ROMANIA GREEN BUILDING COUNCIL A IMPLINIT CINCI ANI

Luni, 23 Septembrie, RoGBC a aniversat cinci ani de activitate alături de membrii și partenerii săi la etajul 34 al SkyTower, una dintre cele mai eficiente clădiri din punct de vedere energetic din România, celebrând proiectele, evenimentele și programele sustenabile dezvoltate de-a lungul acestor ani, prezentând următorii pași și direcții pe care dorește să le exploreze mai departe.

Numărând aproximativ 100 de invitați, aniversarea a fost un bun prilej pentru un schimb de idei, o mai bună cunoaștere a industriei și pentru a vedea ce mai este de făcut pe viitor pentru o comunitate mai verde și mai durabilă. Profitând de ocazie, președintele Romania Green Building Council, Dl. Steven Borncamp, a discutat despre evoluția RoGBC, proiectele și initiativele care au fost implementate de-a lungul celor cinci ani.  Dacă la început a fost vorba de o companie axată pe managementul afacerilor, specializată în tehnologie verde, construcții sustenabile, sănătate și siguranță, curând s-a realizat faptul că viziunea asupra unei industrii a construcțiilor verzi nu poate fi îndeplinită de o singură companie, ci e nevoie de implicarea unei comunități. Astfel, a apărut ideea unei asociații a companiilor din industrie care s-a concretizat sub forma Romania Green Building Council.

Primul proiect al noului Consiliu a fost Green Building Professional, ce a implicat dezvoltarea unei platforme educaționale și transmiterea acesteia către alte consilii, un program care a fost în cele din urmă adoptat de 13 consilii europene. RoGBC a inițiat și un demers legislativ pentru familiarizarea cu legislația clădirilor verzi, timp în care a lucrat cu autoritățile locale pentru acordarea de stimulente financiare, ceea ce a dus la reducerea impozitului pe proprietate asupra clădirilor verzi în Cluj. De asemenea, au fost inițiate trei proiecte demonstrative care au adus împreună o echipă de experți din rândul membrilor asociației și care sunt în diferite stadii ale procesului de finalizare.

Împreună cu membrii și partenerii săi, Romania Green Building Council a reușit să creeze un context favorabil construcțiilor verzi, realizare ce a fost sărbătorită alături de prieteni noi şi vechi cu ocazia aniversării.

O atracție a evenimentului a fost locația, oferită de SkyTower,  invitații având ocazia să admire orizontul bucureștean la ceas de seară, bucurându-se de o panoramă de 360 de grade. Un plus de farmec a fost oferit de momentul artistic al serii, prin interpretarea unui repertoriu clasic românesc la nai și vioară de către artiștii Flavius Tinică și Adrian Sârbu.

Evenimentul a fost posibil cu sprijinul  sponsorilor Jetrun și Vitalis, Valvis Holding, prin brandurile Aqua Carpatica, Domneniile Sâmburești și restaurantul Grano.