STAREA DE ECHILIBRU

Iată că a venit și toamna. După o vară totdeauna prea scurtă, în care am văzut mai mult nori de ploaie decât soare, ne pregătim de încă un sezon rece. Curajoși sau nu, o oarecare stare de incertitudine plutește în aer, de parcă balanța normalului a fost înclinată într-o parte, iar acum procesul de echilibrare își spune cuvântul, restabilind ordinea. Conform teoriei Big Bang, la crearea Universului, a fost creată atât materia, dar și misterioasa antimaterie, adică o materie compusă din antiparticule ce corespund materiei normale. În teorie, o particulă și antiparticulă (proton și antiproton) au aceeași masă, dar o încărcătură electrică opusă. Spre exemplu o coliziune între aceste două particule ar rezulta la distrugerea totală a ambelor particule. Cu toate acestea, se pare că nimeni nu poate explica de ce există mai multă materie decât antimaterie, pentru ca Universul să existe. Se poate spune că există un dezechilibru norocos care să permită acest lucru.

Am citit mai demult o poveste: un om pe nume Yuksel, care trăia în India, într-un oraș oarecare, a avut un vis repetitiv, trei nopți la rând. Se spune că dacă visezi același lucru mai multe nopți la rând înseamnă că e un semn și că visul trebuie luat în considerare. Visul era despre el, care ajungea la un castel din Europa. Lângă castel exista un pod, iar la baza acestuia dezgropa și găsea o comoară. Cu gândul la bogăție, fără să stea prea mult pe gânduri, a luat primul avion spre acea țară. Ajuns acolo, a găsit acel castel exact ca în vis. Din păcate era păzit. Una dintre gărzi l-a întrebat ce caută acolo deoarece devenise suspicios. Yuksel i-a povestit despre visul său. Garda, râzând, i-a răspuns sec: “Ești nebun! Dacă ar fi să cred și eu toate visele…chiar acum câteva zile am visat trei nopți la rând același vis. Eram altcineva, mă numeam Yuksel și locuiam în India, iar în spatele sobei unde stăteam, am găsit o comoară…”. Surprins, Yuksel s-a întors rapid acasă și căutând în spatele sobei a găsit comoara.

Astfel, să ieșim din zona de siguranță și să pășim spre necunoscut. Adevăratele comori sunt ascunse bine, de obicei prea aproape ca noi să le vedem și să nu uitam că echilibrul înseamnă doar o stare care rămâne mereu neschimbată.

 

Cu bine,

Editor Șef

Ciprian Rotaru