SHARK WEEK – MAI MARE SI MAI FIOROS CA NICIODATA!

Discovery Channel este destinaţia unde trebuie să ajungeţi ca să aflaţi tot ce vreţi să ştiţi despre rechini, de la cele mai spectaculoase exemplare care colindă prin oceanele lumii sau informaţii şocante despre oamenii care colectează înotătoare de rechin şi până la sfaturi care vă ajută să nu deveniţi momeală pentru rechini!

Anul acesta, Shark Week  începe în forță cu emisiunea Mușcătura rechinului, prezentând imagini cu atacuri ale celor mai periculoși rechini din lume, pentru ca apoi să aflați alături de Dave și Cody din programul Supraviețuire în doi care sunt metodele prin care rechinii își ucid prada. ”Vânătorii de mituri” explorează cele mai fascinante mituri legate rechini, încercând să descopere adevărul. În Marele rechin alb: Captură imposibilă o echipă de cameramani pleacă în Africa de Sud, încercând să captureze imagini cu un atac de rechin dintr-un unghi din care nu a mai fost văzut vreodată. Vor reuşi oare? În sfârșit, observăm rechinii aşa cum nu au mai fost văzuţi vreodată, căci urmează patru emisiuni despre atacuri celebre si poveștile supraviețuitorilor.

Muşcătura rechinului

Sâmbătă, 24 august, de la ora 23.00

Îmbarcaţi-vă într-o cursă extremă, căci vă prezentăm ultimul lucru pe care aţi vrea să-l vedeţi vreodată în realitate: imagini de prim-plan cu atacuri date de cei mai periculoşi rechini din lume, filmate chiar din interiorul fălcilor larg căscate! Mark Addison, specialist în rechini, şi Andy Casagrande, expert în filmări subacvatice, îşi riscă sănătatea şi chiar viaţa ca să surprindă cât mai de aproape, cu mini-camerele lor HD, Muşcătura rechinului.

Rechini la vânătoare

Duminică, 25 august, de la ora 23.00

Dave şi Cody din Supravieţuire în doi plonjează în adâncuri ca să afle de ce fiecare rechin are stilul său propriu şi unic de a ataca. Aplicând mai multe teste incredibile şi folosind tehnologii de filmare extrem de performante, ei studiază comportamentul sălbatic şi metodele specializate prin care rechinii îşi ucid prada, dezvăluindu-ne de ce sunt nişte prădători atât de periculoşi. Acest documentar captivant explorează anatomia atacurilor de rechin.

 

Vânătorii de mituri: Top 25 mituri despre rechini

Luni, 26 august, de la ora 23.00

Adam Savage şi Jamie Hyneman din Vânătorii de mituri prezintă cele mai tari 25 de mituri despre rechini din toate timpurile.

 

Marele rechin alb

Captură imposibilă – marți, 27 august,

de la ora 23.00

Dornici să facă o “captură imposibilă”, fotografiind de sus un mare rechin alb care atacă, Andy Casagrande şi echipa lui merg în apropierea oraşului Gansbaai din provincia sud-africană Western Cape, unde trăieşte o populaţie sănătoasă de rechini albi, mari.

Până acum, niciun cameraman de documentare despre specii sălbatice nu a reuşit să surprindă această imagine: un Polaris Attack văzut de sus, adică o anumită mişcare verticală, rapidă, folosită de rechinii care atacă. Însă acum, pentru a reuşi această premieră, echipa de filmare a folosit o cameră extrem de performantă, numită Phantom (care poate filma cu până la un milion de cadre pe secundă).

 

O pradă umană: Rechini ucigaşi

Miercuri, 28 august, de la ora 23.00

Urmăriți cu sufletul la gură cum pot mici accidente să devină adevărate drame pentru așa-zișii curajoși, dornici de aventură.

 

Rechinii ucigaşi: decembrie însângerat

Joi, 29 august, de la ora 23.00

Decembrie 1957: vârful sezonului turistic în Africa de Sud. O staţiune idilică devine decorul unde au loc 14 atacuri şocante ale rechinilor. Oare există un singur vinovat?

 

Atacul rechinilor

Vineri, 30 august, de la ora 23.00

În acest program, prezentatorul Terry

Schappert îşi pune la încercare antrenamentul de fost membru al Trupelor Speciale,

pentru a le demonstra telespectatorilor cum pot să supravieţuiască unor atacuri cumplite ale rechinilor. Ce faceţi dacă vă atacă un rechin în apă cu adâncime mică? Şi care este singurul lucru pe care trebuie să vi-l amintiţi în cazul în care unul dintre cei mai mari prădători din lume vă atacă atunci când vă avântaţi în adâncuri?

 

Supravieţuitorii

atacurilor de rechin

Sâmbătă, 31 august, de la ora 23.00

Poveştile celor care au supravieţuit atacurilor de rechini descriu comportamentul ucigaş al acestor prădători şi cele mai bune metode prin care cineva ar putea supravieţui unui asemenea atac.

 

INFORMAŢII INTERESANTE DESPRE RECHINI

 

100 milioane de ani de evoluţie permit rechinului să vâneze chiar şi în ape în care are vizibilitate minimă.

Un rechin poate să audă zgomotul făcut de un banc de peşti care ies din icre chiar şi de la distanţe de peste 1,5 km.

Un rechin poate simţi mirosul unui singur strop de sânge de la mai bine de 500 metri distanţă.

La 100 m adâncime, senzorii rechinului pot detecta mişcarea, recepţionând vibraţiile din apă.

Există aproximativ 368 specii de rechini, de la micuţul rechin-spinos pitic până la uriaşul rechin-balenă.

De la distanţă mică, sutele de pori de pe botul unui rechin pot să detecteze pulsul electro-magnetic al unei inimi care bate.

Rechinii au un simţ al văzului foarte complex. “Lentilele” ochiului lor sunt de până la şapte ori mai puternice decât cele ale ochiului omenesc. Ca urmare, dacă o persoană intră în apă purtând bijuterii, poate să atragă rechinii, căci lumina reflectată de acestea seamănă cu solzii strălucitori ai unui peşte.

Rechinul-balenă este cea mai mare specie de rechin, ajungând până la aproximativ 13-14 metri lungime.

Rechinii au cele mai puternice maxilare de pe planetă. Muşcătura unui rechin este aproximativ de două ori mai puternică decât a unui leu.

Riscul de a vă îneca în mare este de 1.000 de ori mai mare decât riscul de a fi muşcat de un rechin.

Plaja Amanzimtoti din Africa de Sud este cea mai periculoasă plajă din lume din punct de vedere al

atacurilor date de rechini.

Dinţii unui rechin-tigru sunt suficient de puternici pentru a sfărâma oasele şi carapacea unei broaşte ţestoase.

În fiecare an, oamenii ucid până la 100 milioane rechini.

Rechinul cap-de-ciocan are cel mai performant simţ al mirosului dintre toate speciile de rechini.

Puii de rechin se nasc cu dinţi ascuţiţi şi sunt capabili să vâneze imediat.

Tigrul-de-nisip este cea mai activă specie de rechin pe timp de noapte.

 

www.discovery.ro