SCENARIU SCIENCE-FICTION

Să faci cât mai mult cu cât mai puţin, să fii eficient, să stai în faţă, sa nu cedezi şi să fii primul. Oare cât de des se aud aceste fraze în zilele noastre? Poate chiar prea des. Mereu când aud aceste lucruri nu mă gândesc neapărat la oameni, ci mai degrabă la roboţi şi la filme cu maşini foarte eficiente care lucrează la unison şi care construiesc ceva măreţ. Apropo de roboţi şi scenarii de filme science-fiction, am citit mai demult ceva interesant, un posibil scenariu (pozitiv) despre cum va fi lumea în viitor, sau cum ar trebui să evolueze lucrurile într-o direcţie bună. Astfel, în viitorul nu foarte îndepărtat, nu va mai munci nimeni. În schimb vor munci roboţii, iar oamenii vor călători tot timpul. Transportul va fi efectuat pe şosele speciale, dotate cu mecanisme de captare a energiei degajată de Pământ, iar toate vehiculele vor circula cu ajutorul unor dispozitive speciale pentru captarea energiei degajată de acele mecanisme. Foarte interesant şi în acelaşi timp plauzibil. 

Orice ar fi, trebuie să înțelegem că viitorul este practic nelimitat, una dintre legile universale spune că dacă nu se poate dovedi contrariul, orice este posibil, iar cu puțin optimism și multă convingere visele se vor transforma, la un moment dat, în realitate.

Ceea ce se află dincolo de cunoștințele noastre va rămâne necunoscut dacă nu va fi explorat. Știința avansează în fiecare zi în noi moduri la care nici nu ne-am fi gândit. Lumea de astăzi nu mai seamănă deloc cu cea de acum 30 de ani. Pentru a sparge tiparele este imperativ necesară o incursiune în necunoscut, iar pentru a descoperi lucruri noi trebuie să renunțăm la cele vechi. 

Cu bine,

Editor Șef

Ciprian Rotaru