SHARK WEEK ISI ARATA DIN NOU COLTII PE DISCOVERY CHANNEL

Shark Week, cel mai longeviv și mai așteptat eveniment al verii, revine pe Discovery Channel între 24 și 30 august, în fiecare seară, de la ora 23.00, cu cele mai multe ore de programe despre rechini din întreaga sa istorie de 28 de ani.

Ediția din această vară este mai “ascuțită” și mai “fioroasă” ca niciodată, incluzând programe despre istoria celui mai impunător rechin de pe coasta Cubei, poreclit “El Monstruo”, studii ale cercetătorilor despre cei mai spectaculoși și neobișnuiți rechini de pe glob sau experiențe ale experților Jeff Kurr, Andy Casagrande și Dickie Chivell din largul coastei de vest a Peninsulei Baja California din Mexic, unde trăiesc cele mai mari exemplare de rechini albi.

Pe lângă grila specială de programe dedicate rechinilor, Discovery a pregătit și o enciclopedie online – Sharkopedia – un ghid complet care aduce noutăți despre rechini, fotografii uluitoare, infografice, hărți, concursuri și foarte mult conținut interactiv.

De asemenea, în luna august, UPC aduce Shark Week și mai aproape de fanii săi! Rechinul Discovery va călători prin țară cu caravana UPC în localitățile Timișoara, Târgu-Jiu, Târgu Secuiesc, Moreni și Turda, iar admiratorii vor avea ocazia să-și facă cele mai spectaculoase poze cu el. În fiecare zi, primii 150 de fani vor primi poze și coifuri cu aripioara de rechin, în timp ce restul curajoșilor, care au fost mai puțin rapizi, își vor regăsi pozele pe pagina de Facebook UPC România.

Craig Ferguson has always loved Shark Week, but when he is given the opportunity to participate, he gets more a lot more than he bargained for.  Sent to the Bahamas to swim with, touch, and, if he has the nerve, feed sharks, Ferguson starts to have second thoughts about getting close to the apex predators of the sea- especially since he will not have the protection of a cage.  Everything Ferguson sees and experiences reminds him of what he has learned from watching the Discovery Channel. Woven into Ferguson’s journey are clips from the scariest, most exciting moments of the last 20 years of Shark Week.  The results are funny, scary, and ultimately very moving.  Terrified of getting in the water and too proud not to, Ferguson makes the leap into an ocean full of hungry sharks.

Insula mega rechinilor

Programul urmărește trei celebri experți în rechini, Jeff Kurr, Andy Casagrande și Dickie Chivell, care ajung în Guadalupe, o insulă vulcanică în Pacific, în largul coastei de vest a Peninsulei Baja California din Mexic. Aici trăiesc unele dintre cele mai impunătoare exemplare de rechini albi din lume, iar Kerr, Casagrande și Chivell caută unul dintre cei mai mari rechini albi găsiți vreodată, folosind diverse tehnologii și metode inovatoare.

Un rechin de legendă

Oamenii de știință o caută pe așa-numita ”Ioana Shark”, cel mai mare exemplar de rechin femelă căruia i-a fost montat vreodată un dispozitiv de monitorizare.

Întoarcerea marelui rechin alb

Programul își propune să explice de ce o serie de atacuri ale marilor rechini albi s-au produs cu precizie matematică pe aceeași plajă, în aceeași lună, la interval de doi ani. Locul este Surf Beach, în California. Ultimele două atacuri, din 2010 și 2012, s-au soldat cu victime. Experții în rechini Ralph Collier și Brandon McMillian caută răspunsuri pentru marile întrebări ridicate de acest caz: oare același rechin se face vinovat și de atacurile anterioare? Vor mai exista și alte atacuri? Și care este motivul lor?

Rechinii cubanezi

În urmă cu 70 de ani, un exemplar considerat cel mai masiv rechin capturat vreodată în lume a fost prins în largul coastelor Cubei, un mare rechin alb de aproape 6,5 metri lungime, poreclit “El Monstruo.” Rechini cubanezi marchează o premieră absolută pentru Shark Week: o expediție în Cuba care reunește cercetători americani și cubanezi, în încercarea de a răspunde la întrebarea ”Mai există și alți rechini de mari dimensiuni în această zonă încă neexplorată a lumii?”.

shark week text 2

Rechinii din abis

Shark Week vine și cu a treia parte din Rechinii din abis, o serie de mare succes în rândul iubitorilor acestor programe. Anul acesta, Paul Clerkin, expert în rechini, se întoarce în cele mai adânci și mai întunecate zone ale oceanului, înarmat cu cele mai noi tehnologii disponibile, pentru a se apropia cât mai mult de unii dintre cei mai uimitori și mai neobișnuiți rechini de pe glob, rareori filmați până acum. În premieră absolută, un exemplar de peste 6 metri lungime este dotat cu un dispozitiv de monitorizare prin satelit și filmat în largul coastei de est a Taiwanului.

Marele rechin mako

Rechinii mako sunt cea mai rapidă specie de rechini din lume. Trăiesc în ape calde, dar și la temperaturi mai scăzute, în străfundurile oceanului, dar și în ape mai puțin adânci din apropierea țărmului. Și totuși, știm prea puține despre marii rechini mako care trăiesc în Golful Mexic. În emisiunea Marele rechin mako, explorăm tocmai zona respectivă, căci cercetătorii montează camere de filmat pe un exemplar din această specie, ca să scoată la lumină misterele universului său, încă necunoscut, deși aflat foarte aproape de noi. Printre materialele filmate se numără și o secvență foarte rară, cu un rechin mako care sare deasupra apei, spărgând valurile, chiar în timpul expediției.

Invazie de rechini în Florida

De ce coasta Floridei este noul punct de atracție pentru marii rechini albi din Atlantic? Biologul marin Dr. Greg Skomal monitorizează prădătorii de lângă Cape Cod, ca să afle.