase este eliminată.

Acest prescontainer poate fi alimentat inclusiv cu mobilă sau alte materiale voluminoase.

Descărcați broșura completă pentru acest tip de prescontainer – DESCARCĂ BROȘURA

Principalele Avantaje:

 • Prescontainere Sharktainer pentru deșeuri reciclabile și menajere;
 • Simplu, automat – arunci materialul și apeși butonul verde;
 • Prescontainere compatibile cu Abrollkipper;
 • Productivitate prescontainer de până la 180 m³/oră;
 • Volum util de până la 30 m³;
 • Încărcare minimă de 6 tone carton B19;
 • Lungimea nu depășește 7 metri;
 • Gură de alimentare Jumbo pentru deșeuri voluminoase;
 • Asistență de service 24/24.

www.recondis.com

contact@recondis.com