SABII URIASE LA COMANDA UN HOBBY CU ADEVARAT NEOBISNUIT

Credeți că perioada săbiilor a apus de mult? Se pare că nu, iar Mike Craughwell vă poate confirma asta, deoarece realizează săbii la comandă. Ajutat de soția sa, câțiva colegi și ucenici, el conduce o adevărată afacere cu… săbii, primind comenzi din ce în ce mai neobișnuite pentru design-ul lor. Noua emisiune Săbii uriașe la comandă poate fi urmărită pe Discovery Channel, în fiecare miercuri, de la ora 20:00.

La începutul lui 2007, Mike a primit o comandă pentru o sabie ridicol de mare. A postat un clip video pe YouTube, în care apărea gâfâind, clătinându-se și, în general, demonstrând cât de puțin practică era o astfel de armă, însă aproape imediat a fost năpădit de e-mail-uri trimise de tot felul de necunoscuți care își doreau să aibă și ei asemenea săbii gigantice și complet inutile. Foarte curând, Mike a constatat că cererea pieței pentru astfel de arme supradimensionate este uriașă în tărâmul iubitorilor civili de jeep-uri militare. Cu susținerea totală a soției sale, Amelia, a renunțat la meseria lui obișnuită de sudor și s-a dedicat visului de a construi și vinde săbii gigantice.

Ep. 1 – Metal și flăcări

Irish Mike, creatorul de săbii, confecționează două arme gigantice: o sabie în formă de balenă și una care se deschide dintr-o mișcare, ca un briceag uriaș. Testarea lor merge însă oribil, căci Mike bagă o lamă de sabie în foc și, din greșeală, e cuprins el însuși de flăcări.

Ep. 2 – Zeus cel Atotputernic

Mike confecționează două arme uriașe împreună cu echipa lui: o sabie de 1,82 m lungime, în formă de fulger, și un chakram indian uriaș (o armă care se aruncă). Erik, asistentul lui pentru partea de sudură, se dezlănțuie pe cont propriu când vine vorba de design-ul acestei arme neobișnuite, punând în pericol bugetul întregului proiect.

discovery sabii text

Ep. 3 – Sfărâmătorul de fiare vechi

Mike face o sabie uriașă, în stilul celor din Grecia Antică, pentru cea mai puternică femeie din America: Sarah Robles, medaliată olimpică la ridicarea greutăților. Apoi Mike și echipa lui creează un topor gigantic, făcut numai din piese vechi și ruginite de mașini.

Ep. 4– Învingătorul dragonilor

Un excentric cavaler modern îl roagă pe Irish Mike să-i facă o sabie gigantică, în formă de dragon care chiar să arunce flăcări adevărate. Erik, asistentul lui pe parte de sudură, pune pariu cu Mike că poate crea și el o armă minunată: un pumn de oțel cu capete ucigătoare, care se pot schimba între ele.