CEA MAI PUTERNICĂ PUNGĂ DE DEȘEURI DIN LUME REALIZATĂ ACUM DIN 50% MATERIAL RECICLAT

Începând cu 1 iunie, cea mai puternică pungă pentru deșeuri din lume va fi realizată din 50% materiale reciclate, rămânând la fel de puternică. Producătorul suedez Paxxo trimite un semnal clar către industria producatoare că este posibil să se dezvolte soluții sustenabile chiar și în medii extreme. Comparativ cu o pungă de deșeuri tradițională, sistemul Longopac reduce emisiile de CO2 cu pana la 80%.

Paxxo produce un sistem sustenabil de colectare denumit Longopac, ce ofera o gestionare eficientă a deșeurilor si poate fi utilizat in toate domeniile industriei. Pungile pentru deșeuri Longopac sunt extrem de rezistente, bazându-se pe o tehnologie dezvoltată în anii 1980 si in prezent sunt vandute în întreaga lume. Paxxo a dezvoltat o metodă pentru a înlocui jumătate din materia primă din pungile pentru deșeuri cu materiale plastice reciclate, menținând în același timp o rezistența incredibilă. 

„Paxxo este acum capabil să fabrice cea mai rezistenta pungă de deșeuri din lume cu 50% din material reciclat și acesta este un semnal clar pentru întreaga industrie. Arătăm că utilizarea sustenabila a plasticului face posibilă fabricarea produselor cu performanțe maxime și o bună perspectivă privind sustenabilitate. Diferența dintre o pungă de deșeuri tradițională și Longopac este imensa”, a declarat Henrik Péters, CEO Paxxo. 

Un studiu de la Universitatea Lund, Suedia, a demonstrat că Longopac are emisii mai mici decât pungile pentru deșeuri fabricate din bioplastice. Sistemul Longopac minimizează cu pana la 70% consumul de material plastic, permițând umplerea sacilor cu 100%. Comparativ cu o pungă tradițională pentru deșeuri, aceasta reduce emisiile de CO2 cu pana la 80%, totodata reducand si utilizarea combustibililor fosili. În 2020, produsele Paxxo au economisit mai mult de 3.500 de tone de materiale plastice și 21.000 de tone de dioxid de carbon prin consumul redus de materiale și o productie sustenabila.

Sistemele de saci de deșeuri de la Paxxo sunt produse de top în domeniul extractoarelor de praf și al stațiilor de epurare a apelor uzate. Următorul pas porpus este acela de a deveni un standard in domeniul industrial pentru gestionarea deșeurilor în industria alimentară, in zona de birouri, în cadrul asistenței medicale, producției și ospitalității. Longopac deține un certificat alimentar și poate fi utilizat pentru transportul intern sau ambalarea intermediară și este avizat pentru a fi în contact cu produsele alimentare. In general, Longopac a devenit popular printre profesioniști, deoarece îmbunătățeste radical igiena și mediul de lucru.

„Ne place să numim Longopac cel mai bun prieten invizibil al oamenilor invizibili. Cei care lucrează îngrijind deșeurile altora au adesea o slujbă anonimă, solicitantă și nerecunoscuta. Îmbunătățirea zilei lor de lucru este un factor puternic motivant pentru noi ”, a declarat Henrik Péters, CEO.

PAXXO este o companie de familie fondată în 1980 în Suedia. Scopul principal a fost dezvoltarea unui sistem sustenabil de pungi pentru o gestionare eficientă a deșeurilor – Longopac. 

Sistemul inovator de saci, care se găsește astăzi în întreaga lume, se bazează pe un material cu 3 straturi extrem de subțiri, dar puternice din polietilenă. Sistemul Longopac și echipamentele asociate sunt disponibile pentru toate industriile.

In Romania, PAXXO a castigat in anul 2013 Diploma de Excelenta in Inovatie la Targul International Carnexpo 2013, cea mai mare expozitie din Sud- Estul Europei dedicata industriei carnii si zootehniei, ca semn de apreciere pentru produsele si serviciile inovative.

www.paxxo.se